ANKARA (İHA) - ASELSAN tarafından çip seviyesinden, son sistem entegrasyonuna kadar tamamen milli imkanlarla üretilen AESA Uçak Burun Radarı, F-16 savaş uçağına başarıyla takıldı.
Milli havacılık teknolojilerinde tarih yazmaya devam ediliyor. ASELSAN’ın geliştirdiği AESA Uçak Burun Radarı, F-16 savaş uçağına başarıyla takıldı. AESA Radarı; eş zamanlı hava-hava ve hava-yer görevleri, çok sayıda hedef tespiti/takibi, görüş ötesi füze güdümü, yüksek çözünürlüklü yer görüntüsü oluşturma ve elektronik harp fonksiyonları ile uçaklara çok büyük yetenek kazanımları sağlaması bekleniyor.
Hacettepe Üniversitesi'nin ASELSAN Akademisi'ne katılmasından dolayı düzenlenen ‘Üniversiteler ve ASELSAN Arası İşbirliği Protokolü'nün imza töreninde konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “Daha dün insansız hava platformlarımızdan TB3, TCG Anadolu'ya, iniş ve kalkışını yaptı. Detaylar haberimizde..
ASELSAN, ileri teknoloji ile geliştirdiği KORKUT 25, BUKALEMUN, KANGAL FPV ve SEDA 100-cUAV gibi dron avcısı sistemlerini ilk kez SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda tanıttı. Detaylar haberimizde..
Kocaeli'de düzenlenen bilişim fuarına katılan ASELSAN Teknoloji ve Strateji Akademi Direktörü Abdurrahman Akyol, binlerce gencin ASELSAN’a girmek için beklediğini söyleyerek öğrencilere tecrübelerini paylaştı.
ASELSAN, bugüne kadar elde ettiği teknolojik birikim ve yeteneklerini kullanarak Türkiye’nin ilk yerli ve millî ufuk ötesi denizaltı savunma harbi sonarı DÜFAS’ı tamamen özgün teknolojiyle Mavi Vatan’a kazandırdı.
Konya Büyükşehir Belediyesi ve ASELSAN iş birliğiyle Konya’nın 2030 Akıllı Şehirler Vizyonunu ortaya koyan “Konya Akıllı Şehir Stratejisi ve Yol Haritası Tanıtım Programı” düzenlendi.
Türkiye'nin savunma sanayii devi ASELSAN, 24 farklı uzmanlık alanında 8.000 yeni personel alıyor. Mühendislikten yazılıma, siber güvenlikten temizliğe kadar birçok alanda yetenekli ve dinamik adaylar aranıyor. Hemen başvur, ASELSAN'da kariyer yap!
Yorumlar (0)