Burdur / Bucak

Aziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne oldu

Portsan Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cadıl'ın katkılarıyla düzenlenen şenlik, davul zurna, yöresel oyunlar, halk oyunları, konserler ve protokol konuşmalarıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Aziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne oldu

Aziziye Köyü'nde 21. Kültür, Sanat ve Yayla Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Burdur’un Aziziye Köyü’nde Portsan Mermer Yönetim Kurulu Başkanı ve Burdur Yörük İl Beyi Hayırsever İş İnsanı Mehmet Cadıl tarafından bu yıl 21. düzenlenen “Aziziye Köyü Kültür, Sanat ve Yayla Şenliği” büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 14 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de başlayan şenlik, davul zurna eşliğinde renkli görüntülerle başladı.

ŞENLİK ALANINDA COŞKULU KARŞILAMA

İş İnsanı Mehmet Cadıl ve ailesi, il protokolü ve çevre il, ilçe, beldelerden gelen misafirleri, şenlik alanında büyük bir coşkuyla karşılandı. Davul zurna eşliğinde alana giriş yapan Mehmet Cadıl, misafirleriyle yakından ilgilendi.

BÖLGEDEN YÖRÜK BEYLERİ KATILDI

Şenlikte ilk olarak Halk Ozanı Yaşar Çebişli sahne aldı ve izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ardından yapılan protokol konuşmalarında, Köy Muhtarı Ali Kozak, şenliğe katılan herkese iyi eğlenceler dileyerek teşekkürlerini iletti.

Mehmet Cadıl, şenliğin nasıl başladığını ve 21 yıl boyunca nasıl devam ettirildiğini anlattı. Konya, Ödemiş, İzmir, Muğla, Fethiye, Antalya, Alanya ve Mersin’den gelen yörük beylerine ve tüm misafirlere teşekkür eden Cadıl, şenliğin anlam ve önemine vurgu yaptı.

"YÖRÜKLER ANADOLU'NUN GERÇEK SAHİPLERİDİR"

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, "Yörükler Anadolu kültürünün en önemli parçasıdır, Anadolu’nun gerçek sahipleridir," diyerek 21 yıldır bu şenliği geleneksel hale getiren Mehmet Cadıl’a teşekkür etti. Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz ise, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

İZLEYİCİLERDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDILAR

Protokol konuşmalarının ardından Yörük Poçusu dağıtıldı ve Türk Halk Müziği Sanatçıları Arzu Gök, Özlem Şahin ve Nurcan Altınok sahne aldı. Sanatçıların performansları izleyicilerden büyük alkış aldı.

Aziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne olduAziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne olduAziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne olduAziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne olduAziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne olduAziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne olduAziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne olduAziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne olduAziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne olduAziziye'de şenlik geleneği sürüyor! Renkli görüntülere sahne oldu

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 14
    BEĞENMEDİM
  • 12
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak'ın gururu oldular! Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi Yine YKS'de Zirvede!
Bölgesel

Bucak'ın gururu oldular! Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi Yine YKS'de Zirvede!

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencileri, 2024 YKS'de elde ettikleri üstün başarılarla bir kez daha adlarından söz ettiriyor. İl birinciliği ve Türkiye dereceleriyle okul idareci ve öğretmenlerini gururlandıran öğrenciler, Mehmet Cadıl'ın eğitimdeki başarısını bir kez daha kanıtlıyor.

Aziziye Şenliğini sakın kaçırmayın! Mehmet Cadıl'dan davet
Bölgesel

Aziziye Şenliğini sakın kaçırmayın! Mehmet Cadıl'dan davet

Hayırsever İş İnsanı Mehmet Cadıl'ın ev sahipliğinde 21. kez düzenlenen Aziziye Köyü Kültür, Sanat ve Yayla Şenliği, 14 Temmuz'da Türk Halk Müziği'nin yıldızları Arzu Gök, Nurcan Altınok ve Özlem Şahin ile coşuyor.

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi mezuniyet coşkusu! Öğrenciler kep attı
Etkinlik

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi mezuniyet coşkusu! Öğrenciler kep attı

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde, öğrenciler başarılarını kutladı. Törene katılan önemli isimler ve yaşanan coşkulu anlar hakkında detaylar için tıklayın.

MCAL öğrencileri Bükreş'te! 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladılar
Bölgesel

MCAL öğrencileri Bükreş'te! 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladılar

Erasmus + projesi konsorsiyum üyesi olarak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencileri proje çalışmaları yürütmek üzere Romanya’nın başkenti Bükreş’e seyahat ettiler.

Başkan Gümüş Kavurma Şenliğinde Doyasıya Eğlendi
Bölgesel

Başkan Gümüş Kavurma Şenliğinde Doyasıya Eğlendi

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi’nde Okul Yönetimi ve Okulun Banisi İş İnsanı Mehmet Cadıl tarafından her yıl organize edilen bahar etkinlikleri kapsamında kavurma şenliği düzenlendi.

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesinde gelenek sürüyor! Kavurma Şenliği!
Bölgesel

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesinde gelenek sürüyor! Kavurma Şenliği!

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bahar etkinlikleri kapsamında bu yıl da kavurma şenliği düzenlendi.