Burdur / Burdur

BAŞKAN ÖZMEN’DEN APART SAHİPLERİ VE ÖĞRENCİLER İÇİN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Özmen yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

BAŞKAN ÖZMEN’DEN APART SAHİPLERİ VE ÖĞRENCİLER İÇİN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Özmen yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Özmen, “Corona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında üniversitelerin tatil edilmesi ve yurtlarda kalan öğrencilerin evlerine gitmesi ile apart ve yurt kira ödemeleri devam edecek mi? Kent ekonomisinde önemli bir yer tutan öğrencilerin ve haklı olarak apart işletmecilerinin mağduriyeti nasıl giderilecek?” diyerek binlerce öğrencinin gündeminde olan konuyu dile getirdi.

Özmen, ülkenin geleceğini inşa edecek olan gençlerin böylesine zor bir zamanda , Devleti yanlarında görmek istediklerini belirtti.

Öğrencilerin memleketlerinde olduklarını bu neden ile bu zor şartlar altında ailelerin büyük bir bölümünün Corona virüsü nedeni ile işlerine gidemediklerini vurguladı.

Bunun yanı sıra şehirde kalan öğrencilerin bir bölümü kiralarını karşılamak için part time çalıştıklarını ama Corona virüsü nedeni ile restoranlar, kafeteryaların kapalı olduğunu bu yönden öğrencilerin kiralarını ödemekte zorlandıklarını dile getirdi.

Bu yüzden en azından Öğrenciler memleketlerinde oldukları sürece apart ve yurt kiraları alınmasın diyen Öğrencilerin sesi oldu.

Özmen ayrıca Öğrencilerin cebinden şu zor durumda para çıkmasını kimsenin arzu etmediğini ancak Burdur’da faaliyet gösteren apart işletmecilerinin çoğunun mülk sahiplerine karşı kiraları işlemeye devam etiğini, Mülk sahibi Apart İşletmecisi olanların da ciddi kredi ödemelerinin olduğunu bu yüzden Hakkaniyetli bir çözüm yolu bulunulmasını istedi.

İşte CHP Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür Özmen yazılı Basın açıklaması;

Değerli basın mensupları öncelikle şunu belirtmek isterim. Dünya’da yayılan COVİD-19 virüsü ülkemizde etkisini göstermeye başladı. Öncelikte ilk olarak şunu söylemek isterim ülkemizin fedakar sağlık ekiplerimizi CORONA virüs için hastanelerimizde bizlerin sağlığı için gece gündüz aralıksız mücadele etikleri için şahsım ve milletimiz adına teşekkürlerimizi sunarım.

Devletimiz, Ülke genelinde COVİD-19 Salgınına karşı sıkı önlemler alarak tedbirleri arttırdı. Bu tedbirler kapsamında bir çok okul, üniversite ve işletme kapandı.Dolayısıyla yüzlerce part time çalışan öğrenci de işsiz kaldı.

Peki kapanan işletmelerde çalışan işçiler ne yapacak? Bunun yanına apart ve yurtlarda kira ödemek için çalışan öğrenciler kiralarını nasıl ödeyecek? sorusunu sormak zorundayız.

Şehrin kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayan öğrencilerimiz, (COVİD-19) virüs salgını nedeniyle memleketlerine dönmek mecburiyetinde kaldılar. Bir çok öğrencinin ailesi işlerine gidemiyor, ücretsiz izindeler. Kafelerde, eğlence merkezlerinde part-time çalışan öğrenciler şu anda virüs nedeniyle çalışamıyorlar. Bu süreçte apart, yurt ve ev sahiplerinden daha anlayışlı olmalarını bekliyoruz. Vakit BİRLİK ve BERABERLİK vaktidir. Bizler bu ülkenin evlatları olarak, bu zor zamanlarda Devletin gücünü yanımızda, varlığını da yuvamızda görmek istiyoruz.

Öğrenci kardeşlerimizin cebinden şu durumda para çıkmasını kimse arzu etmez. Ancak Burdur’da faaliyet gösteren apart işletmecilerinin çoğunun mülk sahiplerine karşı kiraları işlemeye devam ediyor. Mülk sahibi Apart İşletmecisi olanların da ciddi kredi ödemeleri var.

Hakkaniyetli bir çözüm yolu bulmalıyız. Bir öğrencinin yararlanmadığı konaklama bedeli üzerinden 5 birim mağduriyeti olacaksa ortalama bir apart işletmecisinin alacaklarından vazgeçmesi durumunda en az 100 birim mağduriyeti olacak. Kamu gücü ve teşvikine ihtiyacımız var. Herkesin mağdur duruma geldiği bu süreçte mülk sahibinin de kiracının da devlet teşvikine ihtiyacı var.

Bu hususta Meclis’imizin ve Kamu vicdanının sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Özgür ÖZMEN

CHP Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

CHP BURDUR İLBAŞKANI ŞENGÜL SEVİM TEKİN OLDU
Yerel Yönetim

CHP BURDUR İLBAŞKANI ŞENGÜL SEVİM TEKİN OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanlığı’na Şengül Sevim Tekin getirildi.

Bucak için bir araya geldiler
Bölgesel

Bucak için bir araya geldiler

Bucak İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis üyelerini makamında ağırladı.

Özgür Özmen Bucak'a seslendi! Vaatlerini sıraladı destek istedi
Bölgesel

Özgür Özmen Bucak'a seslendi! Vaatlerini sıraladı destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bucak İl Genel Meclis Üyesi Adayı Özgür Özmen, Bucak'a seslendi. Bucak İl Genel Meclis Üyesi Adayı Özgür Özmen seçim vaatlerini sıraladı, herkesten destek istedi.

Özgür Özmen İl Genel Meclisi Üyeliğine Adaylık Başvurusunu yaptı
Bölgesel

Özgür Özmen İl Genel Meclisi Üyeliğine Adaylık Başvurusunu yaptı

Geçmiş Dönem CHP Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Özgür ÖZMEN, Bucak İl Genel Meclisi Üyeliğine Adaylık Başvurusunu gerçekleştirdi.

Başkan Özmen Görevinden İstifa Etti
Bölgesel

Başkan Özmen Görevinden İstifa Etti

CHP Burdur İl Gençlik Başkanı Özgür Özmen, 2020 Mart ayından bu yana yaptığı görevini bıraktığını duyurdu.

BAŞKAN ÖZMEN UYARDI! “DİKKATLİ OLALIM ZARARA UĞRAMAYALIM”
Bölgesel

BAŞKAN ÖZMEN UYARDI! “DİKKATLİ OLALIM ZARARA UĞRAMAYALIM”

CHP Burdur İl Gençlik Kollar Başkanı Özgür Özmen, kendisi de bir çiftçi olarak, uyarılarda bulundu.