Bucak Belediyesi mezarlıklar müdürlüğü ekipleri Bucak ilçesinde bulunan mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal mezarlıklarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Ünal “ Bucak ilçemizde 7 adet mezarlık buluyor. Bu mezarlıklarımız Hacı Sarılar Mezarlığı, Köle Mezarlığı, Çavuşlar Mezarlığı, Sazak Mezarlığı, Onaç Mezarlığı, Hacet Belen Mezarlığı ve Sanayi Mahallesi Mezarlığı. Hacet Belen Mezarlığı dolu olduğu için cenaze defni yapılmamakta, yedi mezarlığımızda da mezarlıklar Müdürlüğü ekiplerimizce bir dizi çalışmalar yürütüyoruz. Ekiplerimiz cenaze defin hizmetlerinin yanında mezarlıklarımızın bakım ve temizlik çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Sanayi Mahallesi mezarlığımızda mezar yerlerinin hazırlanması çalışması yapıyoruz. Hacısarılar mezarlığında Şehitlik bölümünün alt kısmında 1. Etap duvar örme çalışmalarını tamamladık. İlerleyen günlerde ikinci etap duvar örme çalışmalarımız başlayacak. Tüm mezarlıklarımızın bazı bölümlerinde zamanında mezar üzerine dikilmiş olan ağaçlar, şimdi büyümüş vaziyette ve mezarlara zarar verir duruma geldi. Yaptığımız tespitlere göre 50 civarında mezar içerisinde yetişmiş ağaç var ve mezarlara zarar vermiş durumda. Zaman zaman vatandaşlarımızdan atalarının mezarlarının bozulmasına sebep olan ağaçların kesilmesi talebi geliyor. Ekiplerimiz değerlendiriyor. Şikayet konusu ağaçların kaldırılması konusunda gerekeni yapacağız. Atalarının ve yakınlarının mezarlarında zarar veren ağaçların kaldırılmasını isteyen vatandaşlarımızın Belediyemize müracaat etmelerini istiyoruz. Müracaata göre ekiplerimiz uygun zamanlarda ağaçların kaldırılmasını sağlayacaklar. Mezarlıklar müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz defin ve cenaze hizmetlerinde halkımızın her zaman hizmetinde, mezarlıklarımızın temizlik, bakım ve yeşillendirme çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi.
Bucak Belediyesi'nin eski başkanı Emrullah Ünal, mevcut belediye başkanı Hülya Gümüş tarafından belediye binasına asılan borçlara ilişkin açıklamada bulundu. Detaylar haberimizde...
AK Parti Bucak İlçe Başkanlığı binasına 2019 - 2024 yılları arasında belediyeye yapılan hizmetler detaylı olarak asılırken, belediyenin piyasadan alacaklarını da kapsayan borç dökümü afiş olarak asıldı. Ayrıca bu 5 yılda belediyeye kazandırılan taşınmazlar da detaylı olarak aktarıldı.
Bucak Belediyesi'nde geçtiğimiz hafta belediye binasına asılan borç pankartı ile ilgili CHP Grup Sözcüsü Özcan Duran ve Belediye Başkanı Hülya Gümüş açıklamalarda bulundu.
Ağlasun Belediye'since düzenlenen iftar programı Ramazan Ayının maneviyatında birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Burdur'un Bucak ilçesinde belediye başkanı seçilen Hülya Gümüş, bugün düzenlenen devir teslim töreniyle görevi teslim aldı.
Sosyal medya hesabından veda mesajı paylaşan Bucak Belediyesi eski Başkanı Emrullah Ünal, “Seçimi kazanan kardeşimizi ve ekibini tebrik ediyorum." dedi.
Yorumlar (0)