Antalya / Kepez

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Rezidans İçin Kolları Sıvadı Yakında İhalesi var işte yapılacak projeler

1 Kasım 2024 tarihinde ihalesi yapılacağı duyurulan arazide için iki seçenekli proje yapılması planlanıyor. Buna göre AVM’lerin bulunduğu bölgede yer alan parsel için 15 katlı bir ticaret merkezi ya da botanik parkı ve sergi alanı yapılabilecek.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü   Rezidans  İçin Kolları Sıvadı  Yakında İhalesi var işte yapılacak projeler

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kepez ilçesinde bulunan Kuyucu Murad Paşa Bin Abdüsselam Vakfı’na ait 9 bin 863 m2’lik parseli yapım veya onarım karşılığında 25 yıl süreyle kiralayacak.

1 Kasım 2024 tarihinde ihalesi yapılacağı duyurulan arazide için iki seçenekli proje yapılması planlanıyor. Buna göre AVM’lerin bulunduğu bölgede yer alan parsel için 15 katlı bir ticaret merkezi ya da botanik parkı ve sergi alanı yapılabilecek.

Yerli ve yabancı uyruklu katılımcılara açık olan ihalenin ardından yüklenici projeyi inşa ederek Vakıflar’a ödeyeceği kira karşılığı 25 yıl işletecek.

Ticaret merkezi ve botanik parkı yapılabilecek
Bu seçeneklerden ilki 15 katlı bir ticaret merkezi. Ofis ve dükkanlardan oluşacak ticaret merkezinin 51 metreden yüksek olacağı, bodrum ve 2 bin 960 m2’lik tabana oturacağı, zemin dahil 15 katlı olacağı belirtiliyor.


İkinci seçenek ise kafe-restoran, oyun bahçesi, sergi ve sinema salonu ile ofis binalarından oluşan Botanik Parkı (Tropikal Kelebek Bahçesi) olarak planlandı. Botanik Parkı projesinin toplam inşaat alanı ise 3 bin m2’nin üzerinde olacak.

Ofis ve dükkanlardan oluşan 26 bin m2’lik inşaat

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü   Rezidans  İçin Kolları Sıvadı  Yakında İhalesi var işte yapılacak projeler
Vakıflar Meclisi’nin 23 Eylül tarihli toplantısında alınan karara göre söz konusu parsel üzerinde toplam inşaat alanı 26 bin 78 m2’yi bulacak. Kararda yer verilen bilgilere göre projede toplam kiralanabilir alan ise 18 bin 462 m2 olarak belirlendi.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü   Rezidans  İçin Kolları Sıvadı  Yakında İhalesi var işte yapılacak projeler
Arsa vasıflı parselde 15 kata kadar yapılaşma izni veriliyor.
Yükleniciye yıllık 28 milyon net kira geliri öngörülüyor

Ticaret merkezi inşa edilmesi durumunda yüklenicinin ofis ve dükkanlardan ayda ortalama 4 milyon 154 bin TL kira geliri elde edeceği, bu rakamın yüzde 25’lik kısmı olan yaklaşık 1 milyon TL’nin ise Vakfı’na Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ödeneceği belirtiliyor.

Vakıflar Meclisi’nin raporuna göre söz konusu ihaleyi kazanan yüklenicinin ticaret merkezi inşa etmesi durumunda kiralardan elde edeceği yıllık net gelirin 28 milyon 386 bin TL olarak hesaplandığı belirtiliyor.


Vakıflara ait parselin imar durumu geçen yıl değiştirilmiş. Yeni plana göre 15 kat ticari alana izin verilebilecek.
Botanik park için 200 TL giriş ücreti

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü   Rezidans  İçin Kolları Sıvadı  Yakında İhalesi var işte yapılacak projeler

Botanik Parkı inşa edilmesi durumunda ise yüklenici firmanın yıllık net kazancının 12 milyon 600 bin TL olacağı kaydediliyor. Yılda 350 bin ziyaretçi hedeflenen park için 200 TL giriş ücreti uygulanacağı, yalnızca ziyaretçi girişinden yılda 70 milyon TL gelir beklendiği de raporda yer alan bilgiler arasında.

Yapım veya onarım karşılığında toplam 25 yıllığına kiralanması planlanan parselde, yer tesliminden itibaren 2 yıl plan tadilatı, projelendirme ve inşaat süresi olarak değerlendirilecek.


Parselin bulunduğu bölge.
Kapalı teklif usulü ihale 1 Kasım’da Antalya’da yapılacak
Parselin aylık kirası yer tesliminden itibaren ilk yıl aylık 200 bin TL, inşaatın tamamlanıp işletme süresinin başlamasından sonra ise aylık 2 milyon TL olarak belirlendi. 1 Kasım 2024 tarihinde Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde kapalı teklif usulü ile yapılması planlanan ihale için 3 milyon 572 bin 640 TL geçici teminat bedeli isteniyor.

Fabrikalar Mahallesi rezidans bölgesine dönecek
Vakıf arazisi olan parselin bitişiğinde özel bir şirketin rezidans projesi gündeme gelmişti. İki katlı AVM’nin yerine 15 kat izni getiren imar planı onaylanmadan proje üzerinden satışı yapılan parselle ilgili plan değişikliği 11 Ekim’de Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündeminde ele alınacak.

