Belediye markalaştırdı, bu ilçede çay simit sadece 5 TL

Belediye, halkın alım gücünü desteklemek için çay ve simiti deniz kenarındaki Güney Yıldızı büfelerinde sadece 5 TL'den satışa sundu. Başkanın bu halkçı belediyecilik adımı takdir topluyor.

Belediye markalaştırdı, bu ilçede çay simit sadece 5 TL

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde halkın alım gücünü desteklemek amacıyla önemli bir adım atıldı. Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok’un öncülüğünde, sahil kenarındaki ‘Güney Yıldızı’ büfelerinde çay ve simit, sadece 5 TL’den satışa sunulmaya başlandı. 

Yumurtalık Belediyesi’nin markalaştırdığı ve deniz kenarına kurulan ‘Güney Yıldızı’ büfelerinde vatandaşlara çay-simit 5 TL’den satışa sunuluyor.

Halkın alım gücünün düştüğü bu süreçte çay-simit hesabı yapılırken halkçı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, “Halkımız her şeyin en iyisine layık. İlçe sakinlerimiz ve tüm misafirlerimiz için artık yeni şeyler yapılması gerektiğini bilerek, görerek hareket ediyoruz. Önce sahillerimizi temizledik. Vatandaşın rahat hareket edebilmesi için duşları, tuvaletleri yeniledik. Ailelerin nefes alabilmesi için plajlarda ‘Aile Alanı’ oluşturduk. Dar gelirli vatandaşlarımızı, emeklilerimizi, öğrencilerimizi, kadınları, çocukları düşünerek şimdi de bir çay bir de simit fiyatını 5 TL yaptık. Tüm hemşehrilerimiz ‘Güney Yıldızı’ büfelerinde denize karşı çaylarını yudumlayabilir, simitlerini gönül rahatlığıyla yiyebilir. Türkiye’de ilk ve tek olduğunu düşündüğümüz bu uygulamanın örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Simit ve çay satışlarının Ayas Merkez Sahil’de başladığına dikkat çeken Başkan Erdinç Altıok, “Simiti, çayı kim sevmez ki? Herkes sever, sever de son zamanlarda herkes yiyemez, içemez oldu. İşte tam da bu sebeple, herkes yesin, içsin diye Güney Yıldızı'nda çay-simit sadece 5 TL. Tüm vatandaşlarımıza afiyet olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Altıok, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın desteğiyle uyum içerisinde belediyecilik hizmetlerini çeşitlendirdiklerini, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrıları doğrultusunda da halk için halkçı belediyecilik yapmaya devam edeceklerini, Güney Yıldızı Büfesi’nde vatandaşlar için yeni, sağlıklı, ucuz ürün sürprizleri hazırlığında olduklarını sözlerine ekledi.

Son zamanlarda simit-çay almak için bile zorlandıklarını belirten vatandaşlar ise halkın bütçesini düşünerek hareket eden, deniz kenarında çay-simit ikilisini ucuz şekilde sunan Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok’a teşekkür etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Samsun Büyükşehir Belediyesi 153 Kafe'de çay-simit 10 TL
Bölgesel

Samsun Büyükşehir Belediyesi 153 Kafe'de çay-simit 10 TL

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB), '153 Restoran'ın ardından '153 Kafe’de de fiyat indirimine giderek, çay-simidi 10 TL’ye düşürdü. Vatandaş ve esnaf, indirimi memnuniyetle karşıladı.

Eğirdir'de Sakin Şehirler toplantısı yapıldı
Yerel Yönetim

Eğirdir'de Sakin Şehirler toplantısı yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittasslow Türkiye Koordinatörü Muhittin Böcek, ‘Sakin Şehirler Ağı' olarak bilinen Uluslararası Belediyeler Birliği ‘Cittaslow'a üye ve aday belediye başkanlarıyla Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bir araya geldi. Detaylar haberimizde..

Kubbeli Camii’nin temel atma töreni düzenlendi
Etkinlik

Kubbeli Camii’nin temel atma töreni düzenlendi

Kemer'in Arslanbucak Mahallesi’nde Kubbeli Camii’nin temel atma törenine gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Yarbaşçandır Yayla Şenliğine sayılı günler kaldı
Etkinlik

Yarbaşçandır Yayla Şenliğine sayılı günler kaldı

Konyaaltı Belediyesi, Çandır fasulyesini duyurmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Çandır fasulyesinin üretildiği Yarbaşçandır Yaylası’nda Yarbaşçandır Yayla Şenliği düzenleyecek. Detaylar haberimizde..

ABB Elmalı Kışla’ya süt tankı hibe etti
Yerel Yönetim

ABB Elmalı Kışla’ya süt tankı hibe etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı'nın Kışla Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne 4 tonluk süt soğutma tankı hibe etti. Detaylar haberimizde...

Kepez Belediyesi burs başvuruları cuma günü sona eriyor
Yerel Yönetim

Kepez Belediyesi burs başvuruları cuma günü sona eriyor

Kepez Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine yönelik burs başvuruları 20 Eylül Cuma günü sona eriyor. Detaylar haberimizde..