Burdur

Başkan Tuncay Yiğit'ten 'esnafa sahip çıkalım' mesajı

Burdur Manavlar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Tuncay Yiğit zincir marketlerle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Başkan Tuncay Yiğit'ten 'esnafa sahip çıkalım' mesajı

Burdur Manavlar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Tuncay Yiğit büyük alışveriş merkezleriyle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Ülke genelinde tamamı ile etkisini göstermekte olan; köy, kent, kasaba, mahalle, cadde, sokak demeksizin bulduğu her yerde faaliyet göstermeye çalışan 3 harfliler diye bilinen büyük alışveriş merkezlerinin ülkemiz ekonomisine hiçbir katkı ve destek sağlamadığı gibi, devletimize hükümetimize ve milletimize karşı söylemlerde bulunacak kadar güçlü hale gelmişlerdir.
Bizler millet ve halk olarak bu tür alış veriş merkezlerinin önünü kesmediğimiz süre içerisinde daha da güçlenerek her alanda ve her konuda söz sahibi olarak fiyatlardaki aralarında anlaşmalarından dolayı artışları yapılan zamları stok yaptıkları malları devamlı artış göstererek faaliyetlerine devam edeceklerdir.

Bu tür işletmelerin çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini küçük Esnaf ve Sanatkar kardeşlerimizin işlerini tamamen yok etme üzerine çalıştıkları ortada ve aşikardır.

Üç harfli olarak tabir edilen bu marketlerin vakit geçirmeksizin önüne geçilerek küçük Esnaf ve Sanatkarlarımıza daha fazla sahip çıkılması ve alış verişlerimizi halk ve millet olarak esnafımız yönünde tercih edilmesini talep etmekteyiz.

Küçük esnaf ve sanatkarlarımızın sattığı ürünlere bile göz dikilerek elektrik elektronik ürünlerden tuhafiye ürünlerine meyve sebze kasap et tavuk ve balık ürünlerine kadar satan hak hukuk tanımayan insan hakkı kul hakkını resmen gasp eden küçük esnafımızı bitirme noktasına getiren bu dur.

Marketlerin denetimlerinin devletimiz tarafından yapılması ve küçük Esnaf ve Sanatkarlarımızın Mahalle bakkalarımzın, kasapların, tuhafiye esnafının, meyve sebze satıcılarını, kırtasiye esnafını daha da sayamadığım tüm esnaflarımızın ekmek kapılarına kilit vurmaya kadar giden kirasını, bağkurunu, vergisini ve evinin geçimini esnaflık yaparak sağlayan kişilerin sesine kulak vererek devletimiz bir an önce parakende yasası ve denetimlerde önlem alınmasını sağlaması gerekmektedir.

Devletimiz ve hükümetimiz bu yönde güvenimiz sonsuzdur ve küçük Esnaf ve Sanatkarlarımızın bu güne kadar olduğu gibi sonrada yanında olacağından hiçbir şüphemiz yoktur.

Bu türlü alışveriş merkezlerinin milletimizin ve küçük Esnaf ve Sanatkarlarımızın ekmeğinden elini çekmesini ve bu güne kadar kanımızı emmekten vaz geçmesini başta siyasetçilerden ve devletimizden talep etmekteyiz.

Bundan sonra gelecek günlerimizin Esnaf ve Sanatkarlarımızın daha aydınlık geçirmesini ve gençlerimize iyi bir gelecek sağlamak amacıyla önümüzün açılmasını işlerimizin bereketli ve hayırlı olmasını yüce Allah`tan temenni eder, el emeği göz nuruyla bu ekonomimizin zor olduğu günlerde ayakta durmaya çalışan küçük Esnaf ve Sanatkarlarımıza sağlık ve bol kazançlı yarınlar dileklerimizle…

Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra her zaman Esnaf ve Sanatkarlarımızın yanında olduğumuzu bildiririz.

burdurgazetesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Didim’de Zincir Marketlerde Denetimlerine Devam Ediyor
Yaşam

Didim’de Zincir Marketlerde Denetimlerine Devam Ediyor

Didim Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Zabıta marketlerde denetime çıktı
Yaşam

Zabıta marketlerde denetime çıktı

Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelindeki marketlerde kasa ve raf fiyatı ile tartı denetimi gerçekleştirdi.

BİM’deki fare görüntüsünü çeken vatandaş o anlar hakkında  konuştu
Yaşam

BİM’deki fare görüntüsünü çeken vatandaş o anlar hakkında konuştu

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde alışverişi yapmak girdiği BİM’de reyonda gördüğü fareyi saniye saniye kayda alan vatandaş, o anları anlattı.

Zincir marketlere zabıta ekiplerinden denetim
Yaşam

Zincir marketlere zabıta ekiplerinden denetim

Aydın’ın İncirliova ilçesinde zabıta ekiplerince zincir marketlerde ürün denetimi gerçekleştirildi.

Kars’ta  o zincir marketlere denetim yapıldı
Etkinlik

Kars’ta o zincir marketlere denetim yapıldı

Kars Valiliği’nce oluşturulan ekipler, kentte bulunan zincir marketlerde denetimler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Marketler çıldırdı! Herkesi şaşırttı! Bin üründe %50'ye varan indirim
Yaşam

Marketler çıldırdı! Herkesi şaşırttı! Bin üründe %50'ye varan indirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına yanıt veren zincir marketler, temel gıda ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirimler başlattı. Bu indirimler, hane bütçelerine nefes aldıracak.