Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası toplama merkezini ziyaret etti.
Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Ercengiz “Öğle saatlerinden itibaren vatandaşımızın yoğun isteği üzerine ve planladığımız şekli ile yardım kampanyamızı başlattık. Şimdi an itibari ile 2 tır dolusu malzemeyi AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine gönderilmek üzere AFAD koordinasyon merkezine teslim ettik. Burada birçok arkadaşımız, gönüllümüz ve gençlerimiz öğle saatlerinden itibaren gönüllü bir şekilde çalışarak tasnif çalışmalarını yapıyorlar. Vatandaşımız evinde ne var ise yada neye sahip olup alabildi ise getirip deprem bölgesine ulaştırılması için bizlere tealim ediyor. Bizde önce ayrıştırılmasını sağlayıp tasnifi sağladıktan sonra kolileyerek ayrı ayrı şekilde hangi kolinin içinde hangi malzeme var ise bu şekilde göndermeyi planlıyoruz. Yarın itibaren yeni tırlarımızla göndereceğiz. Vatandaşımızın ayni yardımlarını Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonuna getirebilmeleri konusunda da biz her türlü hazırlığımızı yaptık. Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Elbette bizlere burada yardım eden birçok gönüllü arkadaşımıza ve belediye çalışanlarımıza emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.



Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)