Antalya

Antalya'da suya zam! Tüm ilçelerde geçerli olacak, neredeyse 5 katlık zam

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu'nun aldığı kararla, tüm ilçelerde su fiyatlarına yüzde 446'ya varan oranlarda zam yapıldı. Zam, Ağustos ayından itibaren uygulanmaya başlayacak.

Antalya'da suya zam! Tüm ilçelerde geçerli olacak, neredeyse 5 katlık zam

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu'nun aldığı kararla, tüm ilçelerde su fiyatlarına yüzde 446'ya varan oranlarda zam yapıldı. 

Yeni Su Tarifesi Detayları

Alınan karara göre, meskenlerde 5 metreküpe kadar olan suyun birim fiyatı yüzde 446 artarak 1,83 TL'den 10 TL'ye yükseltildi. Bu artışın gerekçeleri arasında su israfının önlenmesi, artan yatırım maliyetleri ve elektrik fiyatlarındaki artış gösterildi. AK Parti grubu karara ret oyu verdi.

Yüksek Kullanımda Daha Fazla Ödeme

Yeni tarifeye göre, 20 metreküpü aşan su kullanımında birim fiyat 50,34 TL, 40 metreküpü aşan kullanımda ise 71,93 TL olarak belirlendi. Bu fiyatlar, özellikle yüksek su tüketimi olan aileler ve işletmeler için büyük bir mali yük getirecek.

Vatandaşların Tepkisi Büyük

Antalya'nın tüm ilçelerini etkileyecek olan bu zam Ağustos ayından itibaren uygulanmaya başlanacak. Zammın duyurulmasının ardından vatandaşlardan büyük tepki geldi. Birçok kişi, bu kadar yüksek bir artışın bütçelerini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

Su İsrafını Önleme Amacı

ASAT yetkilileri, su israfının önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla bu zammın yapıldığını ifade etti. Ayrıca, artan yatırım maliyetleri ve elektrik fiyatlarındaki artışların da bu kararda etkili olduğu belirtildi.

AK Parti'den Ret Oyu

ASAT Genel Kurulu'nda yapılan oylamada AK Parti grubu, su fiyatlarına yapılan bu zamma ret oyu verdi. Ancak, çoğunluğun kabulü ile zam kararı onaylandı ve yürürlüğe girmesi için gerekli hazırlıklar başladı.

Zam Sonrası Beklentiler

Uzmanlar, su fiyatlarındaki bu artışın vatandaşların su kullanım alışkanlıklarını değiştirebileceğini ve daha bilinçli tüketim alışkanlıklarının gelişebileceğini belirtiyor. Ancak, düşük gelirli ailelerin bu zamlardan olumsuz etkilenmemesi için ek önlemlerin alınması gerektiği de vurgulanıyor.

kaynak: Varsak Haber

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (1)

akdeniz07

1 ay önce / 24.07.2024

suya zammı katlamasıyla ancak garibanın belini kırar, önceden büklüm gezen kesim şimdi ise sürünür. Zaten zengine koymaz , onlar bir şekilde acısının fazlasıyla çıkartıyor. BAŞKAN NEYİN PEŞİNDE. PATLAKLAR YAPILMIYOR, HABER VERİYORUZ 3 GÜN SONRA GELİYORLAR. EEEEEEYYYY BAŞKANIM İLK ÖNCE ASAT BOŞA AKAN KENDİ SUYUNA SAHİP ÇIKSIN. SEN SONRA HALKA SU KULLANMASINI ÖĞRETMEYE KALKARSIN.

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Antalya Aksu  9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler
Kesintiler

Antalya Aksu 9 Eylül 2024 Pazartesi elektrik kesintisi etkilenecek yerler

Antalya Aksu 9 Eylül 2024 Pazartesi günü elektrik kesintisi var mı? Antalya Aksu'da elektrikler kesilecek mi? Antalya Aksu'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. İşte detaylar...

Samsun'da trafik kazası motosiklet sürücüsü yaralandı
3. Sayfa

Samsun'da trafik kazası motosiklet sürücüsü yaralandı

Samsun'un Bafra ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı.

Taş ocağında patlama oldu taşlar Samsun-Ordu karayoluna düştü
3. Sayfa

Taş ocağında patlama oldu taşlar Samsun-Ordu karayoluna düştü

Samsun’da taş ocağında iş makinesinin çalışması sırasında patlama meydana geldi.

Türker Öksüz esnafla bir arada!
Bölgesel

Türker Öksüz esnafla bir arada!

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, Oto Tamirciler Sitesi ve Burdur Organize Sanayi Bölgesinde esnafları ziyaret etti. Vali Öksüz, sektör temsilcileriyle sohbet ederek ekonomiye dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

672 Elmalı Güreşlerinde Ali Gürbüz  Çırağı Yusuf Can Zeybek'i eledi.
Spor

672 Elmalı Güreşlerinde Ali Gürbüz Çırağı Yusuf Can Zeybek'i eledi.

672 Elmalı Güreşlerinde Ali Gürbüz Çırağı Yusuf Can Zeybek'i eledi. 7 Eylül 2024 cumartesi günü 3 Turda 2024 Güreş ligi 43 Puanlı Yusuf Can Zeybek ile karşılaşan Ali Gürbüz Çırağı Ali Ahsan Batmaz gureşten galip ayrılan pehlivan oldu.

Elazığ'da bir kahvehaneye kurşun yağmuru
3. Sayfa

Elazığ'da bir kahvehaneye kurşun yağmuru

Elazığ'da bir grup, kahvehanede oturan husumetlilerine 11 el ateş etti. Olayda 2 kişi yaralandı.