Araç sahipleri bu habere kızacak! Fiyatlar zamlanacak

Resmi gazetede duyurulan kararla araç sahiplerine kötü haber geldi. Kararla birlikte yeni zamlar da kendisini gösterdi.

Araç sahipleri bu habere kızacak! Fiyatlar zamlanacak

Artan enflasyon ve genel zamların etkisiyle, vatandaşlar zorlu bir döneme girdi. Akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, kasko ve poliçe ücretlerindeki yükselişlerle birlikte araç sahiplerini büyük ölçüde etkiledi ve birçok kişi bu durumdan oldukça rahatsız oldu.

Bu zam yağmuru devam ederken, araç sahiplerini daha da üzecek bir haber geldi. 29 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de, araç muayeneleriyle ilgili önemli bir karar duyuruldu ve bu karara göre TÜVTÜRK, yeni bir döneme giriş yapacak.

Cumhurbaşkanlığı'nın kararıyla, TÜVTÜRK tarafından yürütülen motorlu araçların teknik şartlara uygunluğunun tespiti için yapılan araç muayeneleri hizmeti, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından özelleştirilecek. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmeti, özelleştirme sürecine dahil edildi. Bu süreçte işletme hakkı verilmesi, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi, gelir ortaklığı modeli ve diğer uygun hukuki adımların kullanılması tahmin ediliyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ihale dokümanlarında ve sözleşmelerde yer alacak hususları birlikte belirleyecek. Kamu hizmetinin kesintisiz devamını sağlamak amacıyla, özelleştirme işlemlerinin 15 Ağustos 2027 tarihine kadar tamamlanması hedefleniyor.

Karar, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun'un 3. maddesi ve 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 8. maddesi uyarınca alındı.

2021 yılında yapılan düzenleme ile araç muayene ihalesi için imtiyaz sözleşmesinin bitiş tarihinden en az 5 yıl önce gerekli plan, proje ve altyapı çalışmalarının başlatıldı. Yeni ihalenin en geç 15 Ağustos 2027 tarihine kadar tamamlanması kararlaştırıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın araç muayene hizmetlerini özelleştirme kapsam ve programına dahil etmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

SON TARİH 15 AĞUSTOS 2027

2021 yılındaki düzenlemeyle, araç muayene ihalesi için imtiyaz sözleşmesinin bitişinden en az 5 yıl önce planlama, proje ve altyapı çalışmalarının başlatılması ve yeni ihalenin en geç 15 Ağustos 2027 tarihine kadar tamamlanması gerektiği belirlendi.

2024 YILI ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ

2024'te geçerli olan araç muayene ücretleri şöyle:

Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için 927,60 TL; otomobil, minibüs, kamyonet, römork, yarı römork ve arazi taşıtları için 1.821,60 TL; kamyon, tır, çekici ve otobüsler için ise 2.432,40 liradır. Özelleştirmeyle birlikte, bu ücretlerin artması öngörülüyor.

kaynak: gün boyu gazetesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    KIZDIM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tatile gittikleri otelden çekiciyle çıktılar, kullanmadıkları araçtan 96 bin TL masraf çıktı
Yaşam

Tatile gittikleri otelden çekiciyle çıktılar, kullanmadıkları araçtan 96 bin TL masraf çıktı

Yaz tatilini geçirmek için geldikleri Antalya'da 5 yıldızlı otele girişte valeye çalışır vaziyette teslim ettikleri aracı arızalı olarak teslim aldılar. Detaylar haberimizde..

 Alanya'da safari araçlarına ceza
3. Sayfa

Alanya'da safari araçlarına ceza

Antalya'nın Alanya ilçesinde polis ile jandarma tarafından safari araçlarına yönelik yaptığı denetimlerde 2 bin 875 araç kontrol edilirken, 409 sürücüye 1 milyon 355 bin 710 TL cezai işlem uygulandı ve 21 araç trafikten men edildi. Detaylar haberimizde..

Alanya'da safari araçlarına denetim
Yaşam

Alanya'da safari araçlarına denetim

Antalya’nın Alanya ilçesinde jandarma ekipleri safari araçlarına yönelik yaptığı denetimlerde 28 araç kontrol edilirken, kurallara uymayan 3 sürücüye toplam 19 bin 705 TL ceza kesildi. Detaylar haberimizde..

Bilecik'te şüpheli araçtan uyuşturucu çıktı
3. Sayfa

Bilecik'te şüpheli araçtan uyuşturucu çıktı

Bilecik'te şüpheli araç için yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken konuyla ilgili 2 kişi yakalandı.

Alanya'da safari araçlarına cezalar yağdı
3. Sayfa

Alanya'da safari araçlarına cezalar yağdı

Antalya'nın Alanya ilçesinde polis ekipleri, safari düzenleyen araçlara yönelik denetim yaptı. Detaylar haberimizde..

Jandarmadan yük taşıyan araçları denetim
3. Sayfa

Jandarmadan yük taşıyan araçları denetim

Afyon Bolvadin'de İl Jandarma Komutanlığı tarafından yük taşıyan araçlarla ilgili denetim yapıldı. Detaylar haberimizde..