Antalya / Kemer

Antalya Kemer Belediyesi atık ilaçları topluyor

Çevre konusunda farkındalık oluşturmaya devam eden Antalya Kemer Belediyesi, “Sıfır Atık Yönetmeliği” çerçevesinde tarihi geçmiş veya çeşitli nedenlerle kullanılamayacak hale gelen ilaçlar konusunda titiz bir çalışma yürütüyor.

Antalya Kemer Belediyesi atık ilaçları topluyor

  Antalya Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Kemer’deki Aile Sağlık merkezlerine yerleştirilen atık ilaç kutularındaki tarihi geçmiş ilaçları toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf ediyor.
Çevre konusunda farkındalık oluşturmaya devam eden Kemer Belediyesi, “Sıfır Atık Yönetmeliği” çerçevesinde tarihi geçmiş veya çeşitli nedenlerle kullanılamayacak hale gelen ilaçlar konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. Aile Sağlığı Merkezleri’ne yerleştirilen atık ilaç kutularında biriken atık ilaçları toplayan belediye ekipleri, toplanan ilaçları çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde bertaraf ediyor.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçların çöpe değil atık ilaç kutularına atılmasıyla çevre kirliliğinin önüne geçilebileceğini söyledi.
Kemer Belediyesi olarak “Sıfır Atık Yönetmeliği” ile ilgili her konuya özen gösterdiklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Topaloğlu, “Atık yönetimi ve geri dönüşüm günümüzde büyük önem taşıyor. Atıkların ayrı toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması çok önemli. İlçemizde bulunan 8 Aile Sağlığı Merkezine İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz tarafından bırakılan atık ilaç kutuları, vatandaşlarımızın kullanmadığı ya da tarihi geçmiş olan ilaçların ayrı toplanmasını sağlamaktadır. Kemer’de yaşayan vatandaşlarımızdan tarihi geçmiş ilaçları en yakın Aile Sağlığı Merkezinde veya Arslanbucak mahallemizde yer alan atık ilaç kutularına bırakmalarını rica ediyoruz. Bu ilaçlar periyodik olarak toplanarak mevzuata uygun şekilde lisanslı firmalar tarafından bertaraf edilmektedir. Biz geleceğe daha temiz ve yaşanabilir bir Kemer bırakmak için her konuda önemli çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çanakkale'de, 30 Mart Sıfır Atık Günü etkinlikleri
Bölgesel

Çanakkale'de, 30 Mart Sıfır Atık Günü etkinlikleri

Çanakkale'de, 30 Mart Sıfır Atık Günü etkinlikleri çerçevesinde, ÇOMÜ Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte Karacaören İlkokulu öğrencileri tarafından atık kağıtlar ve biriktirilen tohumlarla üretilen tohum topları, ÇOMÜ Kreş öğrencileri tarafından toprakla buluşturuldu.

Hem doğayı kirletmiyor, hem para kazanıyor - Haberler
Yaşam

Hem doğayı kirletmiyor, hem para kazanıyor - Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 2017 yılında başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesine uyan Bursalı site görevlisi Medet Gökmen 120 daireden topladığı çöplerden geri dönüşebilenleri ayırıyor.

Çataklı öğrenciler iki birincilik birden aldı
Bölgesel

Çataklı öğrenciler iki birincilik birden aldı

Van’ın Çatak ilçesinde ‘Sıfır Atık’ projesi ile ortaokul ve lise öğrencileri 2 kategoride il birinciliği elde ederek, iller arası yarışmada Van’ı temsil etmeye hak kazandı.

Gürsu Belediyesi Sıfır Atık Projesiyle Çevreye Katkı Sağlıyor
Yaşam

Gürsu Belediyesi Sıfır Atık Projesiyle Çevreye Katkı Sağlıyor

Gürsu Belediyesi, ’Sıfır Atık Hareketi’ konusunda yaptığı çalışmalarla bir buçuk yıl içerisinde yaklaşık 3 milyon TL’lik gelir elde etti. Bir buçuk yılda kampanyaya katılan hane sayısında ise 30 katlık bir artış oldu.

Atıktan Sanatta İleri Dönüşüm: Sıfır Atık Projesi
Etkinlik

Atıktan Sanatta İleri Dönüşüm: Sıfır Atık Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yarışması'na katılan Batman Atatürk İlkokulu öğrencileri, 'Atıktan sanatta ileri dönüşüm-sıfır atık projesi' ile büyük bir başarıya imza attı.

Kuşadası Belediyesi geleceğin turizmcilerine sıfır atık eğitimi verdi
Bölgesel

Kuşadası Belediyesi geleceğin turizmcilerine sıfır atık eğitimi verdi

Doğanın ve çevrenin korunmasında büyük önem taşıyan geri dönüşüm çalışmalarını titizlik içerisinde yürüten Kuşadası Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi öğrencilerine sıfır atık eğitimi verildi.