Asgari ücret değişecek mi? Emekli zammı sonrası Asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücret güncel açıklamalar

Asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacak mı? Milyonları ilgilendiren asgari ücrette ara zam olacak mı? 2024 asgari ücret ve Temmuz zammı hakkında detaylı bilgi ve son gelişmeler için tıklayın!

Asgari ücret değişecek mi? Emekli zammı sonrası Asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücret güncel açıklamalar

2024 yılı Temmuz ayında asgari ücret zammı konusu, milyonlarca çalışan ve tüm vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu zammın detayları ve ilgili açıklamalar büyük merak konusu. Özellikle, 7 milyona yakın çalışanı ve dolaylı olarak tüm vatandaşları ilgilendiren bu zam, ekonomik beklentileri de şekillendiriyor. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltileceğinin açıklanmasının ardından gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nda yapacağı olası açıklamalara çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı değerlendirmede, Ocak ayında yapılan artışa dikkat çekerek, "Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. 2024'te geçerli olacak asgari ücret ise Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından net 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Peki, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte bu sorunun yanıtı ve son gelişmeler... 

Temmuz asgari ücret zammı olacak mı, sorusu milyonlarca çalışan başta olmak üzere kamuoyunun gündeminde yer almayı sürdürüyor. SSK ve Bağkur emeklilerini ilgilendiren en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkartıldı. Emekliye yapılan ek zammın ardından asgari ücret temmuz zammında da beklentiler yoğunlaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette ara zammın olmayacağını açıkladı. Öte yandan Kabine Toplantısı'nın ardından ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonda düşüşe geçildiği mesajını verdi. İşte, asgari ücrete zam gelecek mi, temmuzda asgari ücret zammı yapılacak mı? sorularının yanıtına yönelik bilgiler.

ASGARİ ÜCRETE ZAM VAR MI?

Geçtiğimiz günlerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret tartışmaları üzerine bir açıklama yaptı. Mecliste AK Parti grup toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan "Göstergeler olumlu ilerliyor" diyerek asgari ücrette ara zammın olmayacağını belirtti. Bakan Işıkhan asgari ücrette artış için Aralık ayını işaret etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ENFLASYON MESAJI

Öte yandan 16 Temmuz'da yapılan Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

"Sokağa, çarşıya, pazara kulak tıkayan hükümet olmadık bugün de olmadık. Bazı kesimlerin hayat pahalılığı sebebiyle yaşadığı zorlukların bilincindeyiz. Amacımız ekonomimizi, enflasyonu tekrar körükleyecek kısır döngüye sokmadan vatandaşlarımızın refahını kalıcı olarak yükseltmektir. Türkiye'ye geçmişte ağır faturalar ödetmiş popülizm batağına düşmemek için politikalar yürütüyoruz. Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. İnşallah önümüzdeki aylarda bu süreç daha da ivmelenecek. Sene sonu enflasyonda hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Belli başlı sektörlerde filan balonu yavaş yavaş sönüyor. Orta vadeli programın etkileri görüldükçe ekonomi kurmaylarımıza yıpratma kampanyaları yoğunlaşmaktadır. "

BAKAN IŞIKHAN'IN DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz haftalarda Haber Global televizyonuna konuk oldu. Bakan Işıkhan asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirten Bakan Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." demişti.

2024 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Aralık ayında yapılan çalışmalar sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 2024 yılı için net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

kaynak: Hürriyet

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Asgari ücrete ara zam var mı? Bahçeli'den destek açıklaması
İş Dünyası

Asgari ücrete ara zam var mı? Bahçeli'den destek açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli, asgari ücret zammı konusunda "Artışa ilişkin bir şey gelirse destekleriz" dedi. Detaylar haberimizde...

Başta ne karar alındıysa o! Asgari ücrete ara zam açıklaması geldi
İş Dünyası

Başta ne karar alındıysa o! Asgari ücrete ara zam açıklaması geldi

'Başta ne karar alındıysa o' diyen Bakan Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada temmuz ayında asgari ücrete zam olmayacağını duyurdu.

Asgari ücret belli oldu! 2024 asgari ücreti 17 bin 2 TL
Bölgesel

Asgari ücret belli oldu! 2024 asgari ücreti 17 bin 2 TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki toplantının ardından 2024 asgari ücreti belli oldu! Yeni asgari ücret 17.002 TL olarak açıklandı. Detaylar için hemen tıklayın

Asgari ücrette rakam belli oluyor! Asgari ücret zammı açıklanıyor
İş Dünyası

Asgari ücrette rakam belli oluyor! Asgari ücret zammı açıklanıyor

Milyonların merakla takip ettiği asgari ücret toplantısının ardından 2024 asgari ücreti belirlendi! Birazdan açıklama gelecek... Yeni asgari ücret zammı ve detayları NNC Haber'de. 2024 Asgari Ücreti ne kadar? Ayrıntılar için tıklayın.

Yeni asgari ücrette geri sayım! 3. toplantı başladı! Asgari ücret zammı bugün açıklanacak mı?
İş Dünyası

Yeni asgari ücrette geri sayım! 3. toplantı başladı! Asgari ücret zammı bugün açıklanacak mı?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret için kritik toplantı başladı. Asgari ücret zam oranı ne olacak? İşte olası asgari ücret zam tahminleri Detaylar haberimizde...

Asgari ücrette kritik saatler! Asgari ücret zammı ne olacak? Herkesin gözü bu kararda
İş Dünyası

Asgari ücrette kritik saatler! Asgari ücret zammı ne olacak? Herkesin gözü bu kararda

2024 asgari ücreti belirleniyor. Toplam maliyet, işveren yükü, enflasyon, sosyal adalet gibi faktörler gözetilerek yapılacak açıklama sonrasında işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, askerlik ve doğum borçlanması gibi birçok alanda değişiklikler yaşanacak.