Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce ilimizde görev alan basın mensuplarına aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele semineri verildi.
Etkinlikte Sosyal Hizmet Uzmanı Baş, 6284 sayılı kanunla ilgili, kanunun yalnızca kadınlara yönelik olduğuna dair eleştiriler yer aldığını, ancak gelen vakalarda şiddete en çok kadınların, çocukların, engellilerin ve yaşlıların maruz kaldığına dikkat çekti.
6 Şubat 2019 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen seminerde; şiddetin nedenleri, tanımları, aile içi şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri, şiddeti önleme merkezlerinde verilen hizmetler ve gerçekleştirilen eğitimler konusunda katılımcılara bilgi verildi. Daha sonra 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında hazırlanan kamu spotu izletildi. Kamu spotunun ardından aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda sunum yapıldı.
Sosyal Hizmet Uzmanı Filiz Baş aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele seminerinde yaptığı konuşmasında; “Kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal mekanizmalardan biri olan Şiddeti Önleme İzleme Merkezi ilimizde 2015 yılı Kasım ayından bu yana hizmet vermektedir. Türkiye genelinde ilk defa 2012 yılında 14 pilot bölgede açılan şiddeti önleme merkezi bugün itibariyle yaygınlaştırılmakta ve şu anda 79 ilde hizmet vermektedir.
Şiddeti Önleme Merkezi’nde, bizler 8284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dahil kanun kapsamında hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Gelen tüm tedbir kararlarında mağdurların ikamet adresine, meslek elemanlarım tarafından ziyaret edilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmekte, kadın konuk evi yerleştirme işlemlerimiz müdürlüğümüz tarafından yapılmakta, ayrıca kadın konuk evinden ayrılan kadınlarımız iş ve işlemleri titizlikle yürütülmektedir.
6284 sayılı kanun ilk defa 2012 yılında yürülüğe girdi. Kanun yayınlandığı tarihten bu yana kanunla ilgili şöyle eleştiriler yer almaktadır;
Bizim arzumuz şiddetin kadın, insan, toplum hayatından tamamen çıkarılması. Çünkü hemen her gün okulda öğrencisi tarafından öldürülen bir öğretmen ya da sağlık çalışanı hasta yakınları tarafından darp ediliyor. Şiddet toplumun her kesiminde herkesin maruz kaldığı çözüm üretilmesi gereken bir husus. Şiddetin kadın ve toplum hayatından tamemen çıkarılmak dileğiyle.”dedi ve katılan herkese teşekkür etti.
Yorumlar (0)