Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ani bastıran sağanak yağış ve dolu 10 dakikada hayatı felç etti.
Bandırma’da yaklaşık 10 dakika süren sağanak yağış ve dolu yolların göle dönmesine yetti. Çok kısa bir sürede ortaya çıkan bu tablo, kentteki alt yapı eksikliklerini bir kez daha gündeme getirdi.
Kentin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi üzerindeki rögarlar, ara sokaklardan akan yağmur sularının da etkisiyle kısa sürede taştı. Sağanak yağışın etkisi kentteki yaşamı olumsuz etkilerken araç sürücüleri ve yayalar büyük zorluklar yaşadı.
Antalya'nın en önemli tarihi yapılarından biri olan ve yaklaşık 2400 yıl önce inşa edilen Perge Köprüsü, etkili olan yağışların ardından yıkıldı.
Bucak Belediyesi, sağanak yağış sonrası su drenaj sistemlerinde hızlı çalışmalar gerçekleştirdi. Kent genelinde birçok bölgede çalışma yapılırken, DSİ'nin desteği için de teşekkür edildi.
Antalya’nın Alanya ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın etkisi gün ağarınca ortaya çıktı.
Antalya'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur, trafikte aksamalara ve su birikintilerine yol açtı.
Antalya'da etkili olan sağanak yağış İbradı ilçesinde bulunan dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük yer altı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası'nın taşmasına neden oldu
Meteoroloji'nin turuncu kod uyarısı yaptığı Antalya'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, öğleden sonra yerini güneşli havaya bıraktı.
Yorumlar (0)