Antalya

Antalyalı Gazeteciler Başkan İdris Taş ile Devam dediler

Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) Olağan genel Kurtul toplantısı Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tek liste ile gerçekleşen seçimlerde mevcut Başkan İdris Taş güven tazeledi

Antalyalı Gazeteciler Başkan İdris Taş ile Devam dediler

AGC BAŞKANI TAŞ GÜVEN TAZELEDİ
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) 19’uncu Olağan Genel Kurul’unda güven tazeleyen Başkan İdris Taş, “2’nci dönemde de mesleğimizin standardı için, gazetecilik mesleğimizin saygınlığı için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) Olağan genel Kurtul toplantısı Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tek liste ile gerçekleşen seçimlerde mevcut Başkan İdris Taş güven tazeledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra divan oluşturuldu. Genel Kurulda ilk olarak faaliyet raporu okundu. Okunan raporlar, üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki Olağan Genel Kurul’un gündemi açılış ve yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından divan seçimi, başkanın açılış konuşması, yönetim kurulu faaliyet raporunun okunarak ibrazı, denetim kurulu faaliyet raporunun okunarak ibrazı, tahmini bütçenin görüşülüp onaylanması, dernek organlarının seçilmesi, dilek ve temennilerle son buldu. AGC’nin Olağan Genel Kurul toplantısında Divan Başkanı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Sefa Özdemir oldu.
‘Ender cemiyetlerden’
Divan Başkanı Sefa Özdemir açılış konuşmasını gerçekleştirerek, “Anadolu’muzun güzide cemiyetlerinden birisi olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin bugün 19’uncu Olağan Genel Kurulu. Bu kurulu güzel geçireceğimizin kanaatindeyim. Birçok ilimizde cemiyetlerimizin tabelası yok. Her dönemde çalışmalarıyla, siz üyeleriyle, basın camiamıza önemli katkılarda bulunan bir cemiyet. Yine son dönemde mesela geçtiğimiz günlerde biz de davetliydik ancak programımız vardı katılamadık. Bir de sosyal alana kavuştunuz. Dolayısıyla sadece cemiyet binası değil, sosyal alanı da olan ender cemiyetlerden birisi Antalya Gazeteciler Cemiyeti. Bu gün de inşallah yeni yönetimimizi belirleyerek önümüzdeki dönemde de sizlere daha iyi hizmet etmeleri için gayret edecekleri kanaatindeyiz” dedi.
‘4’üncü büyük meslek örgütü’
AGC Başkanı İdris Taş ise 19’uncu Genel Kurulun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Antalya Gazeteciler Cemiyeti üye sayısı ile Türkiye’nin 4’üncü büyük meslek örgütü. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'nun bir üyesi aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu üyesi. Cemiyetimizde bugüne kadar ilk başkanımız rahmetli Nuri Dağtekin başta olmak üzere Sayın Erdoğan Kahya, Sayın Mustafa Yoldaş, Sayın Mevlüt Yeni başkanımız, tüm yönetim kademelerinde görev yapan tüm üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
‘Zor ve kutsal görev’
Antalya Gazeteciler Cemiyeti başkanlığının çok zor ve kutsal bir görev olduğunu dile getiren Başkan İdris Taş, “Bu görev boyunca 3 yıl içerisinde biraz sonra videoda izleyeceksiniz. Neler yaptığımıza çok fazla değinmeyeceğim. Ne kadar sağlam ve sıkı olursak, o kadar güçlü oluruz. Çok kritik dönemde göreve geldik. Pandemi başladı. Ukrayna- Rusya savaşı, depremler hepsi bizim döneme denk geldi. Ama hep zorlu süreçlerden güçlenerek çıktık. Cumhuriyetimizin 100. Yılı yine bizim dönemimizde oldu. Cumhuriyetimizin 100. Yılında basın direnişini geliştirdik. Gazetecilerin anılarını kitap haline getirdik. Basın tarihine not düştük. Yine cemiyetimizin 40. yılında cemiyette 40 yıl üye olan meslek büyüklerimize yaşam boyu onur ödülü verdik. Daha geçen ay üyelerimizin beklentisi olan kentin buluşma noktası, gazetecilerin anılarını biriktireceği alan oluşturduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Ve burada gazeteciler doğum günlerini yapacak ailesinin. Burada dediğimiz gibi özel anılarını biriktirecek haberlerini yazacaklar. Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından yabancı meslektaşlarımızı ağırayağız. Antalya'nın kent markasına ciddi bir katkı yapmış olacağız” diye konuştu.
‘Üzüntüleri ile üzülüp sevinçleri ile seviniyoruz’
Taş, sözlerini şöyle tamamladı: “Üyelerimiz için varız. Geçmiş dönemde 15 yıl başkan yardımcılığı yaptım. Başkanımız burada Sayın Mevlüt Yeni. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne kim hangi üye geldiyse onu üst seviyede ağırlanmıştır kendi evi gibi görmüştür. Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin hangi birinin cenazesi olsa, mevlidi olsa katılmadığım yoktur. Bu konuda bir tane arkadaşımızı eğer atlamışsak kendisinden de özür diliyorum. Cenazede, düğünlerde hep yanlarında olduk. Bu sadece başkanlık döneminde değil, sayın başkanım da çok iyi bilir her cenazede, düğünde oradaydık. Ve bundan inanılmaz derecede mutluluk duyuyorum. Üzüntüleriyle üzülüyorum. Sevinçleriyle seviniyorum. Çünkü şahsımı bu dünyada en çok mutlu eden olaylardan birisi her zaman her yerde iyi günde kötü meslektaşlarımın yanında olmak, onları misafir etmek, onları ağırlamak, onların işlerinde yardımcı olmak beni dünyanın en mutlu insanı yapar. Başkan olarak söylüyorum, net olarak ifade ediyorum. Hangi bir üye aramışsa mutlaka bana ulaşmıştır. Mutlaka sorununu da çözmeye çalışmışızdır. Yapamadıysak neden yapamadığınızı kendisine aktarmışızdır. Yine bu dönemde gerçekten bu zorlu süreçte gecenizi, gündüzünüze kattık. Sadece Antalya'da değil, dünyanın birçok ülkesinde yine Nürnberg'de emeği geçen anlaşmayı yapan büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Yüzlerce gazeteciyi götürdük. Onlar buraya geldi ve bu işlerimiz devam edecek. Kazakistan’la da bir çalışmamız oldu. Mart ayında Makedonya’ya gideceğiz. Ve ikinci dönemde Allah nasip ederse net olarak söylüyorum, daha çok eğitim, daha çok çalışma. Mesleğimizin standardı için, gazetecilik mesleğimizin saygınlığı için var gücümüzle çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerde her zaman her üyeye sevgiyle güvenle battık. Yolumuza devam ettik. Hiçbir zaman için kişisel hesaplarla uğraşmadık. Hep fikirler, hep projelerle uğraştık. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin kapısından içeriye dedikodu sokmadık. Hep çalışmak, hep fikir, hep mesleğimizin için geleceği için çalıştık. Böyle geldik, böyle devam edeceğiz. Ve sözlerime son verirken salonumuza gelen, genel kurulumuza gelen tüm meslektaşlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Yeni yönetim şu isimlerden oluştu
Öte yandan AGC Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluştu: Ahmet Yenigün, Şifa Çiçek, Ersin Aydın, Ahmet Öcal, Rasim Gündüz, Yalçın Teke, Hayrettin Deniz, Leyla Ataman Koyuncuoğlu, Mehmet Kılıçaslan, Süleyman Elçin.

Adem Durmaz Korkuteli Gündem 

Antalyalı Gazeteciler Başkan İdris Taş ile Devam dediler Antalyalı Gazeteciler Başkan İdris Taş ile Devam dediler Antalyalı Gazeteciler Başkan İdris Taş ile Devam dediler Antalyalı Gazeteciler Başkan İdris Taş ile Devam dediler Antalyalı Gazeteciler Başkan İdris Taş ile Devam dediler

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Korkuteli Belediye Başkanı  Saniye Caran  17. Olağan Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi'ne Katıldı
Yerel Yönetim

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran 17. Olağan Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi'ne Katıldı

CHP Korkuteli Gençlik Kolları Başkanı Necati Gavaz, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran ile birlikte 17. Olağan Antalya İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Kongreye Gavaz ve Caran'ın yanı sıra Korkuteli Gençlik Kolları yönetimi, Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli ve CHP Korkuteli İlçe Sekreteri Kadir Erten de katılım gösterdi.

Antalya'da tur midibüsü alev aldı! Yaralı yok ama midibüs küle döndü
3. Sayfa

Antalya'da tur midibüsü alev aldı! Yaralı yok ama midibüs küle döndü

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Adrasan Mahallesi'nde bir tur midibüsü aniden alev aldı. Yolcular güvenli bir şekilde indirildi, yangında yaralanan olmadı. Midibüs kullanılamaz hale geldi.

Alanya'da  feci kaza:, Mehmet Ali Yıldız  öldü 1 yaralı
3. Sayfa

Alanya'da feci kaza:, Mehmet Ali Yıldız öldü 1 yaralı

Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde seyir halindeki Zeki Enes M. idaresindeki 34 TM 3407 plakalı otomobil, kavşağa geldiğinde kontrolsüz dönüş yaptığı esnada karşı yönden gelmekte olan Hüsamettin A.’nın (28) kullandığı 80 AGL 171 plakalı motosiklete çarptı.

Antalya Havalimanı Tuvaletinde Yeni Doğmuş bebek bulundu .
Yaşam

Antalya Havalimanı Tuvaletinde Yeni Doğmuş bebek bulundu .

13.10.2024 günü Antalya Havalimanı’nda bir engelli tuvaletinde temizlik görevlisi tarafından klozet içerisinde yeni doğmuş bir bebek bulunduğu yönünde ihbarda bulunulmuştur. Bebeģim bıraktı belli oldu

Antalya Hali’nde ürün satış saati değişti.

Antalya Hali’nde ürün satış saati değişti.

Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (ANTKOMDER), üreticiler tarafından Hal’e getirilen ürünlerin değerinde satılması, üreticilerin saatlerce Hal’de mahsur kalmaması ve daha fazla alıcıya ulaşması amacıyla ürün satış saati oluşturduğunu bildirdi.

Elmalı-Finike Yoluņda Tarım işçilerini taşıyan Araç devrildi, 1 ağır 8 yaralı
3. Sayfa

Elmalı-Finike Yoluņda Tarım işçilerini taşıyan Araç devrildi, 1 ağır 8 yaralı

Elmalı-Finike yolu Kapıçay mevkiinde, saat 16:00 sıralarında tarım işçilerini taşıyan kamyonet kaza yaptı. 07 VCL 79 plakalı kamyonetin sürücüsü direksiyon hakimiyetini