Antalya

Antalya'da Yerel Eşitlik Eylem Planını tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Antalya'da Yerel Eşitlik Eylem Planını tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Kadınlarımızın fark yaratan başarı öyküleriyle, başarılı çalışmalarıyla hayatımıza değer katıp, yön vermeye devam etmeleri dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım.

Cumhuriyet öncesi dönemde eğitim başta olmak üzere, iş hayatı ve sosyal hayattan soyutlanan aile içinde bile söz sahibi olamayan Türk kadını, 1926’da kabul edilen, adeta bir devrim niteliğindeki Türk Medeni Kanunu ile erkeklerle eşit yurttaşlık haklarını elde etmiş ve her alanda fırsat eşitliğine kavuşmuştur. Bu kanun ile Türk kadını aile ve toplum hayatında birçok batılı ülkeden önce pek çok geniş haklar elde etmiştir. Türk kadını da Medeni Kanun ile kendilerine sunulan bu hakları karşılıksız bırakmamış ve her meslekte her alanda başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gerek cephede gerek cephe gerisinde görev alarak Milli Mücadele’nin başarıya ulaşmasında önemli görevler üstlenen Türk kadınına her zaman inanmış ve güvenmiştir. Bizler de kadınlarımıza her alanda inanıyor ve güveniyoruz. Ancak bugün gelinen noktada kadınlarımızın iş ve sosyal hayattaki başarılarını konuşmak yerine kadına yönelik şiddet, kadın cinayetlerinin gündemde olması, hala bunları konuşuyor olmak üzücüdür. Bu nedenledir ki Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman pozitif ayrımcılık yaptığımız kadınlarımızın her alanda güçlü olması için var güzümüzle çalışıyoruz. Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda acil eylem planı imzalayan ilk büyükşehir belediyesi olmaktan gurur duyuyoruz. Belediyemizin kadınların sosyal alandaki varlığının arttırılması ve kadın erkek eşitliğinin desteklenmesi amacıyla hazırladığımız Yerel Eşitlik Eylem Planımızı tamamladık. Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz ile kadınlarımız ile ilgili her konuda daha etkin çalışmalar yürütmek hedefindeyiz.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter ve Daire Başkanlarımızdan oluşan görev sorumluluğu ve liyakata sahip 33 kadın yöneticimiz ve belediyemizin her bölümünde iyi niteliklere sahip 2602 kadın çalışanımız ile kentimize kadın erkek ayrımı yapmadan hizmet etmeye devam ediyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak imza attığımız Uluslararası Çalışma Örgütü ILO 190 sayılı şiddet ve taciz sözleşmesi kapsamında Türkiye’de öncülük yaptık ve kurumumuzda cinsel taciz, şiddet ve mobinge yönelik mücadele edeceğimizi taahhüt ettik. Kadınlarımızın iş hayatına katılarak ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri önceliğimiz. Kadınlarımızın her alanda güçlü olması için var güzümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.

Kadınlarımızın varlığının, haklarının ve değerinin bilinmesi, kadına yönelik şiddet ve taciz haberlerinin son bulması en büyük dileğimizdir. Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş hak ve özgürlükler sayesinde yaşamın her alanında yer alan bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım."

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kahtalı Mıçe’nin cenazesi Antalya’dan Memleketi Adıyaman Kahta'ya  dualarla uğurlandı Kahtalı  Mıçı Neden Öldü
Yaşam

Kahtalı Mıçe’nin cenazesi Antalya’dan Memleketi Adıyaman Kahta'ya dualarla uğurlandı Kahtalı Mıçı Neden Öldü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kahtalı Mıçe’nin ismini Antalya’da yaşatacaklarını belirterek, "O gerçekten bir vatan sevdalısı, yurt sevdalısı, çok kıymetli bir büyüğümüz, sanatçımız. Onun ismini Antalya’da uygun bir yerde yaşatacağız.

 Antalya Büyükşehir’de en düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’de en düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediye-İş ve Güvenlik İş Sendikası ile 8 bin 841 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Gazetecilerle Buluşan Başkan Böcek  SSK Borcumuz Yok  4. Etap Raylı Sistem onay bekliyor
Yerel Yönetim

Gazetecilerle Buluşan Başkan Böcek SSK Borcumuz Yok 4. Etap Raylı Sistem onay bekliyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Muhittin Böcek, ihalesi yapılan 4. Etap Raylı Sistem Projesi’nin Cumhurbaşkanlığı Strateji Dairesi Başkanlığı’nda onay beklediğini belirterek, onayın ardından Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynakları ile gerçekleşecek projenin temelinin atılacağı müjdesini verdi.

Antalya’da Türk-Macar dostluk anıtı açılışı Ortak kültüre vefa
Bölgesel

Antalya’da Türk-Macar dostluk anıtı açılışı Ortak kültüre vefa

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ile birlikte “Macarköy” olarak bilinen Serik Gebiz’de, iki ülke arasındaki bağların sembolü olarak yaptırılan dostluk anıtının açılışını yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i kabul etti.
Bölgesel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i kabul etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i kabul etti. Bakanlıkta gerçekleşen kabulde Antalya’daki şehircilik hizmetleri, altyapı çalışmaları ve turizm bölgelerindeki ihtiyaçlara yönelik konular ele alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2025 yılı taslak bütçesi kac  tl oldu
Yerel Yönetim

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2025 yılı taslak bütçesi kac tl oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT Genel Müdürlüğü ile birlikte Antalya'nın 19 ilçesinde 913 mahallesine hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.