Antalya / Muratpaşa

Antalya Muratpaşa Şiddete Karşı Her Alanda Mücadele

Şiddete Karşı Her Alanda Mücadele.

Antalya Muratpaşa Şiddete Karşı Her Alanda Mücadele

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’nde düzenlenen etkinlikte, dünyanın şiddetin yükseldiği, otoriter rejimlerin arttığı bir dönemi yaşadığını belirterek, “Şiddet arttıkça sosyal açıdan daha zayıf durumda olan kadınlarımıza, çocuklarımıza yansıyor. Buna karşı mücadele etmek lazım. Mücadeleyi her alanda vermeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

Antalya’da kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, erken yaşta yapılan evlilikler ve kadının toplumsal statüsünün güçlendirmesi için gerçekleştirdiği çalışmalarla alanda öncü kurumlar arasında yer alan Muratpaşa Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’nde özel bir etkinlik gerçekleştirecek.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Derneği’yle (TOCİN) birlikte Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, derneğin “Feminist ve Profeminist Köylüler” projesi kapsamında Döşemealtı’nın Kovanlık Mahallesi’nde çekilen ‘Paylaştıkça’ filminin prömiyeri gerçekleştirildi. Etkinliğe Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal’la birlikte katılırken CHP İl Başkanı Nusret Bayar, projeye destek veren İsviçre Büyükelçiliği’nden Müsteşar Tiziano Balmelli, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve filmde rol alan Kovanlık Mahallesi sakinleri de yer aldı.

ORTAK SORUN

Gösterim öncesi, Müsteşar Balmelli konuşmasında öncelikli olarak pandemi koşullarında ‘güvenli turizm’ çalışmalarıyla önemli sayıda turist ağırlayan Antalya’yı bu başarısı dolayısıyla kutladı. Balmelli, bu başarıda yerel yönetimlerin payının yadsınamaz olduğunun altını çizdi. Balmelli, konuşmasının devamında şiddetin tüm dünyanın ortak sorunu olduğunu belirterek, kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı kimseyi ikna durumunda olmadıklarını söyledi. Müsteşar Balmelli’nin konuşmasının ardından TOCİN Başkanı İlyas Ali Daştan kendisine bir anı plaketi takdim ederken Kovanlık Mahallesi de bölgenin yöresel el dokuması kilimini günün anısına hediye etti.

‘NE YAPSAK AZ’

Belediye Başkanı Ümit Uysal da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’nün bütün dünyayı düşünceye sevk etmesi gerektiğini söyledi. Birinci ve İkinci Dünya Savaşlarının ardından dünyanın, 20’nci yüzyılın ikinci yarısını çok romantik, çok hümanist, çok paylaşımcı bir şekilde geçirdiğini belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Burada BM’nin, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin dünyaya nüfus etmesiyle kadın hakları, çocuk hakları alanın ve diğer bütün hak kategorilerinde çok iyi, olumlu gelişmeler oldu. Sübjektif görüş olarak, her iki Dünya Savaşını yaşayan jenerasyonun vefatıyla 21’inci yüzyıl başında büyük bir geriye dönüş, çatışmalı hal, şiddet dozunda ve otoriter rejimlerde artış, yükseliş görülmeye başlandı. Bu en çok kadınlarımızı, çocuklarımızı etkiliyor. Şiddet arttıkça sosyal açıdan daha zayıf durumda olan kadınlarımıza, çocuklarımıza yansıyor. Buna karşı mücadele etmek lazım. Mücadeleyi her alanda vermeye gayret ediyoruz. Ama ne yapsak az. Hep daha çok şey yapmak gerekiyor.”

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ

Konuşmaların ardından Bora Temel ve Hasan Sağ’ın yönetmenliğini yaptığı senaryosu Özlem Önder’e ait bütün işlerin kadınlar tarafından yapıldığı bir köye, bir yazarın gelmesiyle kadın ve erkek arasında eşitliğin sağlanmasını anlatan 20 dakikalık kısa filmin gösterimi yapıldı.

KADIN SESİ DEĞMİŞ ŞARKILAR

Paylaştıkça filminin prömiyerinin ardından Muratpaşa Belediyesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü etkinliği, Fulya Ölmez Zorlu’nun solist olarak katılacağı ‘Kadın Sesi Değmiş Şarkılar’ konseriyle devam etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Silahlı Çatışma Adliyede Bitti!
3. Sayfa

Silahlı Çatışma Adliyede Bitti!

Antalya’da bir kafenin iki ortağı arasındaki 2 milyon 750 bin TL’lik alacak verecek meselesinde çıkan anlaşmazlıkta çıkan, silah, bıçak sopalı kavganın tarafları toplam 25 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 29 Mart hava durumu
Bölgesel

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 29 Mart hava durumu

Antalya, Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradi, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik 29 Mart Cuma günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 29 Mart hava durumu raporu

İzinsiz İşlem Yapan İşletmeye İdari İşlem!
3. Sayfa

İzinsiz İşlem Yapan İşletmeye İdari İşlem!

Antalya’da izinsiz ve yetkisiz tıbbi işlem yapılan işletmenin yabancı uyruklu sahibine adli ve idari işlem yapıldı.

Turist Akın edince, Esnaf Güller Açtı
Yaşam

Turist Akın edince, Esnaf Güller Açtı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan tatil bölgelerinden şehir merkezine akın eden turistler, Perşembe Pazarı esnafının yüzünü güldürdü.

Antalya'da hangi eczaneler nöbetçi İşte Antalya nöbetçi eczaneleri
Bölgesel

Antalya'da hangi eczaneler nöbetçi İşte Antalya nöbetçi eczaneleri

Antalya ve ilçeleri 28 Mart Perşembe günü için nöbetçi eczane listesi belli oldu. Nöbetçi eczaneleri buradan takip edebilirsiniz...

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 28 Mart hava durumu
Bölgesel

Antalya ve ilçelerine dikkat! İşte 28 Mart hava durumu

Antalya, Akseki, Aksu, Alanya, Demre, Döşemealtı, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradi, Kaş, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Muratpaşa, Serik 28 Mart Perşembe günü hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? İşte günlük 28 Mart hava durumu raporu