Burdur

Başkan Ercengiz, SODEM’in Yeni Yönetiminde…

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, SODEM Yönetim Kurulu’na seçildi. Sosyal demokrat belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla 2011’de faaliyete geçen SODEM’in olağan genel kurulu İzmir'de yapıldı. Yapılan seçimde, İzmir …

Başkan Ercengiz, SODEM’in Yeni Yönetiminde…

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, SODEM Yönetim Kurulu’na seçildi. Sosyal demokrat belediyelerin işbirliği yapabileceği ortamı geliştirmek ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmak amacıyla 2011’de faaliyete geçen SODEM’in olağan genel kurulu İzmir’de yapıldı.

Yapılan seçimde,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Yeni seçilen yönetim kurulunda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı,  SODEMSEN ve SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, dünya kentleri arasındaki ilişkilerin, ekonomik büyüme ve refah üretecek biçimde, hızla dönüşüp gelişmekte olduğuna dikkat çekti. Sosyal demokrat belediyelerin ve kentlerinin yurtdışında daha çok tanıtılması ve iş birliği fırsatlarından daha çok yararlanabilmesi gerektiğinin altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Soyer, etkin yürütülen kent diplomasisi faaliyetlerinde SODEM’in büyük bir katkı sunduğunu, bu çabanın daha da büyütülerek genişletileceğini dile getirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan  Başkan Ercengiz, “SODEM toplumun ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlanmak, toplumsal gelişmeye katkıda bulunmayı hedefleyen bir oluşumdur. 2011 yılında kurulan SODEM ile, dış ilişkiler öncelikli olmak üzere; Sosyal Demokrat Belediyelerin iş birliği yapabileceği ortamı geliştirmeyi ve üye belediyelerin hizmet kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz.  Sosyal Demokrat Belediyeler ile uluslararası kurumlar ve diğer ülkelerden kentler arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel, tarihi diyaloğun tesis edilmesi, güçlendirilmesi doğrultusunda çalışan bu oluşumda yer almaktan onur duyuyorum. Kendimiz ve memleketimiz için faydalı işbirlikleri yapacağımızı düşünüyorum. Şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu
Yerel Yönetim

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu

31mart 2024 pazar günü yapılan yerel Seçimler sonucu Burdur İli ve ilçelerinde Belediye başkan ve meclis üyeleri yeniden şekillendi . Son Burdur Belediyeler Birlik başkanı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal olmuştu . Yeni Başkan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Oldu

Ercengiz Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Kahvaltıda Buluştu!
Bölgesel

Ercengiz Mahalle ve Köy Muhtarlarıyla Kahvaltıda Buluştu!

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 35 Mahalle Muhtarı ve Merkeze bağlı köy muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda Ercengiz, yeni dönemde muhtarlarla daha da yakın çalışacaklarını söyledi.

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu
Etkinlik

Ceylan Ertem Burdur'u Salladı! Burdur'da 23 Nisan Coşkusu

Burdur Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserde Ceylan Ertem sahne aldı. Konser binlerce Burdurlunun katılımıyla coşkuyla geçti.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın
Bölgesel

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Kortej yürüyüşünü kaçırmayın

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamak için bir kortej yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüşe katılmak için 23 Nisan Salı günü saat 20:00'da Çatalpınarı Mevkii'nde olun!

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'
Bölgesel

Başkan Ercengiz'den anlamlı mesaj! 'Geleceğimiz çocuklarımızda!'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, 104 yıl önce atılan temellerin önemini vurguladı ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu hatırlattı.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak
Etkinlik

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Burdurluları ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in vereceği konser ile buluşturacak.