Balıkesir’in Kepsut ilçesinde gece saatlerinde çıkan orman yangını yaklaşık 4 saatlik bir mücadele ile söndürüldü. Havadan müdahalenin yapılamadığı yangında orman ve itfaiye ekipleri karadan uğraş göstererek yangını söndürdü.
Balıkesir’in Kepsut ilçesine bağlı kırsal Darıçukuru Mahallesi mevkisinde trafodan kaynaklı çıkan yangın 4 saatte kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın bozuk ormanlık alana sıçradı. Yer yer mera, yer yer ağaçlık alanların hasar gördüğü yangın alevler rüzgarın etkisi ile geceyi aydınlattı. Havadan müdahalenin yapılamadığı yangına orman ve itfaiye ekipleri karadan müdahalede bulundu. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul da yangın alanında hem ekipleri denetledi, hem de yangını yerinden takip etti. Başkan Cankul, "Yangın yıldırım düşmesi yada başka bir sebepten çıktı. Çalılık bir bölge. Rüzgar dolayısı ile hızla büyüdü. Bu noktada birbirine yakın mahallelerimiz var. Orman teşkilatımız, belediyemizin ekipleri hızlı şekilde intikal etti ve yangını kontrol altına aldılar" dedi.
Yangının kontrol altına alınmasının ardından bölgede sağanak yağış başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 ilde toplam 4500 geçici işçi alımı yapacağını duyurdu. Başvuru şartları ve kontenjan dağılımı için detaylar burada!
Burdur’da 20 milyon TL’ye kadar tarımsal kalkınma hibeleri başlıyor. Yatırımcılar projeleri için destek alabilecek. Detaylar için tıklayın!
Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Gerede, Yeniçağa ve Mudurnu ilçelerinde Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) kredisi almaya hak kazanan 103 kişi kurayla belirlendi. Detaylar haberimizde..
Antalya’nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Yangında 2 hektar ormanlık alan zarar gördü.
Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınına ekipler müdahale ediyor. Yangının nedeni henüz bilinmezken, bölgedeki çalışmalar devam ediyor.
Japonya'nın Iwate eyaletinde çıkan orman yangını nedeniyle 2 bin 114 kişiye tahliye uyarısı yapıldı.
Yorumlar (0)