Samsun’un Atakum ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü, birbirinden özel etkinliklerle kutlanacak.
Atakum Belediyesi, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 100. yıl dönümünde bayram coşkusunu kentin dört bir yanına taşıyacak.
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Ürper, seçkilerinden oluşan ‘Fotoğraflarla Ölümsüz Atatürk’ başlıklı konferansta, vatandaşlara tarihten kareler sunacak. Program Atakum Belediyesi Nikah ve Düğün Salonları, Vedat Türkali Salonu’nda 26 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak. ‘3. Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’ni kazanan eser sahipleri; 27 Ekim Cuma günü saat 19.00’da, Vedat Türkali Salonu’nda düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’te yine Vedat Türkali Salonu’nda gerçekleştirilecek programda, Eski TBMM Üyesi ve Eğitimci Yıldırım Kaya ile Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Genel Başkanı Ömer Yılmaz’ın katılımıyla, Cumhuriyet’in önemli kazanımlarından ‘Laik Eğitim, Laik Yaşam ve Eşit Yurttaşlık’ üzerine sohbet edilecek. Çiftlik Caddesi’nde saat 19.00’da başlayacak Fener Alayı, bayram coşkusunu kentin dört bir yanına taşınacak. Kent Meydanı’nda ünlü müzik grubu Pinhani’nin konseri olacak. Saat 21.00’de başlayacak konserde, Atakum Belediyesi’nin Çocuk Korosu da ‘100. Yılda 100 Çocuk’ sloganıyla sahneye çıkacak.
Samsun Dağcılık Kulübü ile organize edilen ‘Zirve Yürüyüşü’, 29 Ekim Pazar günü saat 08.00’de başlayacak. Spor tutkunları Akdağ, Nebiyan ve Kocadağ’ı kapsayan alanı Cumhuriyet’in 100. yılı için kat edecek. Tarihçi-Yazar Sinan Meydan’la ‘100. Yılında Cumhuriyet’i Anlamak’ başlıklı panel, Vedat Türkali Salonu’nda saat 16.00’da yapılacak. Saat 18.00’de Cumhuriyet Kadınları Bandosu eşliğinde ‘100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü’ gerçekleştirilecek. Vatandaşlar, Atakum Belediyesi’nden Atakum Kent Meydanı’na kadar olan mesafeyi marşlar eşliğinde yürüyecek. Araç konvoyu saat 16.00’da Atakum Belediyesi hizmet binası önünden hareket ederek; Abdullah Gül Bulvarı güzergahını takip edecek. Geleneksel Cumhuriyet Balosu, Vedat Türkali Salonu’nda düzenlenecek. Cumhuriyet Balosu, 30 Ekim Pazartesi günü saat 20.00’de başlayacak.
İHA
Ankara'da yapılan operasyonda DEM Parti PM üyesi Pakize Sinemillioğlu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.
Antalya, 2025 yılını Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği etkinlikle karşıladı.
Burdur’da yılbaşına dakikalar kala Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar geri sayımın ardından yılbaşını coşku ile kutladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan’ın CHP’li Afyonkarahisar Belediyesine son iki ay içerisinde şirketi üzerinden kestiği yaklaşık yarım milyon tutarlık faturalar ortalığı karıştırırken, Erhan’ın şirketinden belediyeye 31 Mart seçimlerinden sonra ne toplamda ne kadarlık fatura estiği ise bilinmiyor.
Çameli'de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Belediyesi iş birliğiyle Anıtkabir Gezisine gönderildi. Detaylar haberimizde..
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan bazı etkinliklerde usulsüz harcama yapılarak kamu zararına yol açıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı
Yorumlar (0)