Antalya

Antalya'da orman yangınına çiftçi filosuyla müdahale

Antalya’nın Aksu ilçesinde çıkan ve 12 hektarın zarar gördüğü orman yangınına, çiftçilerin müdahalesi damga vurdu.

Antalya'da orman yangınına çiftçi filosuyla müdahale

 Antalya’nın Aksu ilçesinde çıkan ve 12 hektarın zarar gördüğü orman yangınına, çiftçilerin müdahalesi damga vurdu. Onlarca traktörle yangın alanına ellerinde hortum, çapa, kürek ve baltalarla giren çiftçiler, söndürme ekiplerine büyük destek verdi.
Aksu Alaylı Mahallesinde saat 12.30 sıralarında çıkan yangın, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin havadan karadan müdahalesiyle söndürüldü. 12 hektar ormanlık alan zarar gördüğü orman yangınına çiftçilerin müdahalesi damga vurdu. Çiftçiler ağaç, sera ve evlerin yanmaması için tarım alanlarını bırakıp orman seferberliğine çıktı. Su depolu traktörlerle ormana giren çiftçiler, hortum, çapa, balta ve küreklerle yangın söndürme ekiplerine büyük destek sağladı.
Evinin yandığını söylenmesi üzerine bölgeye gelen çiftçilerde Durali Sarı, “Evim şuradaki tepenin arkasında. Hatta bana dediler ki ‘evin yanıyor’. Aceleyle, paldır küldür geldik. Sağ olsun ormancılarımız zamanında müdahale etmişler. Çiftçi arkadaşlar da yardım etti. İtfaiye ve uçakların da söndürme de çok etkisi oldu” dedi.

"Bunu yapmasaydık yangın devam edecekti"
Traktörle bölgeye gelen 69 yaşındaki Muharrem Sarı ise "Motorunu, traktörünü, balta, kürek ne varsa alan gelen herkes buraya koşup geldi. Havadan, karadan helikopterle müdahale geldi. Şu an da söndürdük. Yine de tedbirimizi alıyoruz. Vatandaşlarımız da ateş atan yerleri hemen söndürdüler. Bunu yapmasaydık yangın devam edecekti. Bizim de tankerlerimizde 400 litrelik su var. Onlarla müdahale ettik. Burada bekleme sebebimiz yangın ilerlerse hızlı bir müdahale gerçekleştirmek” diye konuştu.
Öte yandan ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Ankara'da doğalgaz patlaması! Araç küle döndü
3. Sayfa

Ankara'da doğalgaz patlaması! Araç küle döndü

Ankara'da kazı yapan iş makinasının neden olduğu iddia edilen doğalgaz patlamasında çıkan yangında bir otomobil kullanılamaz hale geldi. Detaylar haberimizde..

Afyon'da hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
3. Sayfa

Afyon'da hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Afyonkarahisar'da 18 ayrı suç kaydı bulunan ve 14 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile aranan şahıs Jandarma tarafından yakalandı. Detaylar haberimizde.

Afyon'da 16 yaşındaki kayıp kız bulundu!
3. Sayfa

Afyon'da 16 yaşındaki kayıp kız bulundu!

Afyonkarahisar'da kayıp olarak aranan 16 yaşındaki kız çocuğu polis tarafından bulundu. Detaylar haberimizde..

Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli Manavgatlılarla buluştu
Etkinlik

Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli Manavgatlılarla buluştu

Antalya Manavgat Belediyesi Sağlık Söyleşileri kapsamında, Nöroloji-Epilepsi Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Biçer Gömceli Manavgatlılarla buluştu. Detaylar haberimizde..

Antalya'da orman yangını! Büyümden söndürüldü
3. Sayfa

Antalya'da orman yangını! Büyümden söndürüldü

Antalya'nın Kumluca ilçesinde çıkan orman yangını büyümden söndürüldü. Yangında 1 dekar ormanlık alan zarar gördü. Detaylar haberimizde..

Antalya'da trafik kazası! 1 kişi yaralandı
3. Sayfa

Antalya'da trafik kazası! 1 kişi yaralandı

Antalya’nın Serik ilçesinde iki otomobilin kavşakta çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında sürücülerden 1’i yaralandı. Detaylar haberimizde..