 

Fabrikalar Mahallesi’nde Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü   Rezidans  İçin Kolları Sıvadı  Yakında İhalesi var işte yapılacak projeler genellikle 3-4 katlı yapılar bulunuyor. Yeni inşa edilmesi planlanan rezidans ve ticaret merkezi projelerine izin verilmesi durumunda bölgenin dokusu ve silueti kısa süre içinde değişecek.


Vakıflar ihale ilanı.
Antalya’yı parselleyen Osmanlı paşası Kuyucu Murad
Antalya kent merkezinin büyük kısmı kısaca Muratpaşa Vakfı olarak anılan vakfa aitti. Kent merkezinde bulunan Vakıf Zeytinliği, bu vakıftan günümüze ulaşan en büyük parsellerden biri olarak biliniyor.

Geçmişte vakfın sahibi olduğu arazilerde bugün kentin ünlü semtleri bulunuyor. Bu nedenle Antalya’da zaman zaman tapu davaları gündeme geliyor. Kuyucu Murat Paşa olarak anılan Osmanlı Veziri, 16. Yüzyılın ikinci yarısıyla 17. yüzyılın başlarında yükselen Celali isyanlarını kanlı şekilde bastırmasıyla tarihe geçti.

Yemen’de haksız servet edindiği için hapis yattı
İslam Ansiklopedisi’nde yer alan Kuyucu Murad Paşa maddesinde, 1522 yılı dolayında doğduğu sanılan Sadrazam’ın Hırvat asıllı bir devşirme olduğu, Kanuni Sultan Süleyman Döneminde Yemen Beylerbeyi olan Mahmud Paşa’ya intisap ederek daha sonra onun kızıyla evlendiği, Yemen’de kaldığı süre içinde haksız yere büyük servet kazandığı şaiyası üzerine İstanbul’a getirilerek servetinin müsadere olunduğu, bir süre de Yedikule’de hapsedildiği kaydediliyor.

İslam Ansiklopedisi, kaynaklarda Nakşibendi tarikatına mensup olduğu belirtilen Kuyucu Murad Paşa’nın dindar kişiliğine rağmen Celaliler’i ortadan kaldırmada ifrata varan uygulamalarda bulunduğu ve bu arada 60-70 bin civarında Celali’yi ortadan kaldırdığı, konakladığı yerlerde derin kuyular kazdırıp öldürdüğü asileri bu kuyulara doldurduğunun rivayet edildiğini aktarıyor. 

haber.sol.org.tr

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalyalı Gazeteciler Başkan İdris Taş ile Devam dediler
Bölgesel

Antalyalı Gazeteciler Başkan İdris Taş ile Devam dediler

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) Olağan genel Kurtul toplantısı Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tek liste ile gerçekleşen seçimlerde mevcut Başkan İdris Taş güven tazeledi

 Korkuteli Belediye Başkanı  Saniye Caran  17. Olağan Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi'ne Katıldı
Yerel Yönetim

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran 17. Olağan Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi'ne Katıldı

CHP Korkuteli Gençlik Kolları Başkanı Necati Gavaz, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ile birlikte 17. Olağan Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Kongreye Gavaz ve Caran'ın yanı sıra Korkuteli Gençlik Kolları yönetimi, Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli ve CHP Korkuteli İlçe Sekreteri Kadir Erten de katılım gösterdi.

Antalya'da tur midibüsü alev aldı! Yaralı yok ama midibüs küle döndü
3. Sayfa

Antalya'da tur midibüsü alev aldı! Yaralı yok ama midibüs küle döndü

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Adrasan Mahallesi'nde bir tur midibüsü aniden alev aldı. Yolcular güvenli bir şekilde indirildi, yangında yaralanan olmadı. Midibüs kullanılamaz hale geldi.

Alanya'da  feci kaza:, Mehmet Ali Yıldız  öldü 1 yaralı
3. Sayfa

Alanya'da feci kaza:, Mehmet Ali Yıldız öldü 1 yaralı

Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde seyir halindeki Zeki Enes M. idaresindeki 34 TM 3407 plakalı otomobil, kavşağa geldiğinde kontrolsüz dönüş yaptığı esnada karşı yönden gelmekte olan Hüsamettin A.’nın (28) kullandığı 80 AGL 171 plakalı motosiklete çarptı.

Antalya Havalimanı Tuvaletinde Yeni Doğmuş bebek bulundu .
Yaşam

Antalya Havalimanı Tuvaletinde Yeni Doğmuş bebek bulundu .

13.10.2024 günü Antalya Havalimanı’nda bir engelli tuvaletinde temizlik görevlisi tarafından klozet içerisinde yeni doğmuş bir bebek bulunduğu yönünde ihbarda bulunulmuştur. Bebeģim bıraktı belli oldu

Antalya Hali’nde ürün satış saati değişti.

Antalya Hali’nde ürün satış saati değişti.

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (ANTKOMDER), üreticiler tarafından Hal’e getirilen ürünlerin değerinde satılması, üreticilerin saatlerce Hal’de mahsur kalmaması ve daha fazla alıcıya ulaşması amacıyla ürün satış saati oluşturduğunu bildirdi.