Ankara

Bakan Uraloğlu: "Son teknoloji donanımlarla üretiliyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapım çalışmaları devam eden Milli Hızlı Tren’in tamamen yerli imkanlarla üretildiğini belirterek, hızlı trenin tasarım çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi. Detaylar haberimizde..

Bakan Uraloğlu: "Son teknoloji donanımlarla üretiliyor"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapım çalışmaları devam eden Milli Hızlı Tren’in tamamen yerli imkanlarla üretildiğini belirterek, hızlı trenin tasarım çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi. 2024 yılının son çeyreğinde tasarım çalışmalarının tamamlanarak montaj aşamasına geçileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, Milli Hızlı Tren Projesi’nde fabrika statik testlerin tamamlanmasının ardından 2025 yılında raylara indirilerek dinamik yol testlerinin yapılacağını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapım çalışmaları devam eden yerli ve milli hızlı tren çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen hızlı trenlerin, yüksek konforlu olarak tasarlandığını ifade eden Bakan Uraloğlu, Milli Hızlı Tren Projesi’nde tasarım süreçlerinde sona yaklaştıklarını söyledi.
Milli Hızlı Tren Projesinin Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin demiryolu araçlarının üretiminde kendi kendine yeten bir ülke haline geldiğinin altını çizdi. Bakan Uraloğlu, “Ulaştırma ve altyapı alanındaki yatırımlarımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Türkiye artık demiryollarında teknolojiyi tasarlayan, üreten ve geliştiren ülke konumuna yükseldi” dedi. Milli Elektrikli Tren Setleri ile 27 Mayıs 2023 tarihinde yolcu seferlerini başlattıklarını hatırlatan Bakan Uraloğlu, “Milli Elektrikli Trenimizden sonra Milli Hızlı Trenimizi de yapıyoruz. Türasaş tarafından üretilecek hızlı trenimiz saate 225 km hıza ulaşacak. Her bir sette toplamda 584 kişilik yolcu kapasitesine sahip 8 adet vagon bulunacak” şeklinde konuştu.

Son teknoloji donanımlarla üretiliyor
Hızlı tren setlerinin tasarımsal özelliklerine değinen Bakan Uraloğlu, trenlerin üretim aşamasında son teknoloji donanımlarla üretildiğini belirterek, “Kapı ve bölme duvarlara entegre hayalet ekran teknolojisi, temassız hızlı şarj istasyonlu katlanır masalar, konforlu deri ve kumaş koltuk tasarımı, bistro alanında 3 boyutlu hayalet ekran teknolojisi, endirekt aydınlatma sistemli, ferah iç tasarımı ile yolculara maksimum konfor sunacak” diye konuştu. Tübitak-Rute ile birlikte ortak olarak geliştirilen ‘Milli Cer Sistemi ve Tren Kontrol Yönetim Sistemi’nin Hızlı Tren projesinde kullanılacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, bu sayede tren setini oluşturan kritik alt bileşenlerin de yerli ve milli imkanlarla üretildiğine dikkat çekti.

Uluslararası standartlara uygun yürütülen bir proje
Uluslararası standartlara uygun olarak yürütülen projemizin tüm tasarım süreçlerinin tamamlanmasının ardından 2024 yılının son çeyreğinde montaj aşamasına geçileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, Milli Hızlı Tren Projesinde fabrika statik testlerin tamamlanması ile birlikte 2025 yılının son çeyreğinde hızlı treni raylara indirerek dinamik yol testlerine başlamayı planladıklarını söyledi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Delen uyardı 'Bu yolu kullanırken dikkatli olalım'
Bölgesel

Başkan Delen uyardı 'Bu yolu kullanırken dikkatli olalım'

Bucak'ın Kocaaliler beldesinde etkili olan aşırı dolu yağışı, bazı bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiledi.

Antalya'da bisikleti su kanalında bulunan 13 yaşındaki Sefa'dan acı haber
3. Sayfa

Antalya'da bisikleti su kanalında bulunan 13 yaşındaki Sefa'dan acı haber

Antalya'nın Serik ilçesinde 2 gün önce okul çıkışı kaybolan ve kendisinden haber alınamayan 13 yaşındaki çocuğun, bisikletinin bulunduğu su kanalından 1 kilometre uzaklıkta cansız bedenine ulaşıldı.

Müdür Bekir Canavar'dan Adem Tolunay Fen Lisesi’ne ziyaret
Bölgesel

Müdür Bekir Canavar'dan Adem Tolunay Fen Lisesi’ne ziyaret

Bucak'a Milli Eğitim Müdürü atanmasının ardından çalışmalarına başlayan Bekir Canavar, okullara ziyaretlerini sürdürüyor.

Başkan Topaloğlu, Kazakistan fuarında temaslarını sürdürüyor
Bölgesel

Başkan Topaloğlu, Kazakistan fuarında temaslarını sürdürüyor

Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 23. Kazakistan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Kemer tanıtımına yaptığı ikili görülmelerle devam ediyor.

Sosyal medyadan satılık prefabrik konteyner ve arsa ilanıyla 1,5 milyon liralık kapora vurgunu
Bölgesel

Sosyal medyadan satılık prefabrik konteyner ve arsa ilanıyla 1,5 milyon liralık kapora vurgunu

Antalya’da sosyal medya üzerinden satılık prefabrik konteyner ve arsa ilanı vererek, iletişime geçtikleri 15 kişiden kapora bedeli altında toplam 1 milyon 485 bin lira alan 8 şüpheli, Antalya merkezli 2 ilde yapılan operasyonla yakalandı.

Yaşlı adamın şapkası işletmecinin aklını başından aldı: Bir anda kendini yerde buldu
Bölgesel

Yaşlı adamın şapkası işletmecinin aklını başından aldı: Bir anda kendini yerde buldu

Antalya'nın Serik ilçesinde işlettiği marketin önünden geçen yaşlı adamla konuşmak için yeltenen marketçi, dengesini kaybedip yarım metre yükseklikten düşerek yere yığıldı.