Bursa

Başkan Aktaş, BTÜ’lü öğrencilerle bir araya gelip sohbet etti

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencilerini, alanında uzman isimlerle bir araya getiren BTÜ Konuşmaları’nın bu haftaki konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Aktaş, hayata ve üniversite yıllarına dair bilgi ve tecrübelerini, öğrencilere aktararak tavsiyelerde bulundu.

Başkan Aktaş, BTÜ’lü öğrencilerle bir araya gelip sohbet etti

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencilerini, alanında uzman isimlerle bir araya getiren BTÜ Konuşmaları’nın bu haftaki konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Aktaş, hayata ve üniversite yıllarına dair bilgi ve tecrübelerini, öğrencilere aktararak tavsiyelerde bulundu.
BTÜ Konuşmaları çerçevesinde, akademisyen, bilim insanı, sanayici, iş insanı, bürokrat gibi alanında uzman yetişmiş insan kaynakları, öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Her çarşamba günü gerçekleştirilen programın bu haftaki konuğu olan Başkan Alinur Aktaş, öğrencilere ‘büyük düşünün’ çağrısında bulundu. Üniversite yıllarının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, “Hayatınızda iki tane önemli nirengi noktası var, ailenizle yaşadığınız dönem ve üniversite süreciniz Üniversite yıllarında sizler kendinize kattığınız değerlerle geleceğe hazırlanıyor olacaksınız. Toplum içinde var olmadan önce son olarak burada yoğurulacak ve ayaklarınızın üzerinde duran nitelikli bireyler olarak burada şekilleneceksiniz. Lütfen üniversiteyi sadece kamu kurumunda çalışmak için düşünmeyin. Daha büyük düşünün, daha fazlasını isteyin. Dışarıda sizi bekleyen büyük bir yarış var. Üniversite döneminde kim kendisine ekstra bir özellik katıyorsa, bilgi küfesini dolduruyorsa o yarışta öne geçer” diye konuştu.
Üniversiteden alınan diplomanın çok kıymetli olduğunu ancak bunun da deneyimlerle zenginleştirilmesi gerektiğini kaydeden Aktaş, “Dış dünyayı, özel sektörü tanımaya çalışın, buralarda vakit geçirmeye özen gösterin. Üniversite yıllarda kendinize yapacağınız bu iyiliğin ilerleyen dönemde sizin için çok büyük bir kazanç olacağını unutmayın. Burası genç, dinamik, donanımlı ve konusunda uzman hocaların olduğu bir üniversite Şehirde de ciddi bir alt yapı mevcut. Buradan aldığınız bilgileri dışarıda kullanmak noktasında kendinize hedefler koyun. Gerçekten güçlü beyinlere ihtiyacımız var. Kendinizi dünya standartlarına göre yetiştirin. Mutlaka yabancı dil öğrenin, idealleriniz olsun, geleceğe dair bir ön görünüz olsun ve bunların yanında mutlaka eleştirin ve öneride bulunun” dedi.
Bursa’da öğrenci olmanın ciddi bir avantaj sağladığını dile getiren Aktaş, “Bu şehri tanıyın. Bursa, bilinen birkaç özelliğinden ibaret değil. Günlerce gezebileceğiniz pek çok alan var. 11 müze, 1 sanat galerisi, Zindankapı, Mevlevihane, İznik, Uludağ, Kozahan, Surlar Buralar hep tanımanız bilmeniz gereken noktalar. Şehrinizi tanırken diğer yandan da lütfen öğrenci topluklarına üye olun, sosyalleşin. Biz bu noktada size her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
BTÜ’nün ayrıcalıklı bir üniversite olduğunu da vurgulayan Başkan Aktaş, “Güzel bir üniversitemiz, harika heyecanlı bir Rektörümüz var. Rektör yardımcılarımızın da her biri çok kaliteli akademisyenler. Yani BTÜ yönetimi akademik bilgisinin yanında yüreğini de bu işin içerisine katmış durumda. Biraz çabayla BTÜ’nün ön plana çıkmaması için hiçbir neden yok” dedi.
Üniversite ve öğrenciler için verimli olacak projeler noktasında elinden geleni yapmaya hazır olduğunu da aktaran Aktaş, “Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, yakın zamanda Bursa’ya gelecek. Geldiklerinde kendilerine, BTÜ’lü öğrencilerimizin kampüs içerisindeyken daha verimli vakit geçirmesi adına bir proje sunacağım” dedi. Aktaş, tecrübelerini aktardıktan sonra öğrencilerden gelen soruları yanıtladı, isteklerini not aldı. Programın sonunda BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Aktaş’a teşekkür plaketi sundu. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
BTÜ konuşmaları nedir?
Dönem sonuna kadar her çarşamba günü gerçekleştirilecek olan BTÜ Konuşmaları çerçevesinde, akademisyen, bilim insanı, sanayici, iş insanı, bürokrat gibi alanında uzman yetişmiş insan kaynakları öğrencilerle buluşmaya devam edecek. Konuklar, öğrencilere sektör bilgilerini ve deneyimlerini aktaracak, öğrenciler de konuklara merak ettiklerini sorma fırsatı bulacak. BTÜ Konuşmaları’na düzenli olarak katılan öğrenciler bir sosyal seçmeli dersini almış sayılacak ayrıca bu programı sosyal transkriptlerine ekleyebilecekler. BTÜ Konuşmaları’nın her bölümü etkinlikten bir gün sonra https://www.youtube.com/@BursaTeknikUni kanalından da yayınlanmaya devam edecek. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Öğrenciler geleceklerini nasıl planlamalı? İşte  önemli noktalar...
Etkinlik

Öğrenciler geleceklerini nasıl planlamalı? İşte önemli noktalar...

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Kariyer Planlama Atölyesi adlı workshop gerçekleştirildi.

BAŞKAN İRBAN GENÇLERLE BULUŞTU
Bölgesel

BAŞKAN İRBAN GENÇLERLE BULUŞTU

Korkuteli Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Mimar Hasan Ali İrban Korkuteli’li gençlerle kahvaltıda buluştu. Nur pastanesinde gerçekleşen kahvaltıya çok sayıda genç katılırken başkan İrban, “Geleceğimiz teminatı olan gençlerimizin her zaman görüşlerine önem verdik ve …

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay hayatını kaybetti
Bölgesel

MAKÜ İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay hayatını kaybetti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İlahiyat Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Ahmet Onay vefat etti.

Giresun Üniversitesi'ndeki FETÖ/PYD yapılanması ile ilgili davanın ilk duruşması yapıldı
Bölgesel

Giresun Üniversitesi'ndeki FETÖ/PYD yapılanması ile ilgili davanın ilk duruşması yapıldı

Giresun Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve dönemin üniversite yönetim ekibi, "FETÖ/PYD'yi koruma" ve "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla Giresun 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargı önüne çıktı.

 Erzurum’da Gastronomi Turizmi zirvesi
Bölgesel

Erzurum’da Gastronomi Turizmi zirvesi

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Erzurum Gastronomi Turizmi Çalıştayı, Erzurum’un gastronomi değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve bu değerleri ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden anlamlı kitap bağışı
Bölgesel

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden anlamlı kitap bağışı

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, Antalya Döşemealtı'ndaki miniklere kitap bağışladı. Kitap kampanyasının detayları burada!