Burdur'un Bucak ilçesinde peş peşe yangınlar zor dakikalara neden oldu. Detaylar haberimizde....
Yangınlar, Bugün saat 16:00'dan sonra peş peşe meydana geldi. Kestel yolu üzeri Barbaros Mahallesinde meydana gelen yangınla birlikte, Karapınar Köyü ve Çamlık Köyünde de yangın çıktı.
Edinilen bilgilere göre, Çamlık Köyünde vatandaşın bahçesinde anız yakmak istemesinin ardından kıvılcım sıçramasıyla alevler başka alanlara sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Ateş savaşçılarının hızlı müdahalesi ile alevler ilerlemeden önü kesilerek söndürüldü.
Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, önümüzdeki 3 gün hava koşullarının rüzgarlı (poyraz), düşük nem ve yüksek sıcaklık şeklinde seyredeceğini belirterek vatandaşları hassas, dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Ayrıca, Üzümlübel ve Kuşbaba köylerinde meydana gelen yangın sonucunda zarar gören 300-500 dekarlık ürün için geçmiş olsun dileklerini iletti ve vatandaşlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Ersoy, "Allah beterinden saklasın" ifadesini kullandı.
Hiç kimse kötü niyetli olmasa da rüzgarın şiddetli olması ve nem olmaması nedeniyle yakacağınız ufacık bir ateş başka alanlara da sıçrayabilir. Bugün yaşandığı gibi...
Büyük bir yangına istemeyerek de olsa sebebiyet vermemek için LÜTFEN ANIZ YAKMAYALIM, RİSKLİ BÖLGELERDE MANGAL VE BAŞKA BİR AMAÇLA ATEŞ YAKMAYALIM!
Japonya'nın Iwate eyaletinde çıkan orman yangını nedeniyle 2 bin 114 kişiye tahliye uyarısı yapıldı.
Antalya'da yüksek gerilim hattındaki tellerin kopması nedeniyle orman yangını çıktı. Ekipler patika yola devrilen ağaçlar nedeniyle ilerlemekte zorlandı.
Orman Yakan yangın çıkaran Kundakçı kuşlar şahinler ve doğanlar gibi bazı yırtıcı kuşların ateşi yenilikçi bir avlanma aracı olarak kullandığını keşfettiler!
Bursa Büyükorhan'da başlayıp Balıkesir Dursunbey'e sıçrayan orman yangını, 17 arazöz, 2 helikopter ve 300'den fazla personelin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.
Bursa'nın Büyükorhan ve Balıkesir'in Dursunbey ilçeleri arasındaki orman yangınına 8. saatte yoğun müdahale sürüyor. 2 helikopter, 110 araç ve 319 personel yangını kontrol altına almak için çalışıyor. Çevre illerden desteklerle genişleyen ekipler, alevlerin yayılmasını engellemek için tedbirleri artırdı.
Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın kontrol altına alındı.
Yorumlar (0)