ADANA (İHA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, süne zararlısıyla ilgili, “Bu ekonomik kayıpların sadece bir bölgeyi etkilemediğini belirtmek isterim. Burada süne zararlısına karşı mücadele yürütürken Karadeniz bölgesinde de kahverengi kokarca ile ilgili farklı bir mücadele yürütülüyor. Gün geçtikçe iklim değişikliği bizleri daha fazla mücadeleye sevk ediyor” dedi.
Bir dizi ziyaret ve toplantı için Adana’ya gelen Bakan Yumaklı, Ceyhan ilçesine bağlı Küçükburhaniye Mahallesi’nde düzenlenen ‘Süne ile Mücadele’ programına katıldı.
“Bu, ciddiye alınması gereken bir mücadele”
Burada konuşan Bakan Yumaklı, “Ülkemizde üretilen ürünlerin özellikle zararlılarla mücadelesinde uzun zamandır devam eden biyolojik mücadeleye ilişkin burada faaliyette bulunduk. Elbette bu faaliyet ile sınırlı değil. Ülkenin dört bir tarafında iklim değişikliğine karşı hem üreticiler hem bakanlık hem de sivil toplum kuruluşları mücadeleye devam ediyorlar. Eğer bu mücadele yapılmazsa hububatta önemli bir verim kaybına yol açabiliyor. Bununla ilgili TAGEM çok yoğun bir şekilde mücadeleye ilişkin çalışmalar yapıyor. Bizler sadece bakanlık olarak değil özel sektördeki paydaşlarımızın da mücadeleye katılmasını istiyoruz. Süne, Akdeniz meyve sineği gibi ciddi bir şekilde tarımsal kayba zarar verecek zararlılarla mücadeleden evvel biyolojik mücadelenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bugün de süne zararlısına karşı süne paraziti salındı. Ancak bu sadece belirli bir bölgede, belirli bir zaman dilimi içerisinde değil uzun zamanlar alan, ciddiye alınması gereken bir mücadele. Umuyorum ki hem bugün hem de bundan sonraki dönemlerde bu mücadeleye bütün üreticilerimiz çok ciddi katılım sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
“Ülkemiz bununla başa çıkabilecek kabiliyete sahip”
İklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün yaşandığını belirten Bakan Yumaklı, “Bu ekonomik kayıpların sadece bir bölgeyi etkilemediğini belirtmek isterim. Burada süne zararlısına karşı mücadele yürütürken Karadeniz bölgesinde de kahverengi kokarca ile ilgili farklı bir mücadele yürütülüyor. Gün geçtikçe iklim değişikliği bizleri daha fazla mücadeleye sevk ediyor. Ülkemiz bununla başa çıkabilecek kabiliyete sahip. Yeter ki biz mücadelemize ara vermeden devam edelim” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Bakan Yumaklı, süne zararlısına karşı buğday tarlasına böcek salımı yaptı.
Türkiye’de hafta sonu yaşanan zirai don, 36 ilde özellikle meyveciliği büyük darbe vururken Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, hafta sonu düzenlediği ‘Tarım’ başlıklı forumun ardından kararları hızla hayata geçirdi.
Tarım Bakanı Yumaklı'nın görevden aldığı Tarım İl Müdürlerinin kararnamesi yayınlandı! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, geçtiğimiz Ocak ayında bir çok tarım ve orman il müdürünü görevden alırken, yerlerine vekaleten atama yapmıştı. Görevden alınan ve ataması yapılan il müdürlerinin kararnamesi bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.
Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik organik ve iyi tarım hakkında bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..
Ankara’da düzenlenen iftar programında tarım ve hayvancılık sektörünün geleceği masaya yatırıldı. Bakan Yardımcısı Gümen ve vekiller katıldı.
Emona Tarım Grup, Vietnam Tarım Fuarı’nda komşu ülkelerden firma sahiplerine ürünlerini tanıttı. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dirican detayları paylaştı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği "Tarım, Orman ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar, illerde sergilenmeye başlandı. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)