Burdur / Yeşilova

Bayram Tatilinde Salda Gölü Doldu Taştı Ziyaretçiler Hayran Kaldı

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu da başladı. Ziyaretçiler gölün güzelliğine hayran kaldı.

Bayram Tatilinde Salda Gölü Doldu Taştı Ziyaretçiler Hayran Kaldı

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yaz sezonuyla ziyaretçi yoğunluğu da başladı. Beyaz Adalar bölümü dışında kalan Halk Plajı, Tabiat Parkı, Doğanbaba Plajı ve Kayadibi Plajı'nda suya girebilen ziyaretçiler, gölün güzelliğine hayran kaldıklarını söyledi. Atlı Jandarma Timi'nin görev yaptığı Salda Gölü'nde cankurtaranlar da botla gezip, halkı belirlenen bölgenin dışına çıkılmaması için uyardı.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), Mars'taki Jezero Krateri ile benzer mineral oluşumu ve jeolojik yapıya sahip olduğunu açıkladığı, bembeyaz kumsalı ve turkuaz renkli suyuyla ilgi çeken Salda Gölü'nde, yaz sezonuyla ziyaretçiler de ağırlanmaya başlandı. Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen ziyaretçiler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 15 Ekim 2020'de göle girilmesi yasaklanan Beyaz Adalar bölümü dışında Halk Plajı, Tabiat Parkı, Doğanbaba Plajı ve Kayadibi Plajı'nda suya girebiliyor.

ATLI JANDARMA DEVRİYEDE

Halk Plajında sabah 08.30 akşam 18 saatleri arasından cankurtaranlar botla gezerek vatandaşları belirlenen bölgenin dışına çıkmaması için uyarıyor. Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'(JAKEM) ndan gelen Atlı Jandarma Timi’de Salda Gölü’nde görevine devam ediyor. Tabiat Parkı’nda devriye görevi yapan Atlı Jandarma Timi’ne vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor ve fotoğraf çektiriyor. 

'HERKESİN GÖRMESİ GEREKEN BİR YER'

Salda Gölü’ne gelen ziyaretçiler yeni yapılan ahşap satış ünitelerinden yöreye özgü ürünleri de satın alabiliyor.

İzmirden geldiğini söyleyen Erkan Çetinbaş “Salda’yı medyadan takip ediyorduk. Ancak buraya gelince daha bir güzel olduğunu gördük. Hayran olduk. Bu kadar olduğunu tahmin etmemiştik açıkcası. Gezilip, görülüp değer verilecek bir yer. Tabiki korunması da bence çok önemli.” dedi.

Ankara’dan Salda’yı görmek için geldiğini söyleyen Ercan Aksoy ise “ilk kez geldim. Beyaz Adalar kısmına gittik. Şimdi de Halk Plajındayız. Gayet güzel. Yeni tesisler yapılmış. Türkiye’de herkesin görmesi gereken bir yer. Temiz, bakımlı özellikle yeni yapılan tesisler, yürüyüş yolları gayet güzel” diye konuştu.

www.gundemburdur.com Mesut Madan

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Salda Gölüne Ziyaretçi Akını
Bölgesel

Salda Gölüne Ziyaretçi Akını

Salda Gölüne Ziyaretçi akını devam ediyor. Salda Gölü ve çevresi son yıllarda adını sıkça duyuran turizm noktaları arasında yer alıyor.

Özgür Özel Burdur'da! Tanıtım Toplantısı ve Salda Gölü Sözü
Bölgesel

Özgür Özel Burdur'da! Tanıtım Toplantısı ve Salda Gölü Sözü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da düzenlenen proje ve aday tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda Burdur'da yapılacak projeler tanıtıldı ve Burdur Gölü ve Salda Gölü ile ilgili konuşmalar yaptı.

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!
Bölgesel

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Dünyaca ünlü Salda Gölü'nde bu yazdan itibaren sıcak hava balonu turları başlıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda Salda Gölü manzarası sıcak hava balonlarıyla izlenebilecek.

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor
Bölgesel

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor

Burdur Gölü, son 30 yılda kapasitesinin %30'unu kaybetmiş durumda. Bu durum, gölün seviyesinin önemli ölçüde düşmesine ve birçok olumsuz sonuca yol açıyor. Detaylar, video ve fotoğraflar haberimizde...

Burdur Valiliğinden Salda Gölü iddialarına yanıt
Bölgesel

Burdur Valiliğinden Salda Gölü iddialarına yanıt

Burdur Valiliği, Salda Gölü çevresinde yeni yol açıldığına dair çıkan iddiaları yalanlayarak, mevcut yolun iyileştirildiğini ve paylaşımlı bisiklet yolu olarak halkın kullanımına sunulduğunu belirtti. Detaylar haberimizde

Burdur Salda Gölü için önemli girişim
Bölgesel

Burdur Salda Gölü için önemli girişim

Burdur Valisi Türker Öksüz, Türkiye'nin ve dünyanın önemli doğal miraslarından biri olan Salda Gölü'nün tanıtımına yönelik Filli Boya ile iş birliği başlattı. Salda Gölü'nün eşsiz turkuaz rengi, Filli Boya'nın renk paletine 'Salda Gölü Turkuazı' olarak eklenerek turizme katkıda bulunması hedefleniyor.