Antalya

Antalya Rus Ve Ukraynalıların İstilasında Yaptıkları Pes Dedirten cinsten

Savaşı Bahane Edip Sıcak denizlere inan Rus Ve Ukraynalılar Antalya'ı İşgal etti . Hatta Antalya Çok Güzel Ama TÜRKLER olmasa diyebilen yabancılar artık kendilerini iyice hissettirmeye başladı.

 Antalya Rus Ve Ukraynalıların İstilasında  Yaptıkları Pes Dedirten cinsten

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya’da yerleşik yaşayan yaklaşık 100 bin yabancıyı farklı mesleklerde görmeye başladıklarını belirterek, “Rus kadınlar, giyinmeyi kuşanmayı, kendilerine bakmayı çok seviyorlar. Bizim kuaförlerimizde normal bakımlarını yaptırırken, kendileri de artık kayıt dışı kuaför, güzellik, manikür, pedikür salonları açmaya başladılar” dedi.

Rus ve Ukraynalı vatandaşların kendi aralarında sosyal paylaşım ağları kurarak birçok iş dalında görünmeye başladıklarına dikkat çeken Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, "O gruplarla öncelikle emlakçılığa başladılar. Ev alıp ev satıyorlar. Kendi birbirlerinden alıp satıyorlar. Konyaaltı’nda bazı sitelerin yüzde 90'ında ev sahibi Ukrayna ve Rusyalılar olmaya başladı. Hatta güvenlik görevlisi ve yöneticiler de kendilerinden. Şu anda bizim Antalya Vergi Dairesi ve Emlakçılar Odası denetime başladı. Fakat sitelere giremediler, kapıda bizi karşılayan ya Rus ya Ukraynalı çıkmaya başladı” diye konuştu.


Dünyanın ve Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Antalya’da son dönemde yerleşik yaşamaya başlayan yabancı ülke vatandaşları sayısında artış yaşanmaya başladı. Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaştan kaçan her ülkenin vatandaşlar özellikle, Konyaaltı, Alanya, Kemer, Demre, Kaş, Gazipaşa ilçesinin yanı sıra Lara bölgesinde konutlar satın aldı. Sayıları 100 bini aşan bu yabancıların kentte önce  olumlu Gibi Görünen  etkisinin yanı sıra, olumsuz yönleri son dönemde sıkça gündeme gelmeye başladı.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 2 yıldır devam eden Ukrayna-Rusya savaşından sonra Antalya'da birçok Rus ve Ukraynalının ev aldığını kaydetti.

Bu ülke vatandaşlarının zorunlu ikametgah süresinin uzatıldığını dile getiren Dere, "Çıkan kararla Ruslar, Ukraynalılar ve yabancılar 250 bin dolar vererek ev sahibi olup vatandaşlık aldılar. Şimdi hükümetimiz bunu 450 bin dolara çıkardı. Ama bununla birlikte birçok sıkıntılar meydana gelmeye başladı. Burada yaşayan Rus ve Ukraynalı vatandaşlar kendi aralarında sosyal paylaşım ağları kurarak birçok iş dalında görünmeye başladılar. O gruplarla öncelikle emlakçılığa başladılar. Ev alıp ev satıyorlar. Kendi birbirlerinden alıp satıyorlar. Konyaaltı’nda bazı sitelerin yüzde 90'ında ev sahibi Ukrayna ve Rusyalılar olmaya başladı. Hatta güvenlik görevlisi ve yöneticiler de kendilerinden. Bizim Emlakçılar Odamız bu konuyla ilgili ciddi bir kayıp yaşamaya başlayınca bizlere konuyu ilettiler. Bizim Antalya Vergi Dairesi Başkanlığımız ve Emlakçılar Odası Başkanlığımız birlikte iş birliğiyle birçok yerlere denetim yaptılar. Fakat sitelere dahi girip denetleyemediler çünkü kapıda bizi karşılayan ya Rus ya Ukraynalı çıkmaya başladı” dedi.

"GÜZELLİK MERKEZLERİ AÇMAYA BAŞLADILAR"

Bakıldığı zaman yerleşik yaşayan yabancıları farklı mesleklerde görmeye başladıklarını ifade eden Dere, “Rus kadınlar, giyinmeyi kuşanmayı, kendilerine bakmayı çok seviyorlar. Bizim kuaförlerimizde normal bakımlarını yaptırırken, kendileri de artık kayıt dışı kuaförler, güzellik, manikür, pedikür salonları açmaya başladılar. Bunları biz Kuaförler Odamızın taleplerinden öğreniyoruz” şeklinde konuştu.


"ONLAR DA YAPSINLAR"

Yurt dışından gelen yolcu sayısı ile otelde kalan yolcu sayısı örtüşmediğine ve ciddi bir kaçağın olduğuna değinen Dere, “Bu kaçakların ana sebebi 250 bin dolara vatandaşlık vererek satın alınan evler. Kendileri birkaç gün kaldıktan sonra geri dönerken bu evleri haftalık-aylık kiraya vermeye başladılar. Otelcilik yapmaya başladılar. Bunlar vatandaş olarak vergi açabiliyorlar, şirket açabiliyorlar. Bizim derdimiz buradaki kayıt dışının kayıt altına alınmasıdır. Bunlar ne iş yaparsa bizim vatandaşımızın geçtiği kayıtlara girmesi gerekiyor. Onlar da alsınlar, yapsınlar. Onlar bunu yapmıyorlar, otellerin dışında evlerde konaklama yapıyorlar. Her şeyi yapmaya başladılar. 100 bine yakın yaşayan yabancı nüfus var. Alanya’da 30 bine yakın nüfus var. İşlerini kendi aralarında birbirlerine yaptırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    KIZDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da 2025 bütçe görüşmeleri başladı 1,827 Milyon TL
Bölgesel

Afyonkarahisar'da 2025 bütçe görüşmeleri başladı 1,827 Milyon TL

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nde bütçe görüşmeleri başlarken, 2025 yılı taslak bütçesi 1 milyar 827 milyon TL olarak açıklandı.

 Bakanlar Yaşar Güler ve İbrahim Yumaklı görüşme gerçekleştirdi
Bölgesel

Bakanlar Yaşar Güler ve İbrahim Yumaklı görüşme gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Millî Savunma Bakanlığında bir araya geldi. Detaylar haberimizde..

Oteller Tahtakurusu  Alarmı veriyor  Tahta kurusunun Çözümü Çaresi nedir
Yaşam

Oteller Tahtakurusu Alarmı veriyor Tahta kurusunun Çözümü Çaresi nedir

milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Antalya'da sezonun son günlerinde turizm tesislerinde tahtakurusu şikayetleri arttı. Yapılan araştırmada tahtakurularının turistlerin farkında olmadan valizleri ile taşıdıkları tahtakurusu yumurtalarından kaynaklandığı belirlendi.

Kamuoyunda merak konusu oldu! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiği gündemi!
Yaşam

Kamuoyunda merak konusu oldu! 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiği gündemi!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün yaya trafiğine açılması bir fikir aşamasında. Turizm fırsatları ve güvenlik konuları masada. Bu yenilik mümkün mü, bu fikir hayata geçebilir mi?

Bitmek bilmiyor! Almanya'da ortalığı karıştırdı! Marburg virüsü tespiti sonrası karantina!
Sağlık

Bitmek bilmiyor! Almanya'da ortalığı karıştırdı! Marburg virüsü tespiti sonrası karantina!

Hamburg'da iki öğrenci Marburg virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. Bu ölümcül virüsün belirtileri neler, nasıl bulaşır ve Almanya'daki son durum nedir? Öğrenin.

Maymun Çiçeği Salgını: Belirtileri, Bulaşma Yolları ve Korunma Yöntemleri
Sağlık

Maymun Çiçeği Salgını: Belirtileri, Bulaşma Yolları ve Korunma Yöntemleri

Maymun çiçeği salgını hakkında bilmeniz gereken her şey! Belirtileri, bulaşma yolları ve korunma yöntemleri ile ilgili kapsamlı bilgileri keşfedin. Maymun çiçeği virüsünden korunmak için alabileceğiniz önlemler bu yazıda!