Burdur

Başkan Ercengiz,Öğretmenlerle Yemekte Buluştu

Burdur Belediye Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle emekli öğretmenlere Öğretmenler Günü yemeği verildi. İlimizde yaşayan emekli öğretmenlerin bir araya geldiği yemekte, Başkan Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz ve CHP İl Başkanı İzzet Akbulut …

Başkan Ercengiz,Öğretmenlerle Yemekte Buluştu

Burdur Belediye Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle emekli öğretmenlere Öğretmenler Günü yemeği verildi. İlimizde yaşayan emekli öğretmenlerin bir araya geldiği yemekte, Başkan Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz ve CHP İl Başkanı İzzet Akbulut öğretmenleri tek tek tebrik ederek, karanfil takdim etti. Öğretmenler Günü yemeğinde MAKÜ Müzik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Gökhan Çağırgan ve orkestrası sahne aldı. Anadolu türküleri seslendiren Gökhan Çağırgan, çaldığı zeybeklerle öğretmenleri oynattı. Başkan Ercengiz, öğretmenlerle birlikte çember oluşturarak, Teke Yöresinin zeybeklerini oynadı. Keyifli geçen akşamda, öğretmenler gönüllerince eğlendi.

ÖĞRETMENLİK SADECE BİR MESLEK DEĞİL, ÖMÜR BOYU SÜREN BİR YAŞAM BİÇİMİDİR.

Düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada Öğretmenler Gününü kutlayan Başkan Ercengiz, “Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ diyor Ulu Önder Atatürk, bu görevi öğretmenlere vermiştir çünkü öğretmenler Cumhuriyetin, en büyük koruyucusu olacaktır. 24 Kasım 1928 Millet Mekteplerinin açıldığı ve Ulu Önde r Atatürk’ün ‘Başöğretmen’ sıfatıyla alfabeyi bizlere öğretmeye başladığı gündür. Aslında cehalete karşı açılan savaşın ve bu savaşta her bir Anadolu köşesine öğretmen yetiştirilerek, gönderilip bu halkın yeni baştan yaratılmasının sağlandığı gündür. Tabi ki bizim için 24 Kasım sadece öğretmenleri andığımız bir günden ibaret değildir. Bizlere hayatı, hayatta ahlaklı olmayı öğreten kıymetli öğretmenlerimizi unutmamamızı sağlayan önemli bir gündür. Bizler, öğretmenleri önemsemek zorundayız. Bugün milli eğitim politikasının, köylerin okullarının kapandığı ve yüz binlerce öğretmenin iş beklediği, mesleğini yapamadığı bir politikayla maalesef halkımızın eğitime yeteri kadar ulaşamadığını görmekteyiz. Bizler, öğretmenlerin görevini yapabilmesini isteriz. Çünkü öğretmenliğin emekliliği yoktur. Bir öğretmen evladı olarak, annemin bir takım tembihlerini ve hayat derslerini halen hiç bitirmediğini görüyorum. Öğretmenlik sadece bir meslek değil, ömür boyu süren bir yaşam biçimidir.” İfadelerine yer verdi.

BU ÜLKENİN YAŞADIĞI HER TÜRLÜ SIKINTININ TEMELİ CEHALETTİR.

Öğretmenlerin, güzel ahlaklı olmayı öğrettiğini işaret eden Başkan Ercengiz, “Öğretmenlik, ahlaklı olmak ve ahlaklı olmayı öğretmektir. Bizler, siz kıymetli öğretmenlerimizin o köy enstitülerinden başlatılan Cumhuriyet ateşini, bizlere öğrettiğiniz şekliyle sonraki nesillere ulaştırılmasını isteriz. Bizler, siyasetçi olabiliriz, yerel yönetici olabiliriz ama bizlerin görevi eğitim hakkına sahip olmak isteyen her yurttaşa, eğitim hakkının ulaşması için mücadele etmemizi gerektirir. Bizler, siz değerli öğretmenlerimizin bize verdiği o güzel ahlaklarla, doğru siyaseti yapmak zorundayız. ‘Çalıyor ama yapıyor’ anlayışından uzak olmak zorundayız. Yapıyor ama gerisi bizi ilgilendirmez anlayışını asla kabul edemeyiz. Çünkü bizim öğretmenlerimiz bize hiçbir zaman başkasının hakkını ya da hakkımız olmayan bir şeyin sahibi olmayı bize öğretmediler. Bizler, sizlerin bize doğru öğrettiği şeyleri yapmak zorundayız. Bu nedenle de sizlere çok şey borçluyuz. Ben bu akşam burada olan tüm kıymetli öğretmenlerimin, değerli eşlerinin ve yakınlarının bu özel gününü bir kez daha kutlamak istiyorum. Sizler iyi ki varsınız, iyi ki var olmaya devam edeceksiniz. Bu ülkenin yaşadığı her türlü sıkıntının temeli cehalettir. Eğer cehaletten insanımızı kurtaramazsak, bizler Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’e ihanet etmiş oluruz. Eğer bu ihanetin içinde yer almak istemiyorsak, vazifemiz tabi ki sizlerin bizlere öğütlediği şekliyle bir ömür boyu devam etmek zorundadır. Hepinize saygılar sunuyor, iyi akşamlar ve iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü'nde Öğretmenler Günü Kutlaması
Etkinlik

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü'nde Öğretmenler Günü Kutlaması

Bahçeşehir Koleji Burdur Kampüsü, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Isparta Barida Otelde bir yemek organizasyonu düzenledi. Organizasyonda kurucu, yöneticiler ve öğretmenler bir araya geldi.

Bucak'ta Jandarma Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenleri unutmadı
Bölgesel

Bucak'ta Jandarma Köy Okullarında Görev Yapan Öğretmenleri unutmadı

Burdur'un Bucak ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında köy okullarında görev yapan öğretmenlere çiçek hediye edildi.

Muhtar İsmail Tuncer, öğretmenleri unutmadı
Bölgesel

Muhtar İsmail Tuncer, öğretmenleri unutmadı

Burdur'un Bucak ilçesi Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail Tuncer, mahallede bulunan Adnan Menderes İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti.

Bucak'ta Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı
Etkinlik

Bucak'ta Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Burdur'un Bucak ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.

Burdur'da öğretmenler günü töreni!
Etkinlik

Burdur'da öğretmenler günü töreni!

Burdur'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Eğitim İş Burdur Şube Başkanı Erkan Putgül, hükümetin eğitim emekçilerinin haklarını gasp ettiğini ve itibarsızlaştırdığını belirterek, mücadeleye çağırdı.

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi
Yaşam

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi

Denizli’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı