Samsun’da pazar günleri kurulan Antika Sanat Pazarı vatandaşların büyük ilgisini çekiyor.
Samsun’un Atakum ilçesi Yeni Mahalle Atakent Kapalı Pazaryeri’nde her hafta pazar günleri kurulan Antika Sanat Pazarı’nı ziyaret edenler, geçmiş yılları özlemle hatırlayarak satışa sunulan antika ürünlere büyük ilgi gösteriyor. Plaktan pkaba ve gramofon makinesine, kömürlü ütüden gaz lambaları ve fenerler ile kazan ve tencere ile taslara kadar her türlü antika ürünlerin satışa sunulduğu pazar Samsunlulara hizmet veriyor.
Pazarın Karadeniz’in tek ve en büyük Antika Sanat Pazarı olduğunu belirten Antika Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Eyüp Selçuk Yazıcı, "Pazarı kurmadan amacımız geçmişi geleceğe taşımak. Gençlerimize geçmişte neler yaşandı belgeleriyle göstermek. Diğer taraftan araştırmacılara, tarihçilere kaynak sağlamak amacıyla bu pazarı açmış bulunmaktayız. Pazarımızı tüm Türkiye’deki illerden vatandaşlarımızın hizmetine açıp, oradan da esnaf arkadaşları da pazarda satış yapmaya getirmeyi hedefliyoruz. Samsun ve bölge illerde yaşayan vatandaşlarımızı her pazar günü kurulan pazarımıza bekliyoruz" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, antika ve nostalji tutkunlarını Karaalioğlu Parkı’na düzenlediği Antikacılar ve Nostalji Festivali’nde buluşturdu.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın şehre kazandırdığı ve Talas Belediyesi klasikleri arasına giren Antika Pazarı, hafta sonundan itibaren Mevlana Mahallesi pazar yerinde kurulacak.
Malatya’nın Darende ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Erdin Tırnaksız antikaya ve musikiye olan merakı nedeniyle evinin bir bölümünü müzeye çevirdi.
Sivas'ın Doğanşar ilçesinde yaklaşık 100 yıl önce un ve bulgur öğütmek için kullanılan el değirmenleri, teknolojinin gelişmesiyle işlevini yitirse de günümüzde bahçelerde antika olarak sergileniyor.
Klasik otomobil tutkunu Cengiz Arsay, 1936 model arabasıyla çıktığı Antik Şehirler turunda duraklarından biri olan Konya’ya ulaştı.
Geçmişe bir pencere nostalji antika Bucak'ta hizmete açıldı - Bucak'ta Pazar Mahallesi İnönü Caddesi'nde açılan Nostalji Antika, geçmişe bir pencere açıyor.
Yorumlar (0)