Antalya

Antalya'da sokak hayvanları için ortak çalışma

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, ilçe belediyeleri, STK'lar ve yerel hayvan koruma görevlileri ile ‘Sokak Hayvanları Sorunu ve Çözüm Önerilerini' ele aldığı toplantılar devam ediyor.

Antalya'da sokak hayvanları için ortak çalışma

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, ilçe belediyeleri, STK'lar ve yerel hayvan koruma görevlileri ile ‘Sokak Hayvanları Sorunu ve Çözüm Önerilerini' ele aldığı toplantılar devam ediyor. İkincisi gerçekleştirilen toplantıda sokak hayvanlarına yönelik hızlı ve etkili rehabilitasyonda iş birliğinin devam ettirilmesi ve yeni doğal yaşam alanlarının oluşturulması konuları masaya yatırıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde başlatılan “Antalya İl Geneli Sokak Hayvanları Sorunu ve Çözüm Önerileri” toplantılarının ikincisi Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü (ASAT) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, ilçe belediyelerinin veteriner hekimleri ve yerel hayvan koruma görevlileri katıldı.

"Doğal yaşam alanları oluşturulmalı"
Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Aslı Kılıç, sahipsiz sokak hayvanların yaşam ve rehabilitasyon koşullarının iyileştirilmesi, yeni oluşturulacak doğal yaşam alanları ve toplum refahını artıracak çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Sokak hayvanlarıyla ilgili yeni yasa tasarısına ilişkin değişikliklerin tartışıldığı toplantıda sahipsiz hayvanlara daha iyi bir gelecek ve yaşam koşulları sağlanması ortak hedef olarak belirlendi.

"Ortak akılla hareket edeceğiz"
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını belirterek, "Sokaktaki hayvanlarımızın artan popülasyonuyla ilgili olarak yaptığımız çalışmaları buradaki hayvan koruma görevlilerimiz ile de paylaşıyoruz. Katılımcılarımızın iş birliği ve onların bize olan desteği son derece değerli. Bu anlamda ortak bir çalışma programı hazırlamayı düşünüyoruz. Bu programı da hep birlikte ortak akılla bu toplantılarda belirleyeceğiz" dedi.

"Bu konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz"
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sokak hayvanları konusuna ayrı bir önem verdiğini aktaran Seda Özel, şunları söyledi:
"İlçe belediyelerimizle aldığımız ortak kararların bilgisini bugün katılımcılarımızla paylaştık. Bundan sonraki süreçte kedi ve köpek popülasyonlarının yoğun yaşam alanlarındaki durumlarının değerlendirilmesi ve azaltılmasına, bunların doğru alanlarda doğru beslenmelerinin sağlanmasına yönelik aktif çalışmalar gerçekleştireceğiz. Özellikle sokaklardaki kedi ve köpek popülasyonlarının son yıllarda aşırı derecede artmış olmasının halk sağlığı ve güvenliği açısından oluşturduğu tehlikeleri önlemek amacıyla etkin adımlar atıyoruz. Muhittin Başkanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu halk sağlığını öncelik alarak kapsamlı bir planlama ile bu popülasyon dengesini sağlayacağız. Hedeflediğimiz ortak çalışma planlamamızda hem tüm ilçe belediyeleri veteriner işleri müdürlükleri hem de tüm hayvan koruma görevlileri ve sivil toplum örgütleriyle iş birliğimizi arttırarak devam ettireceğiz. Hayvan ve halk sağlığı açısından başarılı bir çalışma olacağını umuyoruz."
Döşemealtı ilçesinde yerel hayvan koruma görevlisi olan Mehmet Çiller de Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını takdir ettiğine değindi.

"Büyükşehir başarılı bir süreç yönetiyor"
Konyaaltı Belediyesi'nde Veteriner Hekim olarak görev yapan Artun Efe Kum ise, "Bu türlü toplantıların sürekli ve düzenli olarak devam etmesi taraftarıyım. Yerel hayvan koruma görevlileri ve belediyeler arasında iş birliğinin artarak devam etmesi gerekiyor. Tüm ilçelerden sorumlu olan Büyükşehir Belediyemizin iş yükü oldukça fazla ancak başarılı bir süreç yürüttüklerini düşünüyorum. Bu çalışmalarından ve toplantılardan dolayı çok teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 “Son 22 yılda OSB'ler için 550 milyon lira finansmanla 3 bin 150 ilave istihdam oluşturduk”
Bölgesel

“Son 22 yılda OSB'ler için 550 milyon lira finansmanla 3 bin 150 ilave istihdam oluşturduk”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde mermer, halı ve orman ürünleri üzerine faaliyetlerine yeni başlayan 3 farklı fabrikanın açılış törenine katıldı. Detaylar haberimizde..

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Isparta'da vatandaşla bir araya geldi
Bölgesel

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır Isparta'da vatandaşla bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Kacır ve beraberindeki heyet çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Isparta'ya geldi. Detaylar haberimizde..

17 yaşındaki genci sırtından bıçakladı
3. Sayfa

17 yaşındaki genci sırtından bıçakladı

Isparta'da sanayide çalışan 17 yaşındaki genç, eski bir çalışan tarafından sırtından bıçaklanarak hayatını kaybetti. Saldırgan, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Detaylar haberimizde..

Antalya'da çocuğun tüfekle oyunu can aldı 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
3. Sayfa

Antalya'da çocuğun tüfekle oyunu can aldı 10 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 14 yaşındaki bir çocuğun abisinin evinde av tüfeğiyle oynarken tüfeğin ateş alması sonucu 10 yaşındaki arkadaşı hayatını kaybetti, 12 yaşındaki arkadaşı ise yaralandı.

Günde yaklaşık 10 bine yakın ayaktan hastaya hizmet veren hastane, bölgenin önemli bir sağlık kompleksi haline geldi
Yaşam

Günde yaklaşık 10 bine yakın ayaktan hastaya hizmet veren hastane, bölgenin önemli bir sağlık kompleksi haline geldi

Isparta'da 2017 yılından beri hizmet veren Isparta Şehir Hastanesi, 8 yıllık sürede yaklaşık 13 milyon hastaya hizmet verdi. Detaylar haberimizde..

Gaziantep'te kamyonet şarampole uçtu 1 ağır 22 yaralı
3. Sayfa

Gaziantep'te kamyonet şarampole uçtu 1 ağır 22 yaralı

Gaziantep'te tarım işçilerini taşıyan kamyonet, hafif ticari araca çarptıktan sonra şarampole uçtu.