İstanbul

Avcılar Belediyesi “3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Haftası” amacıyla etkinlik düzenledi

Avcılar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası’nda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi.

Avcılar Belediyesi “3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Haftası”  amacıyla etkinlik düzenledi

Avcılar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası’nda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledi. Engelli vatandaşlar tarafından yapılan resim ve el emeği ürünlerin sergilendiği etkinlikte Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Gösteriler yapılıyor, inanılmaz güzel bir sergi yapıldı ve bu hafta boyunca bu etkinliklerimiz devam edecek” dedi.
Avcılar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Etkinlikte engelli vatandaşların yaptığı resim ve el emeği ürünlerin bulunduğu sergi de yer aldı. Çeşitli gösterilerinde yapıldığı etkinliğe birçok engelli vatandaş katılırken, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli etkinlik alanda bulundu. Aynı zamanda programda görme engelli vatandaşlara rehberlik etmesi için köpek yetiştiren Rehber Köpekler Derneği ile protokol imzalandı.

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, vesilesiyle etkinliklerimiz devam ediyor”
Programa katılan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, vesilesiyle etkinliklerimiz devam ediyor. Bugün de halk eğitim merkezi, Gülten Nakipoğlu Engelliler Merkezimiz ve kentteki özel rehabilitasyon merkezleri ve Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımızdaki özel eğitim sınıflarıyla, tüm paydaşlarımızla bir etkinlik organize edildi. Gösteriler yapılıyor, inanılmaz güzel bir sergi yapıldı ve bu hafta boyunca bu etkinliklerimiz devam edecek. 3 Aralık farkındalık ve mücadele günü. 3 Aralık yarınlara, her türlü zorluğa rağmen umutla, heyecanla, coşkuyla sarılmamızı pekiştiren, umudumuzu arttıran gün. Fuarda stantlar açtık oraya da ziyaretçileri bekliyoruz. Yine Pazar günü bir yürüyüş gerçekleşecek, 5 Aralık’ta da tüm paydaşlarla engelliler, aileleri ve sivil toplum örgütleriyle birlikte coşkulu, eğlenceli, mutluluğu arttırdığımız, sevgiyi çoğalttığımız bir yemeğimiz olacak ” şeklinde konuştu.

“Avcılar Belediyesi bize kapılarını açtı ve bu projeyi bugün gerçekleştirmek üzere kesin adımlar atıyoruz”
Avcılar Belediyesi ile işbirliği protokolünü imzalayan Rehber Köpekler Derneği Başkanı Nur Deniz Tunçer, “ Derneğimizin amacı rehber köpekler yetiştirerek; görme engellilere tamamen bedelsiz teslim edip yasal olarak da çalışma süreleri kapsamında desteklemek. Bu gün burada olma amacımız, Türkiye’deki ilk sivil toplum kuruluşu olan Rehber Köpekler Derneğinin Avcılar Belediyesiyle işbirliği kapsamında imzalayacağı protokol. Protokolün amacı ilk STK kuruluşunun yetiştirdiği köpeklerin halkla bütünleşmesi, daha çok gönüllüye ulaşmak ve projeyi anlatarak eğitmenin sayısını arttırıp Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlamak. Biz bu işin sürdürülebilmesi için ekip olarak, dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz. Derneğimizin gönüllü eğitmenlere ve ailelere ihtiyacı var. Avcılar Belediyesi bize kapılarını açtı ve bu projeyi bugün gerçekleştirmek üzere kesin adımlar atıyoruz” dedi. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

"Bizim öncelikli gündemimiz vatandaşlarımızı kültür, sanat ve sporla buluşturmak"
Yerel Yönetim

"Bizim öncelikli gündemimiz vatandaşlarımızı kültür, sanat ve sporla buluşturmak"

Kültür ve sanat etkinliklerini vatandaşlarla buluşturmaya devam eden Sincan Belediyesi, izleyenler tarafından çok sevilen "Deliler Koğuşu" oyununu bir kez daha seyircilerle buluşturdu. Detaylar haberimizde..

Şehit Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök, şehadetinin 24. yılında anıldı
Bölgesel

Şehit Hava Pilot Teğmen Ayfer Gök, şehadetinin 24. yılında anıldı

Türkiye'nin ilk şehit kadın pilotu Gök, memleketi Burdur'un Bucak ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “Ara Tatil Atölyeleri” sona erdi
Yerel Yönetim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “Ara Tatil Atölyeleri” sona erdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Akyazı Sosyal Gelişim Merkezinde “Ara Tatil Atölyeleri” çerçevesinde yapılan workshoplarda renkli görüntüler ortaya çıktı. Detaylar haberimizde..

Başkan Delen 'den öğrencilere anlamlı karne hediyesi
Bölgesel

Başkan Delen 'den öğrencilere anlamlı karne hediyesi

Kocaaliler Belediye Başkanı İlyas Delen, öğrencilere karne hediyesi olarak düzenlediği gezide Burdur’u keşfetmelerini sağladı. Eğlenceli ve öğretici bir gün geçiren öğrenciler, unutulmaz anılar biriktirerek keyifli bir etkinlik deneyimi yaşadı.

Ankara'da okulda 10 Kasım törenine katılmayan öğrencilerin velilerine tebligat gönderildi
Bölgesel

Ankara'da okulda 10 Kasım törenine katılmayan öğrencilerin velilerine tebligat gönderildi

Ankara'da bir okulda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törene katılamayan 60 öğrencinin velilerine mazeret bildirmeleri için tebligat gönderildi. Detaylar haberimizde..

 Finike Belediyesi’nden çocuklara eğlenceli ve eğitici etkinlik "Kavanozunu kap gel"
Bölgesel

Finike Belediyesi’nden çocuklara eğlenceli ve eğitici etkinlik "Kavanozunu kap gel"

Finike Belediyesi, ara tatil sürecinde çocukları eğlendirirken eğitmek için bünyesinde bulunan Umut Atölye’de "Kavanozunu Kap Gel" etkinliği düzenledi.