Turizmin başkenti Antalya, turizmde yeni bir rekora imza attı. Geçtiğimiz yıl, yılın ilk çeyreğinde 1 milyon 686 bin 284 kişiyi ağırlayan Antalya’yı, 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 14,10 artışla 2 milyon 66 bin 962 yabancı ziyaret etti. En çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya birinci sırada yer aldı.
Yılın ilk dört ayında yüzde 14,10 artış yakalayan Akdeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Antalya, 2 milyon 66 bin 962 yabancı ziyaretçi ağırladı. Bu sayı, Antalya turizminde tüm zamanların en iyi başlangıcı olarak tarihe geçti.
Nisan ayında Antalya'yı ziyaret eden turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 4,86 artışla 1 milyon 61 bin 26 olarak kaydedildi. Bu, tüm zamanların en yüksek Nisan ayı verisi oldu. 259 bin 717 ziyaretçi sayısıyla Almanya, Nisan ayında birinci sırada yer alırken onu 194 bin 949 turistle Rusya ve 141 bin 497 ziyaretçiyle İngiltere takip etti.
Yılın ilk dört ayında Antalya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında 539 bin 663 ziyaretçi ile Almanya birinci oldu. Rusya Federasyonu'nun 366 bin 783 ziyaretçiyle ikinci olduğu sıralamada, İngiltere de 266 bin 120 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı.
Polonya, Hollanda, İran, Belçika, Ukrayna, Fransa ve Litvanya, İngiltere'nin ardından sırasıyla Antalya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler oldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ana pazar ülkelerden gelen turist sayısında, Almanya'nın yüzde 21, İngiltere'nin yüzde 32, Polonya'nın yüzde 30, İran'ın yüzde 52, Belçika'nın yüzde 42, Ukrayna'nın yüzde 51 ve Fransa'nın yüzde 52 oranlarında artış kaydetmesi dikkat çekti.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Turizm Fakültesi ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) iş birliğiyle düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliği, turizm sektörü ile öğrencileri bir araya getirdi.
Burdur Valiliği, 28. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda kültürel mirasını, doğal güzelliklerini ve coğrafi işaretli lezzetlerini tanıtarak dünya sahnesine çıkıyor.
Bolu Kartalkaya'daki otel yangını faciasında 36'sı çocuk 78 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu'na dikkat çekerek, konaklama tesislerindeki denetimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Tefenni Belediyesi’nin Orhun Tatil Konutları projesi başlıyor! Sekiz konut, yüzme havuzu ve restoranla ekolojik turizme katkı sağlayacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent turizmini geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekleyerek alanında uzman katılımcıların fikirlerini paylaştığı bir “Kongre Turizmi Paneli” düzenledi. Detaylar haberimizde..
Antalya İbradı Belediye Başkanı Hatice Sekmen, Birleşmiş Milletler Turizm Teşkilatı tarafından Ormana Köyü'ne verilen "En İyi Turizm Köyü" ödülünü , Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un elinden almanın gururunu yaşadı.
Yorumlar (0)