"Yörüklerin Geleneksel Çalgısını Yaşatan Emin Kök, 85 Yaşında Vefat Etti"
Antalya'nın Serik ilçesinde, Yörüklerin geleneksel çalgısı ıklığı yapan ve çalan son kişi olarak bilinen Emin Kök, 85 yaşında hayatını kaybetti. "Kabak kemanenin atası" olarak tanınan Kök, Serik ilçesinin Demirciler Mahallesi'nde eşiyle birlikte yaşamaktaydı ve bölgede "Emin Amca" olarak tanınan bir isimdi.
Emin Kök, ıklık sazını babasından miras alarak, genç yaşlarda çalmaya başlamış ve yıllar içinde bu geleneksel enstrümanın son ustalarından biri haline gelmişti. Kök, bu kültürün yaşatılmaması nedeniyle zaman zaman üzüntüsünü dile getirmişti. Antalya'da düzenlenen birçok önemli etkinlikte de sahne alarak, ıklık sazını icra etmiş ve bu geleneksel müziği geniş kitlelerle buluşturmuştu.
Emin Kök'ün ölüm haberi, Serik ilçesinde büyük bir üzüntüye yol açtı. 26 Ocak 2025 tarihinde, Kök'ün cenazesi, doğup büyüdüğü Demirciler Mahallesi'nde toprağa verildi. Kök, ardında sadece müzikle değil, aynı zamanda geleneksel kültürle ilgili önemli bir miras bırakmış oldu.
Son Dakika Serik ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, ilçe esnaflarından Hüseyin Yalçın hayatını kaybetti.
Olay 19 kasım 2024 bugün sabah saatlerinde Serik ilçesi Orta Mahalle İşler caddesinde 5 katlı bir apartmanın önünde meydana geldi.
Son Dakika Antalya’nın Serik ilçesinde tur otobüsü ile otomobilin karıştığı kazada otomobil sürücüsü Ali Yılmaz yaşamını yitirdi.
Antalya’nın Serik ilçesinde arkadaşlarıyla sulama kanalı çevresinde oyun oynarken düşen çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İşte detaylar...
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Serik’te 2021 yılında 882 kişi hayatını kaybetti.
Antalya’nın Alanya ilçesinde kendi evinin bahçesinde hareketsiz yatan şahıs, astım rahatsızlığından dolayı olay yerinde hayatını kaybetti.
Yorumlar (0)