Antalya'da polis ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluğun yaşandığı kurban pazarlarında vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban alım satım yerlerinde geçmiş yıllarda alıcı ve satıcıların mağdur duruma düşmesine neden olan olayların yeniden yaşanmaması için çalışma başlattı. Belediyelerin zabıta ekipleriyle koordineli bir şekilde kurbanlık hayvan alım satımı için onay verilen hayvan pazar alanlarında vatandaşlara, parada, çek ve senette sahtecilik konularına dikkat etmeleri, özellikle de döviz ile yapılan alışverişlerde sahteciliğe ve döviz kurlarına dikkat etmeleri noktasında bilgilendirildi.
Bunun yanında alışverişlerin mümkün olduğunca nakit olarak yapmaları, çek ve senetlerin karşılıksız çıkma ihtimalinin olduğu, paralarını güvenli yerde taşımaları, alışveriş esnasında paranın tırnakçılık yöntemi ile çalınabileceği hususlarında uyarılar yapılarak bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
Kurban Bayramı döneminde 132,3 milyar TL'lik ödeme yapıldığı açıklandı. 2023 yılının Kurban Bayramı dönemine göre kartlı ödemelerin yüzde 93 oranında arttığı bildirildi.
Antalya ili Korkuteli ilçesi Aşağı Pazar mahalle muhtarı Tekin Korucu ve azaları kurban kesemeyen ailelere kurban payı ulaştırmak için hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu
9 Günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile Antalya sahillerinde yoğunluk azaldı.
9 günlük Kurban Bayramı'nda Ege ve Akdeniz sahillerinin yanı sıra Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'ne de 70 bin kişi akın etti.
ÜCRETSİZ KESİM MEMNUNİYETİ Konyaaltı Belediyesi Kurban Bayramı’nda Altınkum, Liman ve Siteler mahallelerinde oluşturduğu kurban kesim alanlarında ücretsiz kurban kesimi hizmeti veriyor.
Kurban Bayramı'nın ilk günü bayram namazında camilere akın eden Bucaklı vatandaşlar, birbirleriyle bayramlaştı.
Yorumlar (0)