Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde dün meydana gelen orman yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ederken, 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; "Ekiplerimiz aralıksız söndürme çalışmalarına devam ediyor" dedi.
Dün saat 16.45 sıralarında Alhisar Mahallesi’nde çıkan orman yangını bir anda rüzgarın etkisi ile büyüyerek geniş bir alana yayılırken, yaklaşık 19 saattir devam eden yangının kontrol altına alınması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor. Alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmesinin ardından Hışımlar, Güre ve Malküpü bölgelerinden 200 kişinin tahliye edilerek, yurtlara yerleştirilirken, yangının ilk anından bu yana teyakkuza geçen Aydın Büyükşehir Belediyesi de itfaiye ekiplerinin yanı sıra iş makineleri ve tankerleriyle de çalışmalara destek veriyor. Tüm izinleri iptal eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yangın bölgesinde geceden beri vatandaşlara ve yangınla mücadele eden çalışanlara kumanya, çorba, su, ayran dağıtımı yaptırdı.
Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Başkan Çerçioğlu, paylaşımında "Bozdoğan ilçemizdeki yangın söndürme çalışmalarına tüm ekiplerimizle birlikte aralıksız devam ediyoruz. Kentimizde ve ülkemizin çeşitli noktalarında devam eden yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)