Bartın’da şiddetli kar yağışı, tipi ve sis tipi nedeniyle karayollarında ulaşım güçlükle sağlanırken, 24 köy yolu ise ulaşıma kapandı. Geceden itibaren karla mücadele başlatan ekipler, karayollarında ve köy yollarında ulaşımın sağlanması için çalışma yürütüyor.
Bartın-Kastamonu, Bartın-Zonguldak ve Bartın-Karabük yollarının yüksek bölgelerinde şiddetli kar yağışı, tipi ve sis etkili oluyor. Özellikle Bartın-Kastamonu yolunun Amasra, Çakraz ve Kurucaşile bölgelerinde yerdeki kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı. Kar lastiği bulunmayan araçlar yol kenarına çekerken, yolda kalan araçların yardımına ise güzergahta bulunan polis ve jandarma ekipleri yetişti. Bartın’ın Ulus ve Kurucaşile ilçelerinde ise kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken zaman zaman kar yağışı sürüyor. Bartın’ın merkezine bağlı 7, Amasra ilçesine bağlı 5, Ulus ilçesine bağlı 12 olmak üzere toplam 24 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
Geceden itibaren alarma geçen karla mücadele ekipleri tarafından, karayolları, mahalle ve köy yollarındaki kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yürütülürken, Bartın il geneline enerji verildiği ve telefonla iletişimin sağlanabildiği belirtildi.
İHA
Burdur İl Genel Meclisi, Büğdüz - Aziziye grup yolu ve çevresinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ettiklerini duyurdu. İşte detaylar!
Karabük'te kar yağışı sonrası kapanan 179 köy yolunun 122'si yapılan çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde kar nedeniyle araçları yoldan çıkarak mahsur kalan vatandaşların imdadına Mehmetçik yetişti.
Kars'ta kar nedeniyle köyünde mahsur kalan hasta, Özel İdare ekiplerince yolun açılması ile hastaneye ulaştırıldı.
İstanbul Taksim Meydanı’nda gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı gece saatlerinde etkisini gösterdi. Kar yağışının bastırması ile yerli ve yabancı turistler karın keyfini çıkardı.
İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini gece saatlerinde arttırdı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yerler beyaza büründü.
Yorumlar (0)