Burdur

Başkan Yusuf Keyikten deprem bölgesine ziyaret

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Hatay'ın Defne ilçesine, Gaziantep'in Nurdağı ilçesine, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kayseri'ye ziyarette bulundu.

Başkan Yusuf Keyikten deprem bölgesine ziyaret

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Hatay'ın Defne ilçesine, Gaziantep'in Nurdağı ilçesine, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kayseri'ye ziyarette bulunarak, gelişmeleri mahallinde gözlemledi.
Hatay'ın Defne ilçesinde görev yapan Burdur Valisi Ali Arslantaş'la bir araya gelen Başkan Yusuf Keyik depremin etkilerini yerinde tespit etti. Başkan Keyik; depremzedelerin sorun ve taleplerini öğrendi, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, ziyaretleri hakkında değerlendirmede bulundu.

DEVLETİMİZ TÜM GÜCÜYLE SAHADA

Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: "Yasımız, acımız çok büyük. Depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temennisinde bulunuyorum. Allah, ülkemize ve tüm dünyaya bir daha böyle büyük afetler ve acılar yaşatmasın inşallah.

Salı günü Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yoran'la birlikte deprem yaşanan yerleşimleri sırasıyla ziyaret ettik. İlk olarak Hatay'ın Defne ilçesinde Valimiz Sayın Ali Arslantaş'la görüştük. Hayat şartlarının kolaylaştırılması, travmanın atlatılması ve koordinasyonu ile depremin etkisi hakkında detaylı bilgiler öğrendik. Vatandaşlarla da bizzat konuştuk. Depremin izlerini üzülerek gördük. Evet, yıkımlar, kayıplar ve üzüntüler hat safhada. Fakat vatandaşların çoğu deprem gerçeğini ve acısını kabullenmişler, sağduyulu davranıyorlar. Biz de görüştüğümüz tüm vatandaşlarımıza taziye ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Sonrasında da diğer yerleşim birimlerine geçerek temaslarda bulunduk.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki devletimiz doğal afet kapsamındaki tüm gücüyle sahada, vatandaşlarımızın yanında. Ufak tefek aksaklıklar hoşgörü dahilinde telafi ediliyor" dedi.

KAYIPLARIN NEDENİ

Can kayıplarının ana nedenlerini aktaran Başkan Yusuf Keyik: "Depremin gece geç saatlerde olması, ulaşım ve enerji hatlarına büyük zararlar vermesi, yıkımın tüm bölgede yaşanması, karlı ve soğuk bir havada gerçekleşmesi, deprem fırtınalarının devam etmesi, uzun sürmesi ve şiddetinin yüksek olması can kayıplarımızı maalesef artırmış. Ömründe ilk kez depremle yüz yüze kalan bazı vatandaşlarımız ise şok anlarında maalesef hayatlarını kaybetmişler.

Fay hattının geçişi üzerinde bulunan yıkılmamış binalar hasarlı durumda. İnşaat malzemeleri deprem yönetmeliğine uygun olmayan ve dayanıklılığı düşük kaliteli olan yapıların tamamına yakını yıkılmış veya ağır hasar almış. Dükkân genişletmek için kolonları kesilen binaların çoğu enkaz halinde. Kat sayısı yüksek olan yapılar yıkılmış. Bazı konutlarda ise kolonlar yükü taşımakta yetersiz kalmış. Dolayısıyla yönetmeliklerin gerisinde kalan konutlardaki ve usulsüz değişiklikler yapılan binalardaki can kayıplarımız çok fazla" ifadelerini kullandı.

SUÇLULAR ELBETTE CEZASINI ÇEKECEKLER

Suç ve ihmal fiillerinde bulunan sorumluların cezasını çekeceklerini dile getiren Başkan Yusuf Keyik yaptığı değerlendirmeyi şöyle sürdürdü: "Bölgedeki can kayıplarında direkt ya da taksirle kusuru bulunanlar titizlikle inceleniyor. Yakalanan sorumlular adli makamlara teslim ediliyorlar. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesinde payı bulunanlar yargılanıyor. Bilerek veya bilmeyerek can kayıplarına neden olan kişiler cezasını çekecekler."

AÇTA- AÇIKTA KALAN YOK

Başkan Yusuf Keyik: "Vatandaşlarımız dayanışma ve belirli bir sistem dahilinde toparlanma sürecindeler. İmkanlar azami ölçüde kullanılıyor; aç kalan, açıkta kalan vatandaşımız yok. Çadır kentlerde veya konteyner kentlerde geçici süreliğine yaşayacak olan vatandaşlarımızın emniyeti kolluk kuvvetlerince sağlanıyor. İçerisinde insan hayatı belirtisi kesinlikle olmayan bina yıkıntıları ve enkazlar ise taşınmaya başlamış. Hep birlikte sabrederek ve gece gündüz çalışarak depremlerin açtığı yaralarımızı saracağız.

Gerçekçi ve rasyonel çalışmalar başlatıldı. Büyük hasar gören köylerimiz, ilçelerimiz ve kentlerimiz yeniden inşa edilecek" diye konuştu.

MESAJ: 'BİRLİKTE KAZANACAĞIMIZ BİR ZAFER VAR'

Başkan Yusuf Keyik yaptığı değerlendirmede şu mesajı verdi: "Yorgun ve üzüntülü bir toplum için yıpratmanın hiçbir faydasının olmadığı günleri yaşıyoruz. Depremi yaşayan veya yaşamayan herkesin fedakârlık yapacağı sürece girdik. Böyle bir dönemde vatandaşlarımız ve kamuoyu adına birbirimize karşı kazanacak bir zaferimiz yok; birlikte kazanacağımız bir zafer var. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Biz bize yeteriz. Bunu unutmayalım."

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

Ayni ve nakdi yardımların devam ettiğini belirten Başkan Yusuf Keyik: "Yaptığımız yardımların yerinde kullanıldığını ve ihtiyaç sahiplerine ulaştığını gördük. Ülkemizin dört bir yanından gelen ayni ve nakdi destekler sistemli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine iletiliyor veya kullanımına sunuluyor.

Burdur'a getirilen veya deprem yaşanan illerde bulunan afetzedelere barınma, yemek, ısınma, finansman gibi tüm yaşam koşullarında her türlü imkân temin ediliyor, destek sağlanıyor. Ağır hasar gören yerleşim birimlerinde zemin etüdü ve fay hatları titizlikle gözden geçirilerek yeni binalar ve donatılar yapılması amacıyla ilk adımlar atılıyor" dedi.

KONUT SEFERBERLİĞİ

Başkan Keyik: "Kanun ve yönetmeliklere uygun binalar en kısa sürede yapılmaya başlanacak ve depremzedelere teslim edilecek. Bizler de iş dünyası olarak çağrımızı yineliyoruz: Gün bugündür. Alt sınır ve üst sınır gözetmeksizin nakdi destekte bulunmak isteyen her iş insanımızı ve her vatandaşımızı 'Konut Seferberliği' kampanyamıza katkıda bulunmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Yusuf Keyikten deprem bölgesine ziyaretBaşkan Yusuf Keyikten deprem bölgesine ziyaretBaşkan Yusuf Keyikten deprem bölgesine ziyaret

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BUTSO Meclis Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu!
Etkinlik

BUTSO Meclis Üyeleri İftar Sofrasında Buluştu!

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, düzenlediği iftar programıyla meclis üyelerini ve Burdur protokolünü bir araya getirdi.

Burdur Mart Ayında İhracatını %24,5 Artırdı
Bölgesel

Burdur Mart Ayında İhracatını %24,5 Artırdı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf KEYİK, Burdur'un 2024 yılı mart ayı ihracatının bir önceki yılın aynı ayına göre %24,50'lik artış ile 24 milyon 737 bin 860 dolar olduğunu açıkladı.

BUTSO Ramazan'da 400 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı
Bölgesel

BUTSO Ramazan'da 400 Aileye Gıda Yardımı Ulaştırdı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), Ramazan ayı gıda yardım geleneğini bu yıl da sürdürerek 400 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi ulaştırdı.

Burdur'un Şubat Ayı İhracatı Yüzde 41,3 Artış Gösterdi!
İş Dünyası

Burdur'un Şubat Ayı İhracatı Yüzde 41,3 Artış Gösterdi!

Burdur'un 2024 yılı şubat ayı ihracatı 17 milyon 834 bin 220 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam, bir önceki yılın aynı ayına göre %41,3'lük bir artışı temsil ediyor.

Burdur'da İhracatta Durgunluk: Hedeflerin Altında Kalındı
İş Dünyası

Burdur'da İhracatta Durgunluk: Hedeflerin Altında Kalındı

Burdur'un 2024 yılı ocak ayı ihracatı 17 milyon 708 bin 970 dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam geçen yılın aynı ayına göre %18,2'lik bir düşüşe işaret ediyor. Başkan KEYİK, en çok ihracat yapılan ülkeleri ve sektörleri de açıkladı.

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat
İş Dünyası

Burdur'da 2023 Yılında 251 Milyon Dolarlık İhracat

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı basın toplantısında 2023 yılında Burdur'da 251 milyon 134 bin 672 dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ayrıca, odanın 2023 yılı faaliyet raporu da basın mensuplarıyla paylaşıldı.