Rize

Ayder Yaylası'nda kapalı otopark görenlerin beğenisini kazanıyor

Rize’nin dünyaca ünlü Ayder Yaylası’nın trafik sorununa çözüm olarak yapılan çevreci otopark hizmete açıldı.

Ayder Yaylası'nda kapalı otopark görenlerin beğenisini kazanıyor

RİZE (İHA) - Rize’nin dünyaca ünlü Ayder Yaylası’nın trafik sorununa çözüm olarak yapılan çevreci otopark hizmete açıldı.
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nın en büyük sorunlarından olan trafiğe çözüm bulundu. Turizm sezonunda yayaların bile yürümekte zorluk çektiği yaylada yaklaşık 4 yıl önce çevreci otopark inşaatına başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaylanın girişinde 72 bin metrekare alana inşa edilen otopark 6 blok halinde 11 katlı, toplam 1780 araçlık kapalı otopark tamamlanarak hizmete açıldı. Tamamen çevreci olarak inşaat edilen otopark sayesinde yaylada araç trafiği olmayacak. Otoparka araçlarını bırakan vatandaşlar için de özel minibüsler ile yaylaya kadar taşınacak.

“Ana tema Ayder’i trafikten kurtarmak”
Şantiye sorumlusu Ali Faik Kal, yaptığı açıklamada “Kapalı otopark 11 kattan oluşmaktadır. 72 bin metrekarelik kapalı alandan ibarettir. 9 katı toprağın altındadır. 2 girişi ve 2 çıkışı bulunan bir otoparkımız. Bin 700 normal otomobilin alabileceği kapasitededir. Ayrıca 66 tane de engelli araçlar için yer tahsis edilmiştir. Çevreci niteliğinde bir otoparktır. Tamamı ile yeşil örtüyle kaplanmıştır. Elektrikli araçlar için de şarj istasyonu koyuldu. 17 tane otobüsün park edebileceği alanda mevcuttur. Ayrıca otoparka gelip araçlarını park eden misafirlerimiz için ücretsiz ring servisi otopark yönetimi tarafından sağlanmıştır. Ana tema Ayder’i trafikten kurtarmak. Yaklaşık 4 yıl süren bir şantiye oldu. Çok zor bir süreç yürütüldü. Şükürler olsun teslim etmeyi başardık. Burada Ayder’de özellikle sezonda 4-5 aylık bir dönemde çok fazla trafik oluyor. Yaya bile yürüyemeyecek hale geliyordu. Yeşil örtünün korunmasına özen gösterildi. Hatta coğrafi konumu itibariyle eski hali nasıl ise şimdi ki hali de aynı oldu. Doğaya uygun bir şekilde yöreye ait ağaçlar seçildi. Çevreye uygun bir otopark yapmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Rize trafik kazası, Feci kazadan acı haber! 2 kişi hayatını kaybetti
3. Sayfa

Rize trafik kazası, Feci kazadan acı haber! 2 kişi hayatını kaybetti

Rize trafik kazası hüzne boğdu. Rize'de meydana gelen trafik kazasında 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı. Rize trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, kazada 6 kişi yaralandı.

Müftü kansere yakalandı, hayatını kaybetti
Bölgesel

Müftü kansere yakalandı, hayatını kaybetti

Rize’nin Pazar ilçesi müftüsü bir süredir tedavi gördüğü kansere yenik düşerek hayatını kaybetti.

“Sporun sadece futbol olmadığı yavaş yavaş görünmeye başladı”
Spor

“Sporun sadece futbol olmadığı yavaş yavaş görünmeye başladı”

Rize amatörde bu yıl futbol ve birçok spor branşında büyük bir başarı elde etti. Futbolda bölgesel amatör ligde (BAL) bu yıl mücadele eden Çayelispor, 30 yıl sonra şampiyon olarak TFF 3. Lig'e yükselirken süper amatör liginde mücadele eden diğer bir Rize takımı olan Veliköyspor’da şampiyon olarak BAL ligine yükseldi.

Çay taşıma yöntemi sosyal medyada viral oldu
Yaşam

Çay taşıma yöntemi sosyal medyada viral oldu

Rizeli çay üreticisi çayını bahçesinden çıkarmak ve taşımak için bulduğu pratik yöntemle dikkatleri üzerine topladı.

Tarihi Ciha Kalesi'nde 19 Mayıs Etkinliği
Etkinlik

Tarihi Ciha Kalesi'nde 19 Mayıs Etkinliği

Rize’nin Pazar ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, tarihi Ciha Kalesi’nde düzenlendi.

İlhan Palut: 'Rizespor'u Ligde En İyi Yerde Bitirme Hedefimiz Var
Spor

İlhan Palut: 'Rizespor'u Ligde En İyi Yerde Bitirme Hedefimiz Var

Çaykur Rizespor’un teknik direktörü İlhan Palut, “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.