Burdur / Burdur

Başkan Zinet Gezer'den anlamlı günde şiddet açıklaması

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla CHP Burdur İl Kadın Kolları üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Başkan Zinet Gezer'den anlamlı günde şiddet açıklaması

CHP Burdur İl Kadın Kolları üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Biz kadınlar, dünyada ve Türkiye’de şiddet sarmalına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Kelebeklerin onurlu direnişine sahip çıkmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz” denildi.

CHP Burdur İl Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, İl Kadın Kolları üyeleri, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Burdur Merkez İlçe başkanı İlyas Divarcı ve partililer, CHP Burdur İl Başkanlığı binasında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Zinet Gezer, Dominik Cumhuriyeti’nde iktidar zulmüne karşı mücadele eden Mirabal Kardeşler’in tecavüz edilerek öldürülmesinin ardından 25 Kasım’ın Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü olarak ilan edildiğini anlattı.

Gezer, şunları söyledi:

Biz kadınlar, dünyada ve Türkiye’de şiddet sarmalına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Kelebeklerin onurlu direnişine sahip çıkmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz. Ülkemizde yaşayan kadınlar, en temel hak olan yaşam hakkı için direniyor. AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kadın cinayetleri sistematik olarak arttı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre; 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kadın hayattan koparıldı. 1 Ocak 2022 ile 1 Kasım 2022 arasında ise 202’si şüpheli olmak üzere en az 482 kadın öldürüldü. Şüpheli kadın ölümü yoktur, etkin yürütülmeyen soruşturmalar vardır.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMEDİK”

İsimlerini tek tek saymanın günler süreceği binlerce kadın katledildi. Bu kadınlar sayı değildi, hayatın ta kendisiydi. İktidarın kadını yok sayan politikalarına karşı biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınları güçlendiren eşitlikçi politikaları hayata geçireceğiz. Bu mücadeleyi kadın erkek bir arada vereceğiz. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. İktidara geldiğimizde, Genel Başkan’ımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız.

“HAKLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN, KADIN ERKEK HEP BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”

İktidara geldiğimizde, yol haritamız hazır. Kadını güçlendirecek eşitlikçi politikaları derhal uygulamaya koyacağız. Bizlere ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten kalan büyük bir mücadele mirası var! Hiçbirimiz eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bugün sokaklara çıkarken, haklarımızı ve demokrasiyi savunmak için bir arada olacağız, kadın erkek hep birlikte sesimizi yükselteceğiz.

burduryenigün

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da kadına yönelik şiddetle mücadele günü etkinliği
Etkinlik

Burdur'da kadına yönelik şiddetle mücadele günü etkinliği

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Burdur'da etkinlik düzenlendi.

Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden 25 Kasım açıklaması
Bölgesel

Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden 25 Kasım açıklaması

Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında basın bildirisi yayımladı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Bölgesel

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” programına katıldılar. Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen programa başta …

Burdur Büğdüz'de halk pazarında vaatleri anlattılar
Bölgesel

Burdur Büğdüz'de halk pazarında vaatleri anlattılar

Burdur'da CHP İl Teşkilatı, Büğdüz Köyü halk pazarını ziyaret ederek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayata geçireceği vaatlerini anlattı.

Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur'daki çalışmaları anlatıyor
Bölgesel

Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur'daki çalışmaları anlatıyor

Burdur Belediye Başkanı ve CHP Burdur Belediye Başkan Adayı Ali Orkun Ercengiz, NNC Haber'de yerel seçime doğru programına konuk oldu. Canlı yayına katılan Ali Orkun Ercengiz, açıklamalarda bulunuyor.

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı
Bölgesel

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı - Burdur'un Bucak ilçesinde seçim çalışmalarıyla herkesin beğenisini kazanan Konak Mahallesi Muhtar Adayı Ali Uğurtay, vaatlerini sıraladı.