Antalya

Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda Şiddetli Fırtınada Balıkçılar ve Turizmciler Etkilendi

Antalya’da fırtına ve dev dalgaların vurduğu Kaleiçi Yat Limanı’nda en çok balıkçılar ve turizmciler etkilendi

Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda Şiddetli Fırtınada Balıkçılar ve Turizmciler Etkilendi

Antalya’da fırtına ve dev dalgaların vurduğu Kaleiçi Yat Limanı’nda en çok balıkçılar ve turizmciler etkilendi. 32 metrelik bir tur teknesi ile 2 balıkçı teknesinin batmasıyla sonuçlanan fırtınada, denizin üzerindeki tekne ve ağ parçalarının olduğu gözlendi. Son 40 yılın en etkili fırtınası olduğunu söyleyen Kaleiçi Olta Balıkçıları Derneği Orhan Yakar, "20 yıldır bu limandayım böyle bir fırtına görmedim, eski arkadaşlar da aynı şeyleri söylüyorlar. 2 balıkçı teknemiz battı, bir tane de tur teknesi battı. Oldukça üzüldük, milli servet gözüyle bakıyoruz" dedi.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün turuncu kodla uyarı verdiği Antalya, geçtiğimiz hafta sonu şiddetli yağış ve fırtınaya teslim oldu. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar ve fırtınanın ardından oluşan dev dalgalar Kaleiçi Yat Limanı’nda etkili olurken, falezlere çarpan ve mendireği aşan dalgalar limandaki bağlı teknelere zor anlar yaşattı. Bağlı olduğu noktadan kopan 32 metrelik bir tur teknesi ile 2 balıkçı teknesi battı. Birçok tekne zarar görürken sahipleri, batmaması için yoğun çaba sarf etti. Limanın yürüyüş yolları ve teknelerden kopan tahta parçaları denizin üzerini kapladı.

Denizin üzerinde tekne ve ağ parçaları

Fırtınanın ardından Yat Limanı’nda Büyükşehir ekiplerince temizlik ve bakım çalışmaları başlatıldı. Bazı balıkçılar ve tur tekne sahipleri teknelerindeki son kontrollerini yaparken, denizin üzerinde halen fırtına ait izlerin kaldığı görüldü. Batan ya da zarar gören teknelerin parçaları, ekipler tarafından denizden çıkartılmaya başlandı.

"20 yıldır bu limandayım, böyle bir fırtına görmedim"

En çok balıkçılar ve turizmcilerin etkilendiği fırtınada 2 balıkçı teknesinin batmasının yanı sıra toplamda 25 balıkçı teknesinin zarar gördüğünü belirten Kaleiçi Olta Balıkçıları Derneği Orhan Yakar, “Son 40 yılın en etkili fırtınasıydı bu. 20 yıldır bu limandayım böyle bir fırtına görmedim, eski arkadaşlar da aynı şeyleri söylüyorlar. 2 balıkçı teknemiz battı, bir tane de tur teknesi battı. Oldukça üzüldük, milli servet gözüyle bakıyoruz” dedi

“Milli servet gözüyle bakıyoruz”

Kaleiçi Yat Limanı’nın mendirek kısmında gerekli önlemin alınmadığını öne süren Yakar, “Bu bir afet ama iskelelerinin halini görüyorsunuz. Böyle mi yapılması gerekirdi? Balıkçılarımız burada ekmeğinin peşinde ama maalesef çekek yerinin yok edilmesiyle burası cadı kazanına döndü. 25 balıkçımızın hepsi zarar gördü. 3-4 tanesi batma tehlikesi yaşayan teknemiz ve bugün de 3 teknemiz tamir için balıkçı barınağına gitti. 2 balıkçı teknemiz, bir tane de tur teknesi battı. Oldukça üzüldük, milli servet gözüyle bakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yakar, Kaleiçi Yat Limanı’nın turizmin gözbebeği olduğuna dikkat çekerek önlem alınması gerektiğini de vurguladı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İzmirliler Teos Marina için protesto yaptılar
Bölgesel

İzmirliler Teos Marina için protesto yaptılar

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık’ta, Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar vatandaşlar tarafından protesto edildi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Bugün burası genişleyince ne olacak? Denizin kalitesi düşecek. Balık artık eski balık olmayacak. Yerel hiç bir şeyimiz kalmayacak. Sığacık Körfezi; halkındır, balıklarındır, balıkçılarındır” dedi.

100 Yıla Damgasını Vurdu! Hukukun Duayenleri Buluştu
Bölgesel

100 Yıla Damgasını Vurdu! Hukukun Duayenleri Buluştu

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde meslekte 50 yılını dolduran hukukçuların katılımıyla "Duayenler Buluşması" gerçekleştirildi.

Antalya'da seyir halindeki arabanın önüne atladı
Bölgesel

Antalya'da seyir halindeki arabanın önüne atladı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki otomobilin önüne atlayan kişi yaralandı.

Antalya'da Polonyalı çiftin arabası alev aldı Çift feci şekilde can verdi
Bölgesel

Antalya'da Polonyalı çiftin arabası alev aldı Çift feci şekilde can verdi

Antalya'nın Alanya ilçesinde Polonyalı çiftin bulunduğu otomobil refüje çarparak takla attıktan sonra alev alev yandı.

Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Bölgesel

Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “19 Mayıs 1919, hepimiz için yok olma tehdidinin umuda dönüştüğü muhteşem bir tarih” dedi.

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 18 Mayıs hava durumu
Bölgesel

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 18 Mayıs hava durumu

Antalya, Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradi, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik 18 Mayıs Cumartesi günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 18 Mayıs hava durumu raporu