Antalya

Başkan Böcek, 108 günlük yoğun bakım sürecindeki siyasi ihanetin kitabını yazdı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 108 gün yoğun bakımda tedavi gördüğü süreçte yaşadıklarını “İkinci Yaşam: Siyaset ve İhanet” kitabında anlattı.

Başkan Böcek, 108 günlük yoğun bakım sürecindeki siyasi ihanetin kitabını yazdı

Korona virüs tedavisi sonrasında akciğerlerinde oluşan hasar nedeniyle 108 gün yoğun bakımda tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu süreçte ve sonrasında yaşadıklarını ikinci kitabı olan “İkinci Yaşam: Siyaset ve İhanet” kitabında anlattı. Böcek, “Belki de çok az siyasetçinin yaşayabileceği olayları yaşadım. Ancak, bu yaşadıklarımı kendimle götürmek ve unutturmak istemedim. Yaşadıklarımın tüm kesimlerce merak edilmesi, aynı zamanda ibretlik olması nedeniyle yazma sorumluluğunu hissettim” dedi.

Korona virüs tedavisi sonrasında akciğerlerinde oluşan hasar nedeniyle 108 gün yoğun bakımda tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ikinci kitabını çıkardı. Başkan Böcek, yoğun bakım günlerini ve sonrasını anlattığı kitabına “İkinci Yaşam: Siyaset ve İhanet” ismini verdi. Kitabın tanıtım toplantısı şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya iş, siyaset, spor başta olmak üzere çok sayıda sektörden katılım oldu. Lansmanda Başkan Böcek’in korona virüs döneminde ve sonrasında yaşadıkları da kısa bir şekilde film olarak katılımcılara izletildi.

"Çünkü sizlere anlatacağım çok şey vardı"

Konuşmasına Bartın’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenleri anarak başlayan Böcek, “Bugün benim için çok heyecanlı ve anlamlı bir gün. İkinci kez bu heyecanı ve bu duyguyu yaşıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Neticede söz uçar, yazı kalır. Onun için de ’Ben Bu Şehre Aşığım’ adlı kitabımın ardından, hikayemin yarım kalan kısmını hayata ve sizlere bırakmak istedim. Çünkü sizlere anlatacağım çok şey vardı. Acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle, başarısıyla, hastalığıyla, sağlığıyla, dostluğuyla, ihanetiyle” açıklamasını yaptı.

“2. kitabım artık raflarda okunmaya hazır”

Hayata dair içinde olan ne varsa paylaşmak istediğini sözlerine ekleyen Başkan Böcek, “Bunun da en güzel yolu, elbette yine sözleri kaleme almaktı. Sizden biri, Muhittin Böcek olarak doğup büyüdüğüm bu topraklarda, Antalya’ma 28 yıldır bitmeyen aşkımla yaptığım hizmetlerimi, hastalığım döneminde yaşadıklarımı, başkanlık dönemindeki tecrübelerimi, kısacası beni ve düşüncelerimi anlattığına inandığım 2. kitabım artık raflarda okunmaya hazır. Bugün ilk defa sizlerle paylaştığım ’İkinci Yaşam: Siyaset ve İhanet’ kitabımla aynı zamanda sizlere içimi döküyorum” dedi.

“Esasında okuyan herkesin, kendinden bir şeyler bulacağını düşünüyorum”

Bu kitapta, çocukluğumu, gençliğimi, anılarımı, seçim sürecinden itibaren yaşadıklarımı, hayatımın en zor zamanı olan yoğun bakım günlerini, o günlerde dostlarımın, dost sandıklarımın yaptıklarını da anlattım” diyen Böcek, “Kitabımın, geleceğimizin teminatı gençlerimize, siyasetçilere ve tüm okurlara da rehberlik edeceğine inanıyorum. Esasında okuyan herkesin, kendinden bir şeyler bulacağını düşünüyorum. Çünkü nerede olursak olalım, kim olursak olalım, hayat yolculuğu hepimize her türlü duyguyu yaşatıyor. Her insan yaşadıklarından öğrenir. Ben de yaşadıklarımdan çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Şimdi kitabımdan sizlerle bir bölümü paylaşacağım” açıklamasına yer verdi.

“Belki de çok az siyasetçinin yaşayabileceği olayları yaşadım”

Başkan Böcek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Anladım ki, en önemli değer sağlıkmış. Anladım ki, duaların ve sevginin iyileştirme gücü varmış. Anladım ki, hayati sıkıntılar yaşandığında, dostun ve düşmanın görüntüsü daha çok netleşiyormuş. Anladım ki, iyiler er ya da geç kazanırmış. Anladım ki, haklıysan Hak seni korur, ilahi adalet yerini bulur. Ve anladım ki insan sevgisinin verdiği mutluluğu başka hiçbir şey vermiyormuş. Sonuç olarak anladım ki, insana verilen değer en önemli değermiş. Halka hizmet Hakka hizmetmiş. Belki de çok az siyasetçinin yaşayabileceği olayları yaşadım. Ancak, bu yaşadıklarımı kendimle götürmek ve unutturmak istemedim. Yaşadıklarımın tüm kesimlerce merak edilmesi, aynı zamanda ibretlik olması nedeniyle yazma sorumluluğunu hissettim. Sevdiklerim ve sevenlerim için bunu yapmayı görev olarak kabul ettim.

“Daha yapacak çok işimiz var”

Hiçbir zaman geçmişe takılı kalmadığını belirten Böcek, “Hep ileriye baktım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar’ dediği gibi bundan sonra da alnım açık, başım dik olarak yolumuza devam edeceğim. Daha yapacak çok işimiz var. Her şeye rağmen, Mevlana’nın söylediği gibi ’Dün dünde kaldı cancağızım, bugün güzel şeyler söylemek lazım.’ Planlı, kurallı, kimlikli bir kent için çıktığımız bu yolda, Antalya’mıza ve hemşehrilerime aynı azim ve kararlılıkla hizmet etmek boynumun borcudur. Benim bu yolculuğumda, iyi ve kötü günümde yanımda olanlara, sağlık çalışanlarımıza, desteğini esirgemeyen tüm siyasilere, hemşehrilerime, yurt içinden ve yurt dışından dua eden, iyi dilek ve temennilerde bulunan tanıdığım tanımadığım herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah’ıma şükürler olsun ki dimdik ayaktayım” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı  Özgür Özel :  Türkiye'nin AB Üyeliği Hakkından ne Dedi . Başkan Böcek Ne hediye etti
Yaşam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel : Türkiye'nin AB Üyeliği Hakkından ne Dedi . Başkan Böcek Ne hediye etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya ziyareti kapsamında CHP İl Başkanlığı önünde vatandaşlarla buluştu. Başkan Böcek ziyaretin anısına Özgür Özel’e, ne hediye etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek  KONYSİAD’ın konuğu oldu
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek KONYSİAD’ın konuğu oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) güz dönemi toplantısına katıldı. Antalya ve Konyaaltı için hayata geçirdiği ve önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Böcek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başpehlivanlarında Turan Balaban Dünya evine Girdi
Yaşam

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başpehlivanlarında Turan Balaban Dünya evine Girdi

Sultan Akkaş ile Hayatını Birleştiren Turan Balaban 'ın Nikahını Başkan Muhittin Böcek Kıydı .

671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Kim Oldu ,Elmalı Güreş ağası kim oldu
Spor

671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Kim Oldu ,Elmalı Güreş ağası kim oldu

Ağalık ihalesini geçen yılın Elmalı güreş ağası Hakan Çetin 14 milyon 7 bin TL’ye tekrar aldı.671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başpehlivanlığını final mücadelesinde Osman Kan’ı yenen Ali Gürbüz kazandı.

CHP'de  Genelde Sular Durulmazken  Antalya'da Başkan Böcek Kışkırtıyor Başkan Uysal Toparlıyor
Yaşam

CHP'de Genelde Sular Durulmazken Antalya'da Başkan Böcek Kışkırtıyor Başkan Uysal Toparlıyor

CHP'DE SULAR DURULMUYOR, ANTALYA'DA BÖCEK KIŞKIRTIYOR UYSAL TOPARLIYOR Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Antalya İlçe kongreleri, Serik ilçe kongresinin yapılması ile tamamlandı. İl kongresi ise 16 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

"Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği Büyük Taarruz Zaferi, yüce Türk Milleti’nin şanlı tarihindeki en önemli gurur ve iftihar günlerinden biridir" dedi. Devamı haberimizde....