Araçlar için yeni düzenleme! Ekonomiye kazandırılacak! 5 yıl içinde satılacak

AK Parti'nin yeni düzenlemesi ile Yediemin Otoparklarında bulunan 15 bin metruk araç 5 yıl içinde satılacak. Araçlardan elde edilen gelirle borçlar ödenecek ve ekonomiye katkı sağlanacak.

Araçlar için yeni düzenleme! Ekonomiye kazandırılacak! 5 yıl içinde satılacak

AK Parti, Yediemin Otoparkları’nda bulunan yaklaşık 15 bin metruk aracın ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili yeni düzenlemeleri tamamladı. Bu düzenleme, buluntu ve trafikten men edilen araçları kapsayacak. Araçlar hızla satılarak borçlar ödenecek ve ekonomiye katkı sağlanacak.

Ekonomiye Kazandırma Planı

AK Parti, 9'uncu Yargı Paketini TBMM Başkanlığı'na sundu. Pakette, şu anda 15 bin civarında araç bulunan Yediemin Otoparkları'ndaki araçlara yönelik önemli düzenlemeler yer alıyor. Bu araçların hızla satılarak ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Buluntu ve Men Edilen Araçlar:

Yeni düzenleme, buluntu ve Karayolları Trafik Kanunu kapsamında trafikten men edilen araçları kapsayacak. Mevcut sistemde, buluntu olması veya Karayolları Trafik Kanunu gereğince trafikten men edilerek alıkonulan ancak sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan araçlar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce satılıyor. Ancak bu araçların vergi ve ceza gibi borçları nedeniyle satış süreci yıllarca sürebiliyor ve araçlar çürümeye terk ediliyor.

Teklif kapsamında şu adımlar izlenecek:

6 Aylık Bekleme Süresi:

6 aylık bekleme süresinin sonunda otoparklarda bekleyen araçların sicilinde bulunan satılamaz, devredilemez, haciz, ihtiyati haciz, rehin gibi şerhler için ilgili kurumlara, bu araçların satılacağı hususu bildirilip satış işlemlerine başlanacak.

Şerhlerin Kaldırılması:

Araçların üzerindeki tüm şerhler, ayrıca bir işleme gerek olmaksızın, satış tarihi itibarıyla kalkmış sayılarak, tescil kayıtları buna göre düzeltilecek.

Borçların Ödenmesi:

Satıştan elde edilen gelirden sırasıyla; muhafaza ve satış için yapılan giderler, aracın tanıtımına yarayan numaraların tespitine ve tamamlanmasına dair giderler ve vergi, resim veya harç gibi malın aynından kaynaklanan alacaklar ödenecek. Diğer borçların da ödenmesinden sonra kalan para, varsa araç sahibi için kamu bankasına yatırılacak. 5 yıl içinde araç sahibi çıkmazsa para Hazine'ye devredilecek.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Manisa'da seyir halindeki otomobilde yangın çıktı
3. Sayfa

Manisa'da seyir halindeki otomobilde yangın çıktı

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde seyir halindeyken alev alan otomobil, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

Bucak'ta araç yangını! Ekipler seferber oldu
3. Sayfa

Bucak'ta araç yangını! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan araç yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Araç yangını ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü.

Büğdüzde Şehidimizin Adı Çocuk Parkında Yaşayacak
Bölgesel

Büğdüzde Şehidimizin Adı Çocuk Parkında Yaşayacak

Burdur'un Büğdüz Köyü'nde Şehit Hüseyin Karaca'nın adı, inşa edilen düğün salonu ve çocuk parkına verildi. Proje, Burdur İl Genel Meclisi Üyesi Semih Çelikkaya ve köy muhtarı Ömer Özcan'ın iş birliğiyle hayata geçirildi.

Araç Sahiplerine Kış Bakımı Uyarısı 'Büyük masrafların önüne geçin!'
Bölgesel

Araç Sahiplerine Kış Bakımı Uyarısı 'Büyük masrafların önüne geçin!'

Araç sahipleri dikkat! Kış öncesi antifriz eklemeyi ve kış lastiklerini takmayı ihmal etmeyin. Oto tamir ustasından araç kış bakımı için kritik uyarılar ve öneriler. Ayrıntılar için tıklayın!

İkinci el araç alışverişinde yeni dönem! Dolandırıcılık tarih olacak
İş Dünyası

İkinci el araç alışverişinde yeni dönem! Dolandırıcılık tarih olacak

Ticaret Bakanlığı’nın 27 Eylül’de başlattığı sistem, ikinci el araç satışında köklü değişiklikler yapacak! Dolandırıcılık tarih oluyor, işte detaylar...

Sakarya’nın Pamukova ilçesindeki Korkunç kazada alev topuna dönen otomobilde  karı-koca yandılar
3. Sayfa

Sakarya’nın Pamukova ilçesindeki Korkunç kazada alev topuna dönen otomobilde karı-koca yandılar

Sakarya’nın Pamukova ilçesi D-650 karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında alev alan otomobil karı-kocaya mezar oldu. Yaşlı kadın alev alan otomobilde yanarak, ağır yaralı olarak araçtan çıkarılan eşi ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.