Kayseri

Bahar ayında çocukların burnu akıyorsa sebebi alerji olabilir

Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Alerjisi İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Cansever, çocuklarda özellikle bahar aylarında grip ile alerjinin karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek, "Gereksiz ve yanlış ilaç kullanımı ve yanlış tedaviler ile bu süreci uzatıp çocuğun yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliriz" dedi.

Bahar ayında çocukların burnu akıyorsa sebebi alerji olabilir

KAYSERİ (İHA) - Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Alerjisi İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Cansever, çocuklarda özellikle bahar aylarında grip ile alerjinin karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek, "Gereksiz ve yanlış ilaç kullanımı ve yanlış tedaviler ile bu süreci uzatıp çocuğun yaşam kalitesini olumsuz etkileyebiliriz" dedi.
Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Alerjisi İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Cansever, bahar aylarında sıklıkla görülen alerjiye karşı ailelere uyarılarda bulundu. Alerjinin soğuk algınlığı gibi belirtiler gösterdiğini kaydeden Cansever, bu durumun ayırt edilmesinin önemli olduğunu kaydetti. "Gereksiz ve yanlış ilaç kullanımı ve yanlış tedaviler ile bu süreci uzatıp çocuğun yaşam kalitesini çok daha etkileyebiliriz" diyen Cansever, "Çünkü mevsimsel dediğimiz bu polen alerjisi hastanın yaşam kalitesini düşürür. Sürekli burnu akar, hapşırır ve burnu kızarır. Bunlar da bulaş olduğunu düşünerek arkadaşlarını kendinden uzaklaştırdığı gibi çocukların hem oyun saatlerini hem ders çalışma saatlerini hem de uyku saatlerini ciddi derecede etkiler. O yüzden bu tanıyı doğru koyup tedavinin doğru yapılması bu hastalarda dramatik olarak iyi sonuçlar elde etmemizi sağlıyor. Birinci tedavi korunmadır. Polen önlemlerine dikkat etmek gerekiyor. Polen alanlarına girerken koruyucu ekipman kullanmak, evimizi polenler daha az olduğu saatlerde havalandırmak, bal yememek, polen olduğu sezonlarda alerjisi olan kişilerin uzak durması gerekiyor. Diğer tedavi ise semptomların tedavisidir. Hastanın yaşam kalitesini artırmak adına o hastanın tedavisini kılavuza uygun şekilde vermektir. Tedaviden yanıt alamazsak, hasta hangi alerjene duyarlıysa o alerjinin solüsyonu ile aşı tedavisini başlatıyoruz. Etkin tedavisi 5 yıl olarak bilimsel kanıtlarda söyleniyor. Bunları yaparak hastanın konforlu hayata kavuşmasını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Alerjinin önceden öngörülebileceğinin altını çizen Doç. Dr. Murat Cansever, "Bu hastalık önceden öngörülebilir. Bir çocuk hastada polen alerjisi varsa ailedeki bireylerde veya bu çocuğun bebeklik döneminde egzaması ve besin alerjisi olması aslında ilerleyen dönemlerde bu çocuğun alerjik burun iltihabı veya alerjik astımı olması için bir ışık tutuyor olabilir. O yüzden bir bebeğin egzaması veya besin alerjisi varsa bu çocuk ilerdeki dönemlerde muhakkak alerjik burun iltihabı veya astım açısından takip edilmelidir. Bu şikayetler de bu şekilde uygun tanı aldıktan sonra uygun kılavuzdaki yanıtlara göre değerlendirilmelidir. Buradaki olay aslında polen mevsiminde veya ülkemizdeki 7 bölgede herkes atmosferik polene karşı duyarlanabilir. Bölgesel ve hasta bazlı davranmak çok önemlidir. Her hasta illa her polene alerjik olacak değildir. Bazı hastalar sadece çayır polenine, bazen de görüyoruz ki bazı hastalar hem çayır polenine hem de ot polenine duyarlıdır. Bu hastalık tespit edilir ve tedavi edilebilirse gerçekten hastanın yaşam kalitesi ciddi manada düzelebiliyor. O yüzden bunu gribal enfeksiyonlar ile karıştırmamak ve düzenli bir tedavi ile insanların yaşam kalitesini artırmak lazım" şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Grip Ne Kadar Sürer? Grip Semptomları ve İyileşme Süreçleri
Sağlık

Grip Ne Kadar Sürer? Grip Semptomları ve İyileşme Süreçleri

Grip ne kadar sürer ve belirtileri ne zaman geçer? Grip semptomları ve iyileşme süreçleri hakkında bilmeniz gereken her şey bu yazıda!

Covid-19 mu grip mi? Artan grip vakaları hakkında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan açıklama geldi!
Sağlık

Covid-19 mu grip mi? Artan grip vakaları hakkında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan açıklama geldi!

Covid-19 mu grip mi diye endişelendiğimiz vakalar hakkında konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, mevsimsel şartlara bağlı olarak üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve bulaşıcı hastalıklarda artış olduğunu söyledi.

Grip Baş Dönmesi Yapar mı? Grip Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Sağlık

Grip Baş Dönmesi Yapar mı? Grip Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Grip, baş dönmesi yapar mı? Grip belirtileri arasında baş dönmesi neden görülür ve bu durumda ne yapılmalıdır? İşte grip ve baş dönmesi ilişkisi hakkında bilmeniz gerekenler!

Grip Düşmanı Meyveler: Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Doğal Lezzetler
Sağlık

Grip Düşmanı Meyveler: Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Doğal Lezzetler

Gripten korunmanın doğal yollarını mı arıyorsunuz? İşte grip düşmanı meyveler ve bağışıklık sistemini güçlendiren etkileriyle kış aylarında sağlığınızı korumanın püf noktaları!

Grip Olduğunuzda Burun Tıkanıklığı İçin Etkili Çözümler
Sağlık

Grip Olduğunuzda Burun Tıkanıklığı İçin Etkili Çözümler

Grip sırasında burun tıkanıklığı nasıl giderilir? İşte burun tıkanıklığını hafifletmek için en etkili çözümler ve doğal yöntemler!

Grip Olduğunuzda Hangi Doktora Gitmelisiniz?
Sağlık

Grip Olduğunuzda Hangi Doktora Gitmelisiniz?

Grip olduğunuzda hangi doktora gitmeniz gerektiğini merak mı ediyorsunuz? İşte grip belirtilerinde başvurmanız gereken uzmanlık alanları ve doğru tedavi için öneriler!