İstanbul

BAU'den Cumhuriyet’in 100. yılına özel doktora öğrencilerine burs

100 öğrenciye doktora bursu

BAU'den Cumhuriyet’in 100. yılına özel doktora öğrencilerine  burs

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Cumhuriyet’in yüzüncü yılında 100 öğrenciye doktora bursu verdi. Bahçeşehir Üniversitesi’nin yeni atanan rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde geleceği inşa edecek yeni nesiller yetiştirmek ve onları dünya sahnesinde öncü konuma getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 


Bahçeşehir Üniversitesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılıyla üniversitenin kuruluşunun 25’inci yılını birlikte kutluyor. Bu özel yılın başında nitelikli 100 öğrenciye verilen doktora bursu ile öğrencilerin eğitimlerine başladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, uluslararası çapta bir üniversite olmanın gerekleri doğrultusunda hayata geçirilen önemli çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Prof. Dr. Hatipoğlu, dünya çapında takip edilen bir üniversite olma kıstasları doğrultusunda nitelikli eğitim-öğretimin yanında ulusal ve uluslararası yayınların, AR-GE projelerinin ve bilimsel etkinliklerin arttırılmasının da öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı. Rektör Hatipoğlu, “Global düzeyde eğitim sektöründeki gelişmelerin yakından takip edilerek öncü ve yenilikçi sistemlerin üniversitemize entegre edilmesi, kurum içi sürdürülebilirlik çalışmaları, yeşil dönüşüm ve sıfır atık politikasının ciddiyetle uygulanmasına ilişkin çalışmalar yürüteceğiz. BAU’nun var olan vizyon, misyon ve değerlerine uygun şekilde evrensel ve ulusal değerlere saygılı, öğrenci ve çalışanlarının memnuniyetini ve başarısını önemseyen, adil, hesap verebilir ve şeffaf yönetim anlayışını benimsiyoruz” dedi.



100 öğrenciye doktora bursu

 


Mütevelli heyet başkanlığını Enver Yücel’in yaptığı BAU’nun bugüne kadar pek çok başarıya imza attığına dikkat çeken Rektör Hatipoğlu, göreve başladığı 2023 yılının Cumhuriyet’in 100’üncü, üniversitenin kuruluşunun 25’inci yılı olması nedeniyle özel bir tarih olduğunun altını çizerek, “Bu yıl 100 kişiye verdiğimiz doktora bursu ile öğrencilerimiz eğitimlerine başladılar. Her birinin yükseköğretime katkı sağlayacak çok kıymetli çalışmalara imza atacağına inanıyoruz. Times Higher Education dünya sıralamalarında yaptığımız kapsamlı çalışmalar sayesinde iyi bir noktaya geldiğimizi görüyoruz. Bundan sonra da aynı kararlılıkla belirlediğimiz hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.



Kampüslerde hayat başladı

 


Rektör Hatipoğlu, tüm dünyayı etkileyen pandemi ve ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle öğrencilerin uzak kaldığı kampüslerin yeniden yaşayan bir ekosisteme dönüştürülmesi için hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, “Öğrencilerimizi kampüste görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
Üniversitedeki ulusal ve uluslararası yaz-kış okulları, stajlar, sertifika programları, sektör iş birliklerinin oluşturduğu imkanlara dikkat çekerek, öğrencilere BAU’nun sunduğu imkanlardan yararlanmalarını öneren Hatipoğlu, “Öğrencilerimiz her zaman fikirlerini, önerilerini, eleştirilerini bizlerle paylaşabilirler. Fikirlerine rehberlik etmekten, öneri ve eleştirilerini değerlendirmekten mutluluk duyacağız. Mezun olacakları güne kadar öğrencilerimizin her konuda kendilerini geliştirmeleri için destek olmaya, dünya standartlarında kaliteli eğitimi onlarla buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Irak heyetinden Alanya üniversitesine ziyaret
Yaşam

Irak heyetinden Alanya üniversitesine ziyaret

Irak Yükseköğretim Bakanlığı Uluslararası Çalışmalar Direktörü Dr. Ali Al-Saffar ve beraberindeki heyet, Alanya Üniversitesi'ni ziyaret etti. Detaylar haberimizde..

AKÜ Öğrencilerden büyük başarı
Yaşam

AKÜ Öğrencilerden büyük başarı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencilerinden oluşan Kocatepe Roket Takımı'nın tasarladığı roket, Türkiye’nin en prestijli teknoloji festivali Teknofest 2024’te başarıyla fırlatıldı. Detaylar haberimizde..

MAKÜ 2024-2025 Akademik yılı coşkulu bir törenle açıldı
Bölgesel

MAKÜ 2024-2025 Akademik yılı coşkulu bir törenle açıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 2024-2025 akademik yılını coşkulu bir törenle açtı

“Sepsis önlenebilir, ancak farkındalığın artması gereklidir”
Sağlık

“Sepsis önlenebilir, ancak farkındalığın artması gereklidir”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından sepsis hastalığı konusunda farkındalığı arttırmak için sapan yarışması düzenlendi. Detaylar haberimizde..

Howard Üniversitesi'nden Dünya Çapında Tanınan Profesör MAKÜ'de
Bölgesel

Howard Üniversitesi'nden Dünya Çapında Tanınan Profesör MAKÜ'de

Howard Üniversitesi'nden dünya çapında tanınan Prof. Dr. Nadir Yılmaz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde mühendislik eğitimi ve ABET akreditasyonu üzerine çalıştay düzenledi.

 ALKÜ’de TUS öğrencileri Erasmus’ta öncülük yaptı
Yaşam

ALKÜ’de TUS öğrencileri Erasmus’ta öncülük yaptı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı doktora öğrencilerinden Asistan Doktor Müftah Pınar ve Asistan Doktor Lara Cansın Bayram, ALKÜ Erasmus Doktora Hareketliği programı kapsamında, Bulgaristan’da eğitim alarak bu alanın ilk öğrencileri oldu. Detaylar haberimizde..