Balıkesir / Burhaniye

Balıkesir’de sigara denetimi

Burhaniye ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, kapalı mekanlarda sigara denetimi yapıldı.

Balıkesir’de sigara denetimi

Burhaniye ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, kapalı mekanlarda sigara denetimi yapıldı. Denetimlere İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Yiğit Yalçın ile İlçe Emniyet Müdürü Vekili Hakan Dereli ile komiser yardımcısı Esra Başol da katıldı.
Burhaniye’de İlçe Sağlık Müdürlüğü denetim ekipleri kahvehanelerden perdeciye kadar kapalı mekanlarda sigara denetimi yaptı. Hürriyet ve Ali Çetinkaya Caddelerinde 14 mekan denetlenirken, herhangi bir ihlale rastlanılmadı. Denetimlerin devam edeceğini anlatan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Yiğit Yalçın, ayda 361 mekanın denetlendiğini söyledi. Denetimlerin devam edeceğini anlatan İlçe Sağlık Müdürü Ömer Yiğit Yalçın, “Sağlık Bakanlığının göndermiş olduğu yönergeler kapsamında denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık olarak ay içinde 361 tane işletmeyi denetlemekle görevli arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Bununla alakalı ihbarlar değerlendirilmektedir. İhbarlara iki saat içinde müdahale edilmektedir. Bu gün de, denetimimizi gerçekleştirdik. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı çalışmalarda 14 tane işletmeyi denetlemiş bulunmaktayız. Bununla alakalı herhangi bir ihlale rastlanmamış olmakla beraber, tütün denetiminin önemine dikkat çekilmiş ve tütün kullanımının önlenmesi açısından gerekli uyarıların yapılıp yapılmadığı denetlenmiştir. Aralık ayı içerisinde iki tane ihbar tarafımıza ulaşmış bu ihbarlara iki saat içinde müdahale edilmiş, bunlardan bir tanesinde ihlale ulaşılmış ve bununla ilgili cezai işlem uygulanmıştır. Denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Balıkesir’de alkol ve uyuşturucu madde denetimi
Bölgesel

Balıkesir’de alkol ve uyuşturucu madde denetimi

Balıkesir’de 199 araca 626 bin lira ceza uygulandı

Burhaniye'de 19 Mayıs Coşku ile Kutlandı
Etkinlik

Burhaniye'de 19 Mayıs Coşku ile Kutlandı

Burhaniye ilçesindeki 8 Eylül Stadında gerçekleştirilen törene, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Özkan, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 8. Heritage İstanbul Fuarı'nda kültürel mirası öne çıkardı!
Yaşam

8. Heritage İstanbul Fuarı'nda kültürel mirası öne çıkardı!

8. Heritage İstanbul Fuarı’na katılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi planladığı restorasyon ve müzecilik çalışmalarını 7’si yurt dışından olmak üzere 120’nin üzerinde profesyonel katılımcı kuruluşa ve ziyaretçiye tanıttı.

Bandırma’ya gelecek yatırımlara yön verecek projeye imza atılıyor
Yaşam

Bandırma’ya gelecek yatırımlara yön verecek projeye imza atılıyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Güney Marmara Bölgesi Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Teknik Destek Programına, “Bandırma Serbest Bölgesi Fizibilite Raporu” konulu proje ile başvuru yapan Bandırma Ticaret Odası, teknik destek almaya hak kazandı.

Hayatın Gerçekleri” isimli oyuna ilgi yoğun oldu.
Yaşam

Hayatın Gerçekleri” isimli oyuna ilgi yoğun oldu.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Ercan Kubaş Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Hayatın Gerçekleri” isimli oyuna ilgi yoğun oldu.

Oğluna Böbreğini Verdi! Sağlığına Kavuşturdu
Sağlık

Oğluna Böbreğini Verdi! Sağlığına Kavuşturdu

Balıkesir’in Erdek ilçesinde yaşayan Naşit Saygı, hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliğine yakalandı. Yaklaşık 2 ay önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi Organ Nakil Merkezi'ne başvuran Saygı, 76 yaşındaki babası Raşit Saygı’dan nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu.