Antalya

Antalya'da "Şehrini Keşfet" projesinin tanıtımı gerçekleşti

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizmi 12 aya yaymaya yönelik hayata geçirecekleri “Şehri Keşfet” projesinin tanıtım toplantısı için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Antalya'da  "Şehrini Keşfet" projesinin tanıtımı gerçekleşti

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizmi 12 aya yaymaya yönelik hayata geçirecekleri “Şehri Keşfet” projesinin tanıtım toplantısı için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Uysal, “7 Ekim 2024 tarihi Türkiye turizminde hatırlanacak bir tarih olacak, ilk kez kitle turizmi yapılan bir kıyı şehri, kendini bir ürün olarak dünya turizmine sunuyor. Antalya şehir merkezinde ve çevresindeki cazibe noktalarını ihtiva eden, kitle turizmi yapamadığımız kış aylarını hedef olarak seçen ve ürünü alıp bir bütün halinde rafa koyan bir dönüm noktasındayız” dedi.
Muratpaşa Belediyesi’nin işlettiği Antalya Lokantası’nda düzenlenen "Şehri Keşfet" projesinin tanıtım toplantısına; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, proje ortakları ANEX Tour Genel Müdürü Yasir Karaçor, ANEX Tour Genel Müdür Yardımcısı Çağlayan Özbayık, Çetin Tur'un sahibi Liva Çetin, Best Western Khan Hotel Genel Müdürü Turgut Alkış ve Alp Paşa Otel Genel Müdürü Ali Akçakaya, projenin paydaşları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“Her şey dahil turizmin kaşifi olduk.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ümit Uysal, projenin turizmde kamu yararı perspektifi taşıyan bir adımı temsil ettiğini söyledi. Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve güvenlik anlamında dünya standartlarını bir türlü sağlayamadığını kaydeden Uysal, “Turizmin anahtarı olan merak duygusunu en çok kamçılayacak; coğrafi, sosyolojik, tarihi şartları taşımamıza rağmen istediğimiz oranda turizm gelirini bence yakalayamadık. Bunu bir yolla aşmaya çalıştık, o da resort turizmi. Kitle turizminde dünyanın öncüleri arasında yer aldık. “Gelirsiniz ama hayatın içine karışmazsınız, denizde kumda iyi yiyeceklerle yüksek servis kalitesi olan otellerde kalırsınız, direkt havaalanı transferiyle şehirden ayrılırsınız. Ülkenin içinde bulunduğu standartlar sizi etkilemez” dediğimiz bir turizmin (her şey dahil) tüm dünyadaki kaşifi olduk. Ve bunda da deyim yerindeyse destan yazdık. Çok istikrarsız siyasi, coğrafi ve sosyal şartlarda her şey dahil diye tabir ettiğimiz kitlesel turizmde büyük başarılar yakaladık. Ancak bu denizde kıyıda biten bir turizm türü, Türkiye gibi çok renkli bir ülkede sadece bu turizm türünü ifa edebilmek gerçekten kabul edilebilir bir tablo değil” diye konuştu.

100 milyon çevre dostu turist, 150 milyar dolar turizm geliri hedefleniyor.
“Şehri Keşfet” projenin her şey dahil turizmin alternatifi olmadığının altını çizen Başkan Uysal, müşteri kitlelerinin farklılığına dikkat çekti. Uysal, “Kitle turizm türünün sürmesi ve gelişerek devam etmesi gerektiği muhakkak, bizim ana döviz gelirimiz. Turizm gelirlerimiz geçen yıl 56-57 milyar dolar olarak hesaplandı. Benim hayalimdeyse en az 100 milyon çevre dostu turist, en az 150 milyar dolar turizm geliri olan bir Türkiye var. Bu Türkiye gibi bir ülke için çok mümkün bir hesaptır. Üst gelir grubuna mensup, kentlerde para harcayan, kentlerin kendi standartlarını yukarı çekmesini tetikleyen bir misafir profili ile 100 milyon turist 150 milyar dolar geliri hedefi uzun değil kısa ve orta vadeli bir hayal” şeklinde konuştu.

“7 Ekim 2024 tarihi Türkiye turizminde hatırlanacak bir tarih olacak”
Antalya’nın tarihi ve doğal özelliklerinin pazarlamasının yapılmadığını dile getiren Başkan Uysal, hayata geçirecekleri projeyle somut adım atarak, şehri dünya turizmine sunacaklarını kaydetti. Uysal, “Tarladaki olgunlaşmış ürünü dalından koparıp rafa koyuyoruz. Antalyamız burada duruyor, Kalekapısı Hadrian orada her şey yerli yerinde. Muhteşem 300 antik şehir Toros Dağları’nda duruyor. Bunu rafa koymazsanız kim fark edecek, kim satın alacak? Antalya şehir merkezinde ve çevresindeki cazibe noktalarını ihtiva eden, kitle turizmi yapamadığımız kış aylarını hedef olarak seçen ve ürünü alıp bir bütün halinde rafa koyan bir dönüm noktasındayız. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan çok güzel strateji planları hazırlanıyor, güzel resimler görüyorum, bazı faaliyetler de var. Ama sahadaki yansıması çok pozitif sonuçlar doğurmuyor. Sahaya teorik kalıyor, sahada gözlemleyebildiğimiz bir gelişme oluşmuyor. Biz somut bir adım atıyoruz. 7 Ekim 2024 tarihi Türkiye turizminde hatırlanacak bir tarih olacak, ilk kez kitle turizmi yapılan bir kıyı şehri, kendini bir ürün olarak dünya turizmine sunuyor” dedi.

“Şehrimizin dünya turizmine bir ürün olarak sunulması faaliyeti”
Proje için hazırlanan broşürü basın mensuplarına anlatan Başkan Uysal, “Burada 1 haftalık tur görüyorsunuz, turda şehir merkezinin keşfi ve çok sayıda alternatifle kombine edilecek. Tasarımımız turistin 1 haftanın 4 gününü şehir merkezinde geçirmesi, kalan 3 gününü şehir çevresindeki cazibe noktalarında geçirmesi. Belediye olarak güven duygusunu tesis edebilmek için, belediye başkanı olarak ben her gelen turistle yemek yiyeceğim, öyle bir hedefim var. Arkadaşlar önümüzdeki Kış ayları için 5 ya da 6 takvim belirledi, 1 ya da 2 haftalık turlar. Bunlar önümüzdeki haftalarda bütün Avrupa’da satışa çıkacak. Diğer tüm seyahat acentelerimize de açık. Bu bir seferberlik gibi, kısa vadede kar söz konusu değil, şehrimizin dünya turizmine bir ürün olarak sunulması faaliyeti. Herkesi paydaş olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Antalya'da  "Şehrini Keşfet" projesinin tanıtımı gerçekleştiAntalya'da  "Şehrini Keşfet" projesinin tanıtımı gerçekleştiAntalya'da  "Şehrini Keşfet" projesinin tanıtımı gerçekleşti

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta tıra zulalanmış 30 kilo uyuşturucu ele geçirildi
3. Sayfa

Kahramanmaraş’ta tıra zulalanmış 30 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Kahramanmaraş’ta tıra zulalanmış 30 kilo 350 gram skunk ele geçirilirken, sürücü tutuklandı. Detaylar haberimizde..

Giresun'da fidan dikim etkinliği
Etkinlik

Giresun'da fidan dikim etkinliği

Giresun Orman İşletme Müdürlüğü, orman varlığını artırmak için fidan dikim etkinliklerine devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Antalya'da dur ihtarına uymayan 3 sürücüye ceza
Bölgesel

Antalya'da dur ihtarına uymayan 3 sürücüye ceza

Manavgat’ta drift pistine giderken Jandarma ekiplerine yakalanan ve 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan 3 motosiklet sürücüsüne toplam 88 bin 502 TL para cezası uygulandı.

Hakkari'de trafik kazası! 1 kişi yaralandı
3. Sayfa

Hakkari'de trafik kazası! 1 kişi yaralandı

Hakkari'de kontrolden çıkan aracın şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi yaralandı. Detaylar haberimizde..

Antalya'da büyük balık yarışması sonlandı kazan belli oldu
Bölgesel

Antalya'da büyük balık yarışması sonlandı kazan belli oldu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Kumluca Balıkçılar Derneği tarafından birincisi düzenlenen “Fishing Tournament” (Büyük Balığın Peşinde) yarışması ödül töreni ile sona erdi.

Malatya Valisi Yavuz, okul inşaatlarını inceledi
Yerel Yönetim

Malatya Valisi Yavuz, okul inşaatlarını inceledi

Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentte yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı. Detaylar haberimizde...