Bu hususta eğitim için alınan önlemlerin uyulması konusunda da büyük çaba sarfedilmekte.
Pandemi mücadelesi sürecinde yüz yüze eğitime geçilmesi için çalışmalar sürüyor. 21 Eylül'den itibaren anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine kapılarını açan okullarda, öğrencilerin salgından etkilenmemesi için detaylı çalışmalar yapılıyor.
Burdur'un Çavdır İlçesi'nde de pandemi süreci boyunca vatandaşların sağlığı için bir çok çalışma yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Eğitime açılan okullara giden öğrencilerin dezenfekte sorunu yaşamaması ve hijyenik şartlar altında eğitim alabilmesi için okulların bazı ihtiyaçları bulunuyor. Çavdır Belediye Başkanı Süleyman Kayacan, öğrencilerin sağlıklı bir eğitim hayatı geçirebilmeleri için, okulun ihtiyacı olan sensörlü sıvı sabunluk, dezenfektan aparatı, çöp kovası, hijyen paspası malzemelerini karşılayarak, çocuklar için en iyi şartları sunmak için mücadeleye ortak oldu.
Başkan Kayacan yaptığı açıklamada, " Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederiz." ifadelerini kullandı.
COVID-19 salgını sonrası hayatımızda neler değişti? Yeni normalin iş, eğitim, sağlık ve sosyal yaşam üzerindeki etkileri ve gelecekte bizleri neler bekliyor? İşte detaylar!
Covid-19 mu grip mi diye endişelendiğimiz vakalar hakkında konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, mevsimsel şartlara bağlı olarak üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve bulaşıcı hastalıklarda artış olduğunu söyledi.
Avrupa Birliği ülkelerinde son kullanma tarihi dolan yaklaşık 4 milyar euroluk Covid-19 aşısı imha edildi. Bu, Hırvatistan'ın yıllık sağlık harcamalarına eşit bir miktar.
Geçtiğimiz günlerde Covid-19 rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İsmail Kutluay için mesai arkadaşları tarafından yarın Makü Camii’nde hatim duası yapılacak.
Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki 7256 sayılı Kanun, 17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazetede'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TÜSEB desteğiyle Erciyes Üniversitesi’nde geliştirilen COVID-19 aşısıyla ilgili son gelişmeleri paylaştı.
Yorumlar (0)