Isparta

Başkan Başdeğirmen bağımlılık hakkında konuştu

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeşilay Danışmanlık Merkezini (YEDAM) ziyaret ederek, Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan ve merkez çalışanlarıyla bir araya geldi

Başkan Başdeğirmen bağımlılık hakkında konuştu

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeşilay Danışmanlık Merkezini (YEDAM) ziyaret ederek, Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan ve merkez çalışanlarıyla bir araya geldi. Ziyarette konuşan Başdeğirmen “Bağımlılık artık zamanımızın en zor hastalığı diyebiliriz” dedi.
YEDAM’ın çalışmaları hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yapılan el emeği eserleri inceledi. YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından merkezde boş zamanlarda yapılan aktiviteler ve aktivitelerle danışanların riskli ortamlardan uzak durmalarının sağlanması, onların bağımlılık sürecinde kaybolan sosyal becerilerinin yeniden kazandırılmasının sağlandığı anlatıldı. Merkezde el sanatları, spor, sağlık ve yaşam ile ebru atölyelerinde haftada 4 gün danışanlara aktif atölye hizmeti verildiği bildirildi.

"Bu merkezlerimiz ücretsiz olarak hizmet veriyor"
Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Meydan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in desteğiyle 4 yıldır Yeşilay Danışmanlık Merkezi olarak kendilerine tahsis edilen binada hizmet verdiklerini söyledi. Bine yakın aileye, 5 bağımlılık türünde psiko sosyal destek verdiklerine değinen Meydan, “Sizlerin desteğiyle Isparta ilimizdeki tüm bağımlılık problemi yaşayan ailelerimizin 115 nolu telefonlarımızdan bizlere ulaşmalarını bekliyoruz. Bu merkezlerimiz ücretsiz olarak hizmet veriyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimiz olarak bağımlılıklarla mücadelede bir asrı geçen tecrübemizle Isparta’mızın da hizmetindeyiz. Sizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Destekleriniz bizim için çok kıymetli. Sizi her zaman burada ağırlamaktan şeref duyacağız” dedi.

" Bağımlılığa bulaştıktan sonra tedavisi çok zor"
YEDAM’ın iyi bir ekiple, güzel çalışmalara imza attığını ifade eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çalışmaları yakından takip ederek, merkezi sürekli olarak ziyaret ettiğinden bahsetti. YEDAM’ın bağımlılık konusunda ailelere, çocuklara ve gençlere dokunarak, problemlerini çözmeye çalıştığını belirten Başkan Başdeğirmen, “Bağımlılık artık zamanımızın en zor hastalığı diyebiliriz. Bu hastalıktan kurtulmaları için sizler de elinizden geleni yapıyorsunuz. Hastalığa yakalanmadan önce onu önlemek için de güzel çalışmalarınız var. Aslında en kıymetlisi ve en güzeli o kişinin o bağımlılığa bulaşmaması. Bağımlılığa bulaştıktan sonra tedavisi çok zor. Hem aileye zor hem de çevresindeki insanlara zor. Bizler de belediye olarak bağımlılıkla mücadele konularında sizlerin yanınızdayız. Her zaman tüm bireylerimizin daha sağlıklı, ailelerimizin mutlu ve huzurlu olmaları için bizler de elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Aynı toplumda yaşıyoruz. Aynı toplum içerisinde bir aile mutluyken diğerinin mutsuz olması bizleri de mutsuz ediyor. Hepimiz ortak paydada buluşalım istiyoruz. Daha çok mutlu insan, daha çok hayata bağlı gençlik, geleceğe yönelik adımların daha emin olması bizler için de çok önemli. Topluma zarar veren herkes devletimize karşı zarar vermiş oluyor. Devletimiz sürekli bunlara karşı mücadele vermek zorunda kalıyor. Huzurlu, mutlu, bağımlılıkları olmayan toplum olsak yaşam şeklimiz çok daha farklı yerlere gider. Hepimizin amacı ülkemizi daha iyi yerlere taşıyabilmek, daha mutlu yaşayabilmek, daha iyi işler yapabilmek, her alanda dünya ülkeleri arasında söz sahibi olabilmek. Tüm amacımız bu. Sizler de çok destek veriyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim kolaylıklar versin, herkese sağlıklı günler diliyorum” ifadelerinde bulundu.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muğla elektrik kesintisi! 28 Nisan Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

Muğla elektrik kesintisi! 28 Nisan Muğla elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Muğla'da 28 Nisan 2024 Pazar Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İzmir elektrik kesintisi! 28 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

İzmir elektrik kesintisi! 28 Nisan İzmir'de elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

İzmir'de 28 Nisan 2024 Pazar günü elektrik kesintisi var mı? İzmir ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! Afyonkarahisar 28 Nisan 2024 elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! Afyonkarahisar 28 Nisan 2024 elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Afyonkarahisar'da 28 Nisan 2024 Pazar Günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar'da yarın elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Ankara elektrik kesintisi! 28 Nisan Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!
Bölgesel

Ankara elektrik kesintisi! 28 Nisan Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!

Ankara'da 28 Nisan 2024 Pazar Günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İstanbul elektrik kesintisi! 28 Nisan İstanbul'da elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

İstanbul elektrik kesintisi! 28 Nisan İstanbul'da elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

İstanbul'da 28 Nisan 2024 Pazar günü elektrik kesintisi var mı? İstanbul'da yarın elektrikler kesilecek mi? İstanbul'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İzmir su kesintisi! İzmir 27 Nisan su kesintisi yaşanacak yerler!
Bölgesel

İzmir su kesintisi! İzmir 27 Nisan su kesintisi yaşanacak yerler!

27 Nisan Cumartesi İzmir'de su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.