Burdur

Başkan Yusuf Keyik'ten kadın girişimcilere ziyaret

Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) kursiyerlerini, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, ziyaret etti.

Başkan Yusuf Keyik'ten kadın girişimcilere ziyaret

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) kursiyerlerini ziyaret etti.

Ziyarette kurstaki teknikler ile ürünlerin pazarlanmasında geliştirilebilecek yol ve yöntemler hakkında karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunuldu. Başkan Yusuf Keyik; Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu ve KGK Başkanı Sevim Zorlu’dan güncel durum hakkında bilgi aldı.

“KAZANÇ SAĞLANMALI”

Kadınların ticaret hayatında da var olması gerektiğini kaydeden Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Kayacıoğlu: “Ticaret ve Sanayi Odamızın desteği ve bizlerin de katkısı ile üreten kadınlarımızı ticaret hayatında tutmayı sürdürüyoruz. Müdürlüğümüzün eğitmenlerinden Nuray Zeybek hocamızın verdiği kursta ‘Hesap İşi Tekniği’, ‘Alaca Dokuma Üzerine Tel Kırma Tekniği’, ‘Antep İşi Tekniği’, ‘Maraş İşi Tekniği’, ‘Kanaviçe Tekniği’ gibi yöntemler öğretiliyor. Kursların pozitif sonuçlar oluşturacağına inanıyorum. Müdürlüğümüzün hedeflerinden birisi de kursiyerlerimizin ve kadın girişimcilerin ticaret hayatında yer alarak, ekonomik kazanç sağlamasıdır. Onlara e-ticaret için gerek dijital pazarların ve gerekse PTT’nin internet sayfalarını kullanmalarını da öneriyoruz” diye konuştu.

“GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ”

Kadınların üstlendiği görevleri özveri ve başarıyla gerçekleştirdiğini vurgulayan BUTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevim Zorlu: “Dünyada ülkelerden çok şehirlerin yarıştığı, girişimcilerin müteşebbis ruhuyla ticaret hayatına adım attıkları ve kadın girişimcilerin adından sıkça söz ettirdiği bir dönemi yaşıyoruz. Anadolu kadını her alanda üstlendiği bütün görevleri, büyük bir özveriyle ve başarılı bir şekilde yerine getirir. Bizler de Burdur’daki kadın girişimciler olarak üretiyoruz ve ekonomiye katkı sağlıyoruz. ‘Elde Türk İşlemeleri’ adlı bu kursumuzda geleneklerimizi yaşatıyoruz. Birkaç nesil öncesinden kullanılan teknik ve modelleri ürettiğimiz bazı ürünlerin motiflerine yansıtıyoruz. Kentimize özgü alaca dokumalarını da gelecek nesillere taşıyoruz. Süreklilik kazandırdığımız Kurulumuzun faaliyetlerinde ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen tüm kadınlar rahatlıkla gelip, çalışmalarımıza katılabilirler. Bizlere destek olan Sayın Yusuf Keyik ve Sayın Hamit Kayacıoğlu başta olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

“EKONOMİMİZE DEĞER KAZANDIRIYOR”

Başkan Yusuf Keyik de ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada: “İş dünyasında yer almak ve işgücüne katılmak isteyen kadın girişimcilere yol göstermeye devam ediyoruz. Kursiyerlerimizin üretmiş olduğu el emeği ürünlerin talep görmesiyle, ev ekonomilerine katkı sağlamalarını takdirle karşılıyoruz. Onların üretimde ve ticaret hayatında yer almaları kent ekonomimize katkı sağlıyor, değer kazandırıyor. İnternetten ürün satışlarının trend olduğu bir dönemdeyiz. Bugün, ürettikleri ürünlerin ticaret hayatında daha geniş tabanda olması, daha fazla sayıda müşteriye ulaşması için karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk. İnşallah Kadın girişimcilerimiz bu emeklerin karşılığını bir an evvel alırlar. Kurslarda katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BUTSO Meclis Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu!
Etkinlik

BUTSO Meclis Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu!

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, düzenlediği iftar programıyla meclis üyelerini ve Burdur protokolünü bir araya getirdi.

Burdur Mart Ayında İhracatını %24,5 Artırdı
Bölgesel

Burdur Mart Ayında İhracatını %24,5 Artırdı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf KEYİK, Burdur'un 2024 yılı mart ayı ihracatının bir önceki yılın aynı ayına göre %24,50'lik artış ile 24 milyon 737 bin 860 dolar olduğunu açıkladı.

BUTSO Ramazan'da 400 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı
Bölgesel

BUTSO Ramazan'da 400 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Ramazan ayı gıda yardım geleneğini bu yıl da sürdürerek 400 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi ulaştırdı.

Burdur'un Şubat Ayı İhracatı Yüzde 41,3 Artış Gösterdi!
İş Dünyası

Burdur'un Şubat Ayı İhracatı Yüzde 41,3 Artış Gösterdi!

Burdur'un 2024 yılı şubat ayı ihracatı 17 milyon 834 bin 220 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre %41,3'lük bir artışı temsil ediyor.

Burdur'da İhracatta Durgunluk: Hedeflerin Altında Kalındı
İş Dünyası

Burdur'da İhracatta Durgunluk: Hedeflerin Altında Kalındı

Burdur'un 2024 yılı ocak ayı ihracatı 17 milyon 708 bin 970 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre %18,2'lik bir düşüşe işaret ediyor. Başkan KEYİK, en çok ihracat yapılan ülkeleri ve sektörleri de açıkladı.

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat
İş Dünyası

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı basın toplantısında 2023 yılında Burdur'da 251 milyon 134 bin 672 dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, odanın 2023 yılı faaliyet raporu da basın mensuplarıyla paylaşıldı.