Burdur

Arslantaş, asılsız iddialara dikkat çekerek Sahra Hastanesini anlattı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, Defne’de şehir stadyumunda İtalya’dan gelen sağlık ekipleri tarafından kurulan 20 yataklı Sahra Hastanesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Arslantaş, asılsız iddialara dikkat çekerek Sahra Hastanesini anlattı

Hatay İli Defne İlçesinde koordinasyon Valisi olarak görev yapan Burdur Valisi Ali Arslantaş, Defne’de şehir stadyumunda İtalya’dan gelen sağlık ekipleri tarafından kurulan 20 yataklı Sahra Hastanesi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

İtalyan yetkililerle birlikte Sahra Hastanesinin Defne’ye kurulması süreci ve verilen hizmetlerle ilgili bilgiler paylaşan Vali Arslantaş, kurulan hastaneden bölgedeki yetkililerin haberi olmadığına dair iddialarla ilgili açıklamada bulunarak, bu tarz asılsız açıklamaların bölgede büyük gayretle çalışan, emek veren tüm görevlilerin şevkini kırdığını belirterek, iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Vali Arslantaş yaptığı açıklamada; “Defne İlçemizdeki 20 yataklı sahra hastanemizdeyiz. Burayı İtalyan’dan gelen sağlık görevlileri kurdular. Şuanda da İtalyan yönetici arkadaşlarımızla birlikteyiz. Hastanenin İskenderun Limanı’ndan Defne’ye gelişine kadar Sağlık Bakanlığımızın koordinesinde, yine İl Sağlık Müdürlüğümüzün yer göstermesi ile Valiliğimiz nezaretinde şehir stadyumuna kurulmasına karar verdik. Şuan da 20 yatağı 75 çalışanıyla bunun 20’si doktor, hastane hizmet vermeye devam ediyor. Sayın İzmir Milletvekilinin söylediği, defnede bir hastane var ancak buradan devletin haberi yokmuş gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim burada kurulan bu hastaneden haberimiz yoksa biz burada ne iş yapıyoruz. Böyle bir şey mümkün olabilir mi. İnsanların yaptıkları emeklere, gayretlere saygı duymak, şevklerini kırmamak gerekiyor. Politize etmemek gerekiyor.

İşletilmesini arkadaşlarımız yapıyor. Biz güvenliğini ve diğer alt yapı işlerini yapıyoruz. Biraz sonra trafo işlerini tamamlayıp, jeneratörden de kurtaracağız arkadaşlarımızı. Biz onlarla beraberiz, çok da güzel hizmet ediyoruz. Kendilerine ve İtalyan Hükûmetine de teşekkür ediyoruz.” Dedi.

İtalyan yetkili yaptığı açıklamada; “İtalyan Kardeşlerimizi yaralayan, yaşadığınız bu felaket için, sizlere destek vermek için buradayız. Geldiğim ilk günden, ayak bastığımız ilk andan itibaren, her taraftan olağan üstü destek ve yardım alıyoruz. Sağlık Bakanlığından ilk günden beri bize verilen destek, çadır kurmamızdan, ameliyathaneyi açmamıza kadar, acil bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet verebilmek için herkesten destek aldık. Bütün otoriteler bize yüzde yüz destek verdi. Tüm Türk otoriteleri hastane işleyişi için verdikleri destek için sağolsunlar, yardımları için teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Ali Arslantaş'a Veda Programı ve Fahri Hemşehrilik Beratı
Bölgesel

Vali Ali Arslantaş'a Veda Programı ve Fahri Hemşehrilik Beratı

10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vali olarak atanan Ali Arslantaş için Burdur'da düzenlenen veda programında Fahri Hemşehrilik belgesi takdim edildi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş'tan Veda Mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Ali Arslantaş'tan Veda Mesajı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, üç yıl süren görev süresinin sonunda ilimizden ayrılışını veda mesajıyla duyurdu. Arslantaş, Burdur'a ve Burdurlu hemşehrilerine teşekkürlerini sundu. Detaylar haberimizde...

Burdur Valisi Ali Arslantaş, veda ziyaretlerini sürdürdü
Etkinlik

Burdur Valisi Ali Arslantaş, veda ziyaretlerini sürdürdü

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın görevden ayrılması öncesinde İl merkezindeki kamu kurumları, odalar, siyasi partiler ve STK'ları ziyaret etti. İşte veda ziyareti detayları ve fotoğrafları

Vali Arslantaş'tan Kızılkaya'da Başkan Güngör'e veda ziyareti
Etkinlik

Vali Arslantaş'tan Kızılkaya'da Başkan Güngör'e veda ziyareti

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmasının ardından Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay GÜNGÖR'e veda ziyaretinde bulundu.

Vali Arslantaş'tan Bucak TSO'ya veda ziyareti
Bölgesel

Vali Arslantaş'tan Bucak TSO'ya veda ziyareti

Vali Ali Arslantaş, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmasıyla Bucak Ticaret ve Sanayi Odası'na veda ziyareti gerçekleştirdi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş İlçelerde Veda Ziyaretlerinde Bulundu
Bölgesel

Burdur Valisi Ali Arslantaş İlçelerde Veda Ziyaretlerinde Bulundu

Burdur Valisi Ali Arslantaş, üç yıl süren görev süresi boyunca İlçelerde yaptığı hizmetleri tamamlamak üzere veda ziyaretlerinde bulundu.