İstanbul

Avcılar Belediyesi “3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Haftası” amacıyla etkinlik düzenledi

Avcılar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası’nda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Avcılar Belediyesi “3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Haftası”  amacıyla etkinlik düzenledi

Avcılar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası’nda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi. Engelli vatandaşlar tarafından yapılan resim ve el emeği ürünlerin sergilendiği etkinlikte Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Gösteriler yapılıyor, inanılmaz güzel bir sergi yapıldı ve bu hafta boyunca bu etkinliklerimiz devam edecek” dedi.
Avcılar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Etkinlikte engelli vatandaşların yaptığı resim ve el emeği ürünlerin bulunduğu sergi de yer aldı. Çeşitli gösterilerinde yapıldığı etkinliğe birçok engelli vatandaş katılırken, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli etkinlik alanda bulundu. Aynı zamanda programda görme engelli vatandaşlara rehberlik etmesi için köpek yetiştiren Rehber Köpekler Derneği ile protokol imzalandı.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, vesilesiyle etkinliklerimiz devam ediyor”
Programa katılan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, vesilesiyle etkinliklerimiz devam ediyor. Bugün de halk eğitim merkezi, Gülten Nakipoğlu Engelliler Merkezimiz ve kentteki özel rehabilitasyon merkezleri ve Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımızdaki özel eğitim sınıflarıyla, tüm paydaşlarımızla bir etkinlik organize edildi. Gösteriler yapılıyor, inanılmaz güzel bir sergi yapıldı ve bu hafta boyunca bu etkinliklerimiz devam edecek. 3 Aralık farkındalık ve mücadele günü. 3 Aralık yarınlara, her türlü zorluğa rağmen umutla, heyecanla, coşkuyla sarılmamızı pekiştiren, umudumuzu arttıran gün. Fuarda stantlar açtık oraya da ziyaretçileri bekliyoruz. Yine Pazar günü bir yürüyüş gerçekleşecek, 5 Aralık’ta da tüm paydaşlarla engelliler, aileleri ve sivil toplum örgütleriyle birlikte coşkulu, eğlenceli, mutluluğu arttırdığımız, sevgiyi çoğalttığımız bir yemeğimiz olacak ” şeklinde konuştu.

“Avcılar Belediyesi bize kapılarını açtı ve bu projeyi bugün gerçekleştirmek üzere kesin adımlar atıyoruz”
Avcılar Belediyesi ile işbirliği protokolünü imzalayan Rehber Köpekler Derneği Başkanı Nur Deniz Tunçer, “ Derneğimizin amacı rehber köpekler yetiştirerek; görme engellilere tamamen bedelsiz teslim edip yasal olarak da çalışma süreleri kapsamında desteklemek. Bu gün burada olma amacımız, Türkiye’deki ilk sivil toplum kuruluşu olan Rehber Köpekler Derneğinin Avcılar Belediyesiyle işbirliği kapsamında imzalayacağı protokol. Protokolün amacı ilk STK kuruluşunun yetiştirdiği köpeklerin halkla bütünleşmesi, daha çok gönüllüye ulaşmak ve projeyi anlatarak eğitmenin sayısını arttırıp Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlamak. Biz bu işin sürdürülebilmesi için ekip olarak, dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz. Derneğimizin gönüllü eğitmenlere ve ailelere ihtiyacı var. Avcılar Belediyesi bize kapılarını açtı ve bu projeyi bugün gerçekleştirmek üzere kesin adımlar atıyoruz” dedi. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çankırı’da 1 Mayıs coşku ile kutlandı
Etkinlik

Çankırı’da 1 Mayıs coşku ile kutlandı

Çankırı’da 1 Mayıs İşçi Bayramı, coşkuyla kutlandı. Kutlamalar dron ile görüntülendi.

Afyonkarahisar’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Etkinlikleri
Etkinlik

Afyonkarahisar’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Etkinlikleri

Yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları başladı.

Nazilli'de '1 Kitap 1000 Pencere' Etkinliği Yapıldı
Etkinlik

Nazilli'de '1 Kitap 1000 Pencere' Etkinliği Yapıldı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘1 Kitap 1000 Pencere’ kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Yüzlerce öğrenci ilçe protokol üyeleri ile birlikte parkta 1 saat süresince kitap okudu.

Balıkesir Türk Müziği Korosu’dan  “Bahar Şarkıları” konseri
Yaşam

Balıkesir Türk Müziği Korosu’dan “Bahar Şarkıları” konseri

Balıkesir Türk Müziği Korosu’nun Bodrum Şehit Serkan Göker İlkokulu yararına Bodrum’da gerçekleştirdiği “Bahar Şarkıları” konseri sanatseverlerden tam not aldı.

Burdur'da Yörük Yaşantısı Etkinliğiyle Öğrencilere Kökleri Hatırlatıldı!
Bölgesel

Burdur'da Yörük Yaşantısı Etkinliğiyle Öğrencilere Kökleri Hatırlatıldı!

Burdur'un Tefenni ilçesinde BESTE projesi kapsamında Yörük kültürü canlandırıldı. Etkinlikte Yörük çadırları kuruldu, yöresel türküler söylendi, halk oyunları oynandı ve geleneksel yemekler ikram edildi.

Portakal Çiçeği Karnavalı Rengarenk Görüntüler Verdi
Etkinlik

Portakal Çiçeği Karnavalı Rengarenk Görüntüler Verdi

Adana’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı’nın kortejine binlerce kişi katıldı ve kortej renkli görüntülere sahne oldu